وی افزود: حتی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نسبت به مصرف ظروف مسی هشدار داده است چرا که ظروف مسی را قلعاندود میکنند و برای اینکه قلع طی واکنش شیمیایی به مس متصل شود کمی سرب هم به آن اضافه میکنند.
این متخصص تغذیه به این نکته اشاره کرد که وقتی ظروف حرارت میبیند و در عین حال غذاهایی که پایه اسیدی دارند هنگامی که در ظرف ریخته میشوند (مثل گوجهفرنگی و آبلیمو) ممکن است قلع و سرب در غذا آزاد شود.
ظروف شیشه ای، پیرکس و لعابی بی ضررترین برای پخت
وی مناسبترین ظروف برای پخت غذا را شیشه و پیرکس عنوان کرد و افزود: ظروف لعابی هم به شرط آنکه لعاب آن آسیب ندیده باشد جزو ظروف مناسب برای پخت و پز محسوب میشود.
به گفته این متخصص تغذیه ظروف استیل نیز برای پخت و پز مناسب است به شرط آنکه بعد از پخت چیزی را در آن نگهداری نکنیم و سریع ظرف را جابهجا کنیم تا واکنش شیمیایی صورت نگیرد.
فرجی در پاسخ به اینکه ظروف تفلون و چدن که دارای لایه محافظ هستند چقدر برای پخت مناسبند گفت: تا زمانی که این ظروف سالم باشند مشکلی نیست اما به محض آنکه کوچکترین آسیبدیدگی بر اثر حرارت و ضربه به سطوح فلزی این ظرفها وارد شود سطوح تفلونی این ظروف وارد غذا میشود که برای بدن مضر است.
کادمیوم ظروف نچسب سبب اختلال در رشد و کم خونی میشود
عضو انجمن علمی تغذیه تصریح کرد: کادمیوم موجود در ظروف تفلون فلز سنگینی است که سرطانزاست و تأثیر نامطلوبی در روند رشد جسمی کودکان میگذارد و حتی تحقیقات نشان داده که ممکن است سبب کمخونی شود.
ظروف آلومینیومی به مرور زمان مشکلات گوارشی ایجاد میکنند
وی در مورد مصرف ظروف آلومینیومی نیز گفت: مصرف این نوع ظروف نیز توصیه نمیشود چرا که بر اثر حرارت، آلومینیوم موجود وارد غذا شده و در طولانی مدت ممکن است مشکلات گوارشی روده و کولیت ایجاد کند.