توصیه های وزارت بهداشت در خصوص غذاهای نذری در ماه محرم


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: غذاهای نذری تهیه شده توسط مردم در ماه محرم در کنار عطر، طعم و مزه مطلوب به لحاظ تغذیه ای نیز باید ضامن سلامت مردم باشد.

به گزارش لقمه، دکتر زهرا عبداللهی به مردم توصیه کرد: از سرخ کردن زیاد سبزی خورش های نذری که سبب از دست رفتن ویتامین ها و املاح آن می شود، خودداری کنند.

وی افزود: کمی تفت دادن سبزی با مقدار کمی روغن از نوع روغن مخصوص سرخ کردنی دارای استانداردهای لازم، کافی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان نباید از روغن جامد در تهیه غذاهای نذری استفاده کرد چرا که روغن های جامد دارای مقادیر زیادی اسید های چرب اشباع و ترانس هستند که مصرف آنها ابتلا به سرطان ها، تنگی و گرفتگی عروق و سکته های قلبی را به دنبال دارد.

عبداللهی گفت: استفاده از روغن مایع بهتر است اما در صورت بهره گیری از روغن های نیمه جامد حتما باید از انواعی که میزان اسید چرب ترانس آنها کمتر از پنج باشد، مصرف کرد.

وی همچنین توصیه کرد: از حداقل روغن در طبخ غذا استفاده شود و حتما از روغن های مایع برای تهیه برنج و روغن مایع سرخ کردنی مورد نیاز انواع خورش ها استفاده شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: باید در تهیه غذاها از حداقل مقدار نمک در غذاها استفاده شود؛ غذاهای پرنمک عامل فشار خون بالا و بیمارهای های قلبی عروقی است که درحال حاضر مهمترین علت مرگ ومیر در کشور محسوب می شود.

عبداللهی افزود: در تهیه شله زرد و حلوا نیز از حداقل مقدار شکر و روغن استفاده شود.

وی تاکید کرد: باید در تهیه انواع آش ها حداقل مقدار روغن و نمک بکار رود؛ در صورت تزئین کردن آش، نعناع داغ و پیاز داغ یا سیرداغ باید با مقدار کمی روغن آماده شود. کشک مصرفی در آش باید حتما از نوع پاستوریزه و دارای استانداردهای لازم و پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد.

توصیه می شود کشک را به مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید و بعد به آش اضافه کرد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد شربت ها نیز توصیه کرد تا کم شیرین تهیه شوند.

عبداللهی گفت: شربت های شیرین مقدار زیادی قند وارد بدن می کنند. در شرایطی که بیماری دیابت (بیماری قند) روند روبه گسترشی را در کشورمان طی می کند، لازم است مقدار مصرف قند وشکر در تهیه انواع شربت ها، نوشیدنی ها و شیرینی ها به حداقل ممکن برسد.

وی افزود: غذاها باید در مقدار مناسب و نه خیلی زیاد توزیع شود به این ترتیب می توان از پرخوری و اضافه دریافت کالری جلوگیری کرد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد از توزیع انواع نوشیدنی های گرم مانند چای، شیر و شیرکاکائو در لیوان های یکبار مصرف از نوع شفاف خودداری کنند.

عبداللهی افزود: لیوان های شفاف برای توزیع مایعات سرد بلامانع است ولی برای مایعات داغ نباید استفاده شود چون در اثر حرارت ترکیبات شیمیایی سرطانزا وارد نوشیدنی می شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 5529 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۸ آبان بازدید: 2848 ساعت: 5:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
4 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
5 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
6 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
7 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
8 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
9 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
10 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
11 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افرادی که رو به پیری هستند از این ویتامین بخورند! لقمه: همراه با پیر شدن جمعیت، پیشگیری از زمین خورد...

  بیماران قلبی کله پاچه و سوسیس، کالباس نخورند یک متخصص تغذیه گفت: برای پیشگیری از بیماری‌های قلب...

  كمی استرس برای سلامتی مفید است محققان ادعا كردند كه میزان كمی از استرس می‌تواند ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

«نذری دادن» سنت دیرینه ماه محرم/ یک دیگ و هزاران هزار نیت ماه محرم از ایامی است که نذریهای زیادی در آن ادا می شود؛ آیین نذری دادن به عزاداران امام حسین(ع) سنتی دیرینه و پسندیده در میان اکثر مسلمانان و به خصوص شیعیان دنیاست که در کشورمان رواج بیشتری دارد و شب و روز تاسوعا و عاشورا به اوج خود می رسد.
این چربی شما را چاق نمی‌كند گرچه ممكن است بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره شده باشد، اما صرف‌نظر از محل ذخیره چربی در بدن، باید پذیرفت چربی، چربی است و هرچه مقدار چربی ذخیره شده در بدن كمتر باشد، بهتر است. البته این موضوع درباره چربی ـ كه با عنوان چربی قهوه‌ای از آن نام برده می‌شود ـ صدق نمی‌كند.
آشنایی با 5 جفت غذایی؛ سرشار از خواص فوق‌العاده همه ما می‌دانیم که ترکیب برخی غذاها با هم طعم مطبوعی را ایجاد می‌کند مانند تخم‌مرغ و ژامبون یا کره و عسل ولی برخی غذاها هستند که با ترکیب آن‌ها با هم از خواص مفید آن‌ها بسیار بیشتر و شگفت‌انگیز‌تر بهره‌مند خواهیم شد.
رابطه فشارخون با ناتوانی جنسی فشارخون بالا هیچ علامت یا نشانه‌ای ندارد ولی تاثیر زیادی بر عملکرد جنسی افراد می‌گذارد. از نظر علمی اگر فشارخون فردی بالاتر از 140 روی 90 میلی‌متر جیوه باشد مبتلا به فشارخون است.