بهترین ظروف برای پخت غذا/ ظرف مسی مسمومیت‌زاست


یک متخصص تغذیه می‌گوید: استفاده از ظروف مسی نه تنها مس بدن را تأمین نمی‌کند بلکه مسمویت‌زاست. ظروف شیشه‌ای و پیرکس بهترین ظروف محسوب می‌شود.

 به گزارش لقمه، شیوا فرجی در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از ظروف مسی مس بدن را تأمین می‌کند؟ و بهترین ظرف‌ها برای پخت کدام است؟ پاسخ داد: استفاده از ظروف مسی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود چرا که نه تنها نیاز بدن به مس را تأمین نمی‌کند بلکه از آنجایی که مس جزو مواد معدنی است اضافه دریافت آن می‌تواند سبب بروز مسمومیت در بدن شود و افرادی که در منزل مدام از ظروف مسی استفاده می‌کنند معمولاً با علایمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال مواجه می‌شوند.

وی افزود: حتی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نسبت به مصرف ظروف مسی هشدار داده است چرا که ظروف مسی را قلع‌اندود می‌کنند و برای اینکه قلع طی واکنش شیمیایی به مس متصل شود کمی سرب هم به آن اضافه می‌کنند.

این متخصص تغذیه به این نکته اشاره کرد که وقتی ظروف حرارت می‌بیند و در عین حال غذاهایی که پایه اسیدی دارند هنگامی که در ظرف ریخته می‌شوند (مثل گوجه‌فرنگی و آبلیمو) ممکن است قلع و سرب در غذا آزاد شود.

ظروف شیشه ای، پیرکس و لعابی بی ضررترین برای پخت

وی مناسب‌ترین ظروف برای پخت غذا را شیشه و پیرکس عنوان کرد و افزود: ظروف لعابی هم به شرط آنکه لعاب آن آسیب ندیده باشد جزو ظروف مناسب برای پخت و پز محسوب می‌شود.

به گفته این متخصص تغذیه ظروف استیل نیز برای پخت و پز مناسب است به شرط آنکه بعد از پخت چیزی را در آن نگهداری نکنیم و سریع ظرف را جابه‌جا کنیم تا واکنش شیمیایی صورت نگیرد.

فرجی در پاسخ به اینکه ظروف تفلون و چدن که دارای لایه محافظ هستند چقدر برای پخت مناسبند گفت: تا زمانی که این ظروف سالم باشند مشکلی نیست اما به محض آنکه کوچکترین آسیب‌دیدگی بر اثر حرارت و ضربه به سطوح فلزی این ظرف‌ها وارد شود سطوح تفلونی این ظروف وارد غذا می‌شود که برای بدن مضر است.

کادمیوم ظروف نچسب سبب اختلال در رشد و کم خونی می‌شود

عضو انجمن علمی تغذیه تصریح کرد: کادمیوم موجود در ظروف تفلون فلز سنگینی است که سرطان‌زاست و تأثیر نامطلوبی در روند رشد جسمی کودکان می‌گذارد و حتی تحقیقات نشان داده که ممکن است سبب کم‌خونی شود.

ظروف آلومینیومی به مرور زمان مشکلات گوارشی ایجاد می‌کنند

وی در مورد مصرف ظروف آلومینیومی نیز گفت: مصرف این نوع ظروف نیز توصیه نمی‌شود چرا که بر اثر حرارت، آلومینیوم موجود وارد غذا شده و در طولانی مدت ممکن است مشکلات گوارشی روده و کولیت ایجاد کند.

 



نقل از : فارس

کد: 6240 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۸ بهمن بازدید: 3817 ساعت: 1:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 کوکاکولا چطور بزرگ شد و بزرگ ماند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۰ دي
5 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
6 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
7 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 بهترین نوشیدنی به وقت افطار ۱۴۰۲ جمعه ۲۵ فروردين
9 خرما بهترین ماده غذایی برای تأمین قندخون است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ فروردين
10 طرز تهیه کوکی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر
11 آشنایی با مکمل های غذایی کاهش وزن و لاغری ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بیماران قلبی کله پاچه و سوسیس، کالباس نخورند یک متخصص تغذیه گفت: برای پیشگیری از بیماری‌های قلب...

  کودکان را قبل از تولد به خوردن میوه و سبزی عادت دهید محققان می گویند تلاش برای عادت دادن کودکان به خورد...

  کودکان به نوشیدن چای عادت نکنند کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است پایگاه خبری لقمه: شکل تغذیه با آغاز ماه رمضان تغییر می‌کند. تامین کالری مورد نیاز بدن یکی از ضروریات بوده که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت روزانه هر فرد به ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کالری نیاز دارد.
٩ ماده‌ی غذایی برای بهتر گذراندن زمستان راه حل مقابله با خستگی‌های زمستان و کمبود انرژی در بشقاب‌های شماست. در این مقاله به 9 ماده‌ی غذایی مفید که قدرت بدنی‌تان را بالا می‌برد اشاره می‌کنیم.
فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن پایگاه خبری لقمه: پیر، جوان، کودک، چاق، لاغر، عادی، در هر شرایطی که هستید باید از خطرهای هر روز و هر شب رفتن به همبرگر فروشی و پیتزا فروشی آگاه باشید و سعی کنید دفعات این برنامه‌ها را به حداقل برسانید. اما اگر چاق هستید، به دانسته‌هایتان این را هم اضافه کنید، خطر فست فودها، علاوه بر چاق کردن افراد و افزایش خطر بیماری‌های قلبی، اختلال در سوخت و ساز بدن است که به ویژه در افراد چاق بیشتر است. یعنی آدم هایی که چاق هستند، بیشتر از افراد لاغر، از این غذاها آسیب می بینند.
از همین امروز این خوراکی‌ها را نخورید/تغییر الگوی مصرف چیست پایگاه خبری لقمه: برای سلامتی بدنمان بهتر است مواد غذایی و نوشیدنی‌های مضر را بشناسیم و بدنمان را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ها قرار ندهیم.