هر روز شلغم بخورید


شاید از مادربزرگ یا بزرگان فامیل شنیده باشید كه با مصرف روزانه شلغم سرماخوردگی و آنفلوآنزا هرگز سراغ‌تان نمی‌آید.

به گزارش لقمه، شلغم یکی از مفیدترین و غنی‌ترین سبزیجاتی است که از زمان‌های قدیم همیشه در سبد غذایی بسیاری از خانواده‌ها قرار می‌گیرد. این سبزی از جمله خوراکی‌های طبیعی است که مصرف مداوم آن موجب افزایش ایمنی بدن و تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود.

به پوست شلغم دقت کنید

كدام شلغم را انتخاب كنیم

وقتی برای خرید شلغم راهی بازار می‌شوید دقت کنید تا بهترین و مرغوب‌ترین شلغم را که دارای خواص درمانی بیشتری است با خود به خانه بیاورید. برای انتخاب شلغم باید به پوست آن توجه کنید. شلغم تازه و رسیده پوستی براق و شفاف دارد و وقتی آن را لمس می‌کنید سفت و محکم است بنابراین اگر شلغمی را لمس کردید و احساس کردید که با فشار اندکی انگشت شما در آن فرو می‌رود مطمئن باشید که آن شلغم تازه نیست و اگر آن شلغم را به خانه ببرید و میل کنید دچار نفخ شکم می‌شوید. یکی دیگر از ویژگی‌های شلغم تازه این است که در صورتی که آن را برش زدید درون آن سفت و روشن باشد. در این صورت است که می‌توانید ازخواص درمانی شلغم مطمئن شوید.

 

بخارپز یا آب پز؟

با كدام شیوه خواص شلغم حفظ می‌شود

بهترین شیوه برای طبخ شلغم و حفظ ویتامین‌ها و خواص درمانی آن، بخارپز کردن شلغم است. در این شرایط است که تمامی خواص درمانی شلغم حفظ می‌شود. در حقیقت این روش در مقایسه با آبپز شدن شلغم بهتر است زیرا به هنگام آبپز شدن بخشی از خواص درمانی شلغم که مانع از ابتلای مصرف کننده به سرطان می‌شود از شلغم خارج می‌شود. بنابراین درمانگران توصیه می‌کنند که شلغم را یا به صورت بخارپز یا به صورت خام مصرف کنیم تا ارزش غذایی آن را به طور کامل دریافت کنیم.


اگرسنگ كلیه دارید؟

آبپز بخورید

شلغم به دلیل خاصیت ادرارآوری که دارد در درمان سنگ کلیه و دفع این سنگ‌ها از مجاری ادرار بسیار موثر است، به همین دلیل است که بسیاری از درمانگران در دوره درمان به بیماران مبتلا به سنگ کلیه توصیه می‌کنند علاوه بر نوشیدن مایعات، شلغم را نیز در برنامه غذایی خود بگنجانند. سعی كنید نوع بخار پز یا آبپز آن را تجربه كنید.

نكاتی در مورد شلغم كه نمی‌دانید

شلغم علاوه بر داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی خواص درمانی ویژه‌ای دارد که از آن برای درمان یبوست، تقویت بینایی و بهبود التهاب‌های مجاری تنفسی در دوران سرماخوردگی استفاده می‌کنند. شلغم به جز این موارد، خواص دیگری نیز دارد که برخی از آنها را با هم مرور می‌کنیم.

1. شلغم یکی از بهترین سبزی‌هایی است که به جهت داشتن مقدار کافی گوگرد، مصرف آن به صورت روزانه و خام به درمان جوش‌های صورت و بازگشت شادابی پوست کمک می‌کند.

2. افراد مبتلا به برونشیت با مصرف روزانه شلغم به صورت آبپز می‌توانند این بیماری را سریع تر پشت سر بگذارند.

