دلایل بالا بودن ضایعات کشاورزی در ایران چیست؟


نداشتن الگوی کشت مناسب، مکانیزه نبودن مراحل مختلف کشاورزی و عقب‌ماندگی در تشکیل صنایع تبدیلی و تکمیلی مهم‌ترین دلایل بالا بودن ضایعات بخش کشاورزی هستند.

به گزارش لقمه، بهمن محمدی اظهار کرد: آمارهای متفاوتی درخصوص ضایعات بخش کشاورزی وجود دارد که قطعی نیستند اما مسلم است که ضایعات و هدررفت محصولات کشاورزی بالاست.

وی گفت: وجود ماشین‌آلات فرسوده از جمله عواملی است که باعث بالا رفتن میزان ضایعات می‌شود. افت کمباین‌های غلات بسیار زیاد است و گاهی 10 تا 15 درصد محصول را از بین می‌برند لذا اگر ماشین‌آلات کشاورزی نوسازی و بهینه‌سازی شوند قطعا جلوی هدررفت بخش زیادی از محصولات گرفته می‌شود.

این کارشناس کشاورزی با بیان این‌که نداشتن الگوی کشت مناسب عاملی است که بعضا منجر به تولید بیش از حد یک محصول می‌شود، تاکید کرد: گاها مشاهده می‌شود که یک محصول بیش از نیاز داخل تولید می‌شود و به دلیل نداشتن امکانات انبارداری مناسب و برنامه‌ای برای صادرات آن، هدر می‌رود.

به گفته‌ وی باید مجموعه‌های دست‌اندرکار بخش کشاورزی با هم هماهنگ شوند تا محصولات متناسب با ظرفیت‌های اقلیمی، اقتصادی، نیاز داخل و صادرات کشت شوند.

محمدی تصریح کرد: صنایع تبدیلی رشد چندانی نداشته است در صورتیکه این صنایع می‌توانند به تبدیل محصولات، ماندگاری، ایجاد ارزش افزوده و صادرات بینجامند اما چنین قابلیتی در کشور وجود ندارد.

این کارشناس کشاورزی به نبود خرید تضمینی برای بسیاری از محصولات اشاره و خاطرنشان کرد: خرید تضمینی به‌ موقع و سیاست‌های قیمتی مناسب از سوی دولت، بازدهی کشاورزی را بالا می‌برد و ضایعات این بخش را کاهش می‌دهد.

محمدی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی باید ضمن تعیین الگوی کشت، فرهنگ اجرای آن را در کشاورزان ایجاد کند تا بر اساس آن الگو عمل کنند اما در گذشته در این خصوص کوتاهی شده و هم‌اکنون نیز این شرایط ادامه دارد.

وی نقش آموزش را در همه مراحل کاشت، داشت و برداشت، کلیدی ارزیابی کرد و گفت: آموزش اصلی‌ترین موضوع امروز است. بخش کشاورزی تقریبا با تولیدکنندگانی مواجه است که اغلب کم‌سواد و متکی به تجربیات خودشان هستند که نیاز است تحصیل‌ کرده‌های دانشگاهی با حضور در مزارع به کشاورزان کمک کنند و علمشان را در اختیار این قشر قرار دهند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6113 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۵ بهمن بازدید: 2636 ساعت: 4:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
2 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر
3 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
4 حدود دو سوم تولیدات بخش سبزی به ضایعات تبدیل می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
5 آموزش نانوایان در زمینه آماده سازی خمیر امری مهم است ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6 آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
7 خوراکی هایی که بدنتان ر ا سم زدایی می کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
8 فرار از اجرای طرح کاهش وزن کشتار به بهانه گرانی جوجه ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير
9 کاهش ضایعات کشاورزی با فناوری نانو/راه‌اندازی آزمایشگاهی برای تصفیه آب‌های سطحی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير
10 می‌توانیم ۳ میلیون تن گندم صادر کنیم ۱۳۹۵ شنبه ۲۵ دي
11 تولید دانه‌های روغنی و خوداتکایی در آن یک راه رسیدن به امنیت غذایی است ۱۳۹۴ شنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در مصرف کشک به این نکات توجه کنید كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنع...

  آهن گیاهی یا آهن حیوانی؟ محققان اسپانیایی معتقدند که آهن گیاهی بهتر از آهن ...

  رابطه گوشت قرمز و دیابت نتایج یک مطالعه گسترده در آمریکا نشان داده است که ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روزانه چقدر میوه بخوریم؟ + جدول راهنما یک كارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه زیاده روی در مصرف نوبرانه ها موجب بروز دل درد می شود، توصیه کرد: افراد روزانه 2 تا 3 واحد میوه با رعایت تنوع در بین وعده های غذایی مصرف کنند.
بیخوابی با نوشابه های انرژی زا براساس نتایج یک مطالعه جدید، نوشیدنی‌های انرژی زا موجب افزایش مشکل بی خوابی و بروز حالت عصبی در مصرف کنندگان آن میشود،‌در سال های اخیر مصرف نوشیدنی های انرژی زا در میان افراد از جمله ورزشکاران افزایش یافته که می تواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر سلامت آنان داشته باشد.
«کبد چرب» چگونه تشخیص داده می‌شود؟ یک متخصص داخلی گفت: زمانی که مولکول‌های چربی در سلول‌های کبدی رسوب کنند، حالتی ایجاد می‌شود که به آن کبد چرب گویند.
لاغری روانی! زمانی كه تلاش می كنید وزن‌تان را كاهش دهید، باور داشتن هدف‌تان و داشتن رفتارهای مثبت می‌تواند به همان اندازه اهمیت داشته باشد كه اصلاح رژیم غذایی و داشتن فعالیت اهمیت دارد. اگر وقتی قصد دارید رژیم لاغری بگیرید به‌خودتان انگیزه بدهید، شانس بیشتری برای موفقیت خواهید داشت.