کاهش روند کشت چغندرقند در خراسان رضوی


مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیرکشت چغندرقند در 20 سال گذشته روند کاهشی داشته است.

به گزارش لقمه، محمد صبور با بیان اینکه سطح زیر کشت چغندرقند در 20 سال گذشته روند کاهشی داشته است، اظهار کرد: چنانچه به منظور افزایش سطح زیر کشت این محصول اقدامات لازم صورت نگیرد کشت سایر محصولات رقیب جایگزین چغندرقند خواهد شد.

وی گفت: مکانیزه کردن روند کشت چغندرقند و همچنین کشت پاییزه این محصول سبب حفظ صنعت قند می‌شود. کشاورزان همواره به دنبال تولید محصولاتی با ضریب مکانیزاسیون بالا و نیروی کارگر کم هستند. چنانچه در جهت مکانیزه کردن و کشت پاییزه چغندرقند اقدامی صورت نگیرد کشت این محصول در استان به حداقل می‌رسد.

صبور افزود: کشت پاییزه چغندرقند در پاییز، انجام و در اواخر بهار برداشت خواهد شد، به این ترتیب محصول از آفات بهاری در امان خواهد ماند.

صبور با بیان اینکه استقبال کشاورزان از طرح کشت پاییزه چغندرقند خوب بوده است، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح باید متولیان کارخانه قند همکاری کنند و برای کشت پاییزه نیز بذر مناسب در نظر گرفته شود تا بتوانیم در حد وسیعی اقدام به کشت پاییزه این محصول کنیم. در حال حاضر کشت چغندرقند مکانیزه است اما برای برداشت این محصول به دستگاه‌های کمباین پیشرفته نیاز داریم.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: امسال برای اولین بار محصول 150 هکتار از اراضی چغندرقند با کمباین خودکششی برداشت شد. حفظ محصول چغندرقند علاوه بر کارخانه‌های قند به شرکت‌های خدمات مکانیزه نیز بستگی دارد. به دلیل هزینه بالای دستگاه‌های کمباین، کشاورزان قادر به خرید آن نیستند و شرکت‌های خدمات مکانیزه باید در این زمینه همکاری کنند.

وی ادامه داد: کمبود منابع آب نیز یکی از عواملی است که بر کاهش سطح زیرکشت بهاره این محصول بسیار تاثیر گذاشته است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از پایان برداشت چغندرقند در استان خبر داد و اظهار کرد: برداشت چغندرقند از سطح 16 هزار هکتار از مزارع به پایان رسید. از سطح مذکور 670 هزار تن چغندرقند برداشت شده که به 8 کارخانه قند فعال استان تحویل داده شد.

وی به کاهش سطح کشت چغندرقند بهاره در خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه محصولات رقیب در کشت بهاره مانند گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و به خصوص ذرت علوفه‌ای در چند سال اخیر از مزیت اقتصادی بهتری برخوردار بوده‌اند، بسیاری از کشاورزان به تغییر الگوی کشت اقدام کرده‌اند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6111 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۵ بهمن بازدید: 1942 ساعت: 4:14 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از لاغری تا رفع یبوست با این شگفت انگیز ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
2 دلالان شکر را ارزان بخرند، به بازار ورود می‌کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
3 مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
4 آیا مصرف چغندر می تواند موجب ابتلا به نقرس شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
5 توصیه‌های هواشناسی کشاورزی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
6 خوراکی هایی که شما را پر انرژی می کنند ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
7 نیاز به ۵۰۰ هزار تن شکر خارجی/ واردات ۵۵۰ هزار تنی فقط در ۴ ماه! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
8 خوراکی که سلاح طبیعی در برابر سرطان هاست ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۲ مرداد
9 معاون وزیر کشاورزی: باید پنج کارخانه جدید قند و شکر ساخت ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
10 سلامت ذهن و جسم با مصرف «چغندر» ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد
11 معرفی ارقام جدید بذر چغندرقند از سوی محققان کشور ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه از وارفتن كوفته تبریزی جلوگیری کنیم اگر اولین بارتان است که کوفته درست می کنید حتما با...

  اطلاعات کلی از آووکادو Avocado پایگاه خبری لقمه: هدف ما در این مقاله، آشنایی بیشت...

  کاهش وزن هنگام شیردهی پایگاه خبری لقمه: شیردهی نیاز به دریافت غذای اضافی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.
چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.
خواب زود و راحت‌ با دَمنوش گیاهان دَمنوش گیاهان احساس بهتری به انسان می‌دهند و به غیر از اینکه برای بدن خواص بیشماری دارند، موجب یک خواب راحت نیز می‌شوند.
مزیت خرما به قند و شکر چیست؟ خرما جزو گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود. البته خرما میوه‌ای است که قند فراوانی دارد و هر 3 خرما یک واحد میوه محسوب می‌شود...