3. فیبر موجود در شلغم دارای خاصیتی است که در مدت زمان کمتری موجب حجیم شدن مدفوع و دفع سریع‌تر آن از روده‌ها می‌شود بنابراین مصرف این سبزی در فصل رویش آن موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده می‌شود.

4. مصرف شلغم به صورت روزانه موجب از بین رفتن و حل شدن بلورهای اسیداوریک در خون می‌شود و به این ترتیب دردهای بیماران مبتلا به نقرس و بیماری‌های مفصلی را تسکین می‌دهد.

5. مواد مغذی موجود در شلغم از جمله بهترین مواد غذایی برای تشکیل بافت‌های استخوانی در بدن است، از این رو مصرف این سبزی در دوران بارداری برای افزایش استقامت بدن مادر و تقویت بافت استخوانی جنین مناسب است.

6. مصرف شلغم خام در وعده‌های غذایی همانند ترب به افزایش میزان اشتها کمک می‌کند.

7. نوشیدن آبی که شلغم در آن پخته شده است برای درمان گلودرد و التهاب‌های مجاری تنفسی از سوی درمانگران طب سنتی توصیه شده است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله سیب سبز

کد: 6275 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۶ اسفند بازدید: 4268 ساعت: 4:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
2 تقویت سیستم‌ایمنی بدن با مصرف شلغم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۶ آذر
3 خوراکی‌های مفید برای پیشگیری از سرطان پستان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ فروردين
4 معجزه‌گر درمان سرماخوردگی وسرفه های خشک ، شلغم است/شلغم گیاهی ضد سرطان ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲ دي
5 توصیه‌های تغذیه‌ای برای رفع کم‌خونی ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن
6 تولید شلغم‌های 5 کیلویی ۱۳۹۳ شنبه ۲۷ دي
7 بخور نخورهای مبتلایان به سرماخوردگی ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر
8 غذاهای مفید برای سرماخوردگی/شلغم را با پودر آویشن بخورید ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۰ بهمن
9 بفرمایید دسرهای سبزیجاتی ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي
10 خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با خواص درمانی انجیر آشنا شوید یک متخصص طب سنتی اعلام کرد: انجیر میوه‌ای سرشار از...

  قوانین طلایی برای غذا خوردن این هفت قانون طلایی، قوانینی است که همه متخصصان تغ...

  بدن انسان روزانه به چقدر گوشت احتیاج دارد؟ گرفتن کالری از گوشت تنها که پر از چربی است، مضرات ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دستور تهیه محلول جادویی ضدجوش تاریخ استفاده از داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها به چند هزار سال پیش برمی‌گردد؛ اثربخشی بعضی از این داروهای گیاهی را علم ثابت کرده است و بعضی راهنوز نه؛ آویشن از آن گیاهانی است که این روزها دانشمندان درباره اثربخشی آن به یافته‌های جدیدی رسید‌ه‌اند.
خطر عسل برای کودکان زیر یکسال با تولد اولین نوزاد ممکن است با مشاهده برخی رفتارها سوالاتی ذهن والدین را درگیر کند اینکه نوزاد تازه متولدشده زیاد می‌خوابد؟، نزدیک‌بین است، چه مدت پس از تولد می‌خندد، آیا دچار اضطراب می‌شود یا نه و چه موادغذایی را نباید تا یک سالگی به کودک داد و....
افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند ممنوعیت غذایی ندارند رئیس انجمن دیابت با بیان اینکه«نوع تغذیه افراد مبتلا به دیابت 2 بستگی به سن افراد مبتلا و وزن و فعالیت های جسمی آنها دارد.» گفت:«برای افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند محدودیت غذایی داریم اما ممنوعیت غذایی نداریم.»
کاهش چربی خون با گیاهان سطح بالای چربی یا کلسترول خون می‌تواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز (سفت و شکسته شدن عروق)، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش شانس ابتلا به سکته مغزی، کبد چرب و... شود.