با تنظیم ساعت بیولوژیک بدن، دیگر چاق نمی شوید


محققان معتقدند هسته اصلی تنظیم ساعت بیولوژیک بدن در قسمتی از هیپوتالاموس قرار دارد.

به گزارش لقمه، برای کاهش وزن تنها آن چه می خورید یا نوع ورزشی که انجام می دهید اهمیت ندارد؛ در واقع آن چه نقش مهمی در این زمینه دارد زمان بندی مناسب برای انجام فعالیت هاست.

نتایج بررسی ها نشان می دهد، ساعت بیولوژیکی بدن به علت قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی هنگام شب از حالت عادی خود خارج می شود که نتیجه آن چاقی است.اگر قصد دارید گرسنگی را مهار کنید و اشتهای کاذب خود را از بین ببرید باید به ساعت بیولوژیکی بدن خود توجه کنید.

6 تا 8 صبح: نیم ساعت پس از بیدار شدن از خواب و قبل از صرف صبحانه 20 دقیقه ورزش هوازی انجام دهید. نتایج تحقیقات نشان می دهد انجام فعالیت ورزشی قبل از صرف صبحانه، چربی را به طور موثرتری می سوزاند.اگر این ورزش را در بیرون از منزل انجام دهید بهتر است زیرا با قرار گرفتن در زیر نورخورشید ساعت بیولوژیکی بدن به طور طبیعی تنظیم می شود.

7 تا 8 صبح: قبل از هر وعده غذایی، کمی آب بنوشید.

7 تا 9 صبح: هورمون گرسنگی «گرلین» معده را آماده می کند. اگر در این مدت ماده غذایی نخورید، بدن هورمون گرسنگی بیشتری تولید می کند و در نتیجه احساس شدید گرسنگی خواهید کرد. برای پیشگیری از ایجاد این حالت، مخلوطی از کربوهیدرات و پروتئین مانند تخم مرغ و نان تست سبوس دار را یک ساعت بعد از بیدار شدن میل کنید.

10 تا 11 صبح: چند ساعت قبل از ناهار، دوباره میزان گرلین بالا می رود و با خوردن میان وعده میزان ترشح آن کاهش می یابد.

12 تا 13: نزدیک زمان ناهار دوباره میزان ترشح هورمون گرسنگی افزایش پیدا می کند. باید دانست با خوردن غذاهای چرب تولید «گرلین» بیشتر می شود و در نتیجه فرد به خوردن چربی بیشتری تمایل پیدا می کند. به جای آن از کربوهیدرات پیچیده و پروتئین مانند سوپ مرغ و سبزیجات یا لوبیا استفاده کنید.

14 تا 15: یک خواب 15 تا 20 دقیقه ای در بدن انرژی ایجاد می کند.

15:30: قبل از 4 بعدازظهر آخرین نوشیدنی کافئین دار را بخورید تا دچار بی خوابی نشوید.

16 تا 18: زمان انجام دادن ورزش های مقاومتی و هوازی است. در این ساعت از روز، دمای بدن در بالاترین درجه است؛ بنابراین بهترین زمان برای فعالیت جسمی به حساب می آید. تحقیقات نشان می دهد در افرادی که در ساعت های پایانی روز ورزش می کنند، عضله بیشتری ساخته می شود.

17 تا 19: برای این که نصف شب با احساس گرسنگی از خواب نپرید به شام خود چربی های سالم مانند دانه کتان یا روغن ماهی اضافه کنید.

21: کربوهیدرات مانند ماست سرد بخورید. این کربوهیدرات تریپتوفان تولید می کند که به مغز در ترشح سروتونین کمک می کند. سروتونین هورمون ایجاد کننده احساس نشاط است و در تولید ملاتونین، هورمون خواب نقش دارد.

21 تا 22:30: از وسایل دیجیتال از جمله تلویزیون فاصله بگیرید. زیرا نور آبی که از آن تولید می شود باعث بی خوابی می شود. به یک کار آرام بخش مانند مطالعه بپردازید یا حمام کنید تا به راحتی به خواب بروید.هر شب در ساعت معین بخوابید و در ساعت معین نیز از خواب بیدار شوید حتی در روزهای آخر هفته.

نکته
چرخه خواب و بیداری، فعالیت و استراحت، فعالیت قلبی و تنفسی، ترشح غدد و حرارت بدن توسط ساعت بیولوژیکی تنظیم می شود. در تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن اعضای مختلفی همکاری می کنند از جمله؛

1 - گیرنده های نور واقع در چشم ها

2 - بخشی از هیپوتالاموس

3 - غده صنوبری

محققان معتقدند هسته اصلی تنظیم ساعت بیولوژیک بدن در قسمتی از هیپوتالاموس قرار دارد و گیرنده های هورمون ملاتونین که ارتباط نزدیکی با ریتم ساعت بیولوژیک دارد در این هسته قرار دارد. هسته سوپراکیاسماتیک به اندازه دانه شن و در کف مغز و بسیار نزدیک به عصب بینایی قرار گرفته است.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 3832 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۰ ارديبهشت بازدید: 4291 ساعت: 8:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
2 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
3 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
4 کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
5 چه دلایلی بیشترین نقش را در افزایش وزن دارند؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
6 آیا جراحی کاهش وزن باعث افزایش طول عمر می شود؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
7 چه میزان کاهش وزن در ماه ضرر ندارد؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
8 کدام چاقی نیاز به جراحی دارد؟/ درمان‌های نامتعارف چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۰ دي
9 توضیحاتی درباره پیشگیری از ابتلا به چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
10 چگونه در دوران شیردهی دچار چاقی نشویم؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
11 کم کاری تیروئید چگونه سبب چاقی و اضافه وزن می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  از ۱۴ غذای معجزه گر غافل نشوید همه انسان ها می خواهند با رعایت رژیم غذایی خوب و ص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جنین و نوزاد هم آجیل دوست دارند؟ برای بسیاری از زنان باردار و مادران جوان این سوال مطرح است که مصرف آجیل در دوران بارداری و شیردهی چه تاثیراتی بر سلامت آن‌ها خواهد داشت.
در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده که همبرگر و کالباس شامل آن می‌شود می‌تواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. حتی گوشت قرمز دودی یا نمک‌سود هم باعث ایجاد مواد سرطان‌زا می‌شود.
هرگز از تیروئیدتان غافل نشوید چند روز پیش وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی گواتر (چهارم خرداد) نسبت به بازگشت‌ این بیماری به کشور هشدار داد و توجه رسانه‌ها و مردم را به بالا رفتن خطر بروز اختلالات تیروئیدی در افراد جامعه جلب کرد.
نقش تغذیه در کنترل و بهبود شرایط پس از سکته سکته مغزی یکی از بیماری‌هایی است که گاهی بدون علامت خاصی بروز می‌کند و به‌طور ناگهانی نمایان می‌شود. برای همین هم بسیاری از افراد می‌خواهند با شیوه‌های پیشگیری از آن آشنا شوند.