معجزه‌گر درمان سرماخوردگی وسرفه های خشک ، شلغم است/شلغم گیاهی ضد سرطان


پایگاه خبری لقمه: شلغم میوه‌ای کمتر شناخته شده در فصل زمستان است که در درمان سرماخوردگی و سرفه‌های خشک معجزه گر است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، گروه استان‌ها: شلغم میوه‌ای دارای خواص تغذیه‌ای و درمانی بسیاری است که در کتب طب سنتی نیز توصیه فراوانی در خصوص مصرف این میوه شده است.
این میوه برای درمان بسیاری از بیمارهای شایع در فصل سرما و بیماری‌های تنفسی مؤثر است به همین دلیل بازار فروش آن در فصل سرما و زمستان بسیار داغ است.
شلغم گیاهی است که دارای برگهای ناصاف می‌باشد و میوه آن به رنگ سفید است که بعضاً لکه‌های بنفش رنگی نیز دارد.
شهرستان بشرویه به عنوان یکی از قطب‌های تولید این محصول است که پیش بینی می‌شود از سطح ۲۳ هکتار، میزان ۴۶۰ تن شلغم برداشت شود.
شلغم، میوه‌ای همیشگی در سبد خرید فصل زمستان
محمد قدیری یکی از شهروندان بشرویه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در حالی که برای خرید شلغم به یکی از میوه فروشی‌های سطح شهر بشرویه مراجعه کرده بود، گفت: ما با شروع فصل سرما که شلغم وارد بازار می‌شود شلغم را برای افزودن به داخل سوپ و یا بخور آن استفاده می‌کنیم.
وی افزود: استفاده از شلغم در فصل سرد در زمانی که یکی از اعضای خانواده سرما خورده است، در درمان سرماخوردگی فرد بسیار مؤثر است.
علی نعمانی یکی دیگر از خریداران شلغم بود که در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: شلغم یکی از میوه‌هایی است که در فصل سرما همیشه در لیست خرید خانه قرار دارد.
وی گفت: بخور و استشمام بوی شلغم در درمان بیماری‌های تنفسی امتحان خود را پس داده است.
۲۳ هکتار از اراضی بشرویه زیر کشت شلغم
 حسین سرچاهی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه در گفت‌وگویی بیان کرد: از قدیم الایام کشت شلغم در شهرستان بشرویه رواج داشته است و کشاورزان شهرستان به صورت خود مصرفی شلغم را کشت می‌کرده‌اند.
وی افزود: سطح زیر کشت شلغم در بشرویه ۲۳ هکتار است و متوسط عملکرد آن نیز ۲۰ تن در هر هکتار است.
سرچاهی بیان کرد: سالیانه حدود ۴۶۰ تن تولید شلغم در شهرستان بشرویه را داریم که این میزان نیاز شهرستان را به مصرف این میوه تأمین می‌کند.
مدیر جهاد کشاورزی بشرویه گفت: کشت شلغم از اواخر شهریورماه آغاز می‌شود و برداشت آن نیز از اوایل آبان یا نیمه دوم آبان ماه بسته به شرایط آب و هوایی منطقه گرمسیر و سردسیر بودن متفاوت است.
شلغم محلی بشرویه همیشه طرفداران خاص خود را دارد
جعفرزاده شلغم کار ۷۰ ساله که مشغول جمع آوری این محصول بود در گفت‌وگویی گفت: کاشت شلغم از دیرباز در شهرستان بشرویه رواج داشته و به دلیل استقبال مردم برای مصرف آن نیز، ما کاشت آن را ادامه داده‌ایم.
وی بیان کرد: ۱۰ سال است که با استفاده از بذر محلی اقدام به کشت شلغم می‌کنم و خوشبختانه با برداشت و فروش آن نیز در شهرستان درآمد مناسبی دارم.
جعفرزاده اظهار داشت: شلغم محلی بشرویه به دلیل شیرینی و خوشمزگی طرفداران همیشگی خود را دارد، همچنین از نظر اندازه نه کوچک و نه بسیار بزرگ است.
رضایی هم یکی دیگر از شلغم کاران بشرویه طی گفتگویی با خبرنگار مهر بیان کرد: مدت شش سال است که به صورت پیاپی در زمین کشاورزی پدرم مشغول کشت شلغم هستم.
وی افزود: خوشبختانه از میوه شلغم برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود و برگ‌های این محصول نیز برای خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.
شلغم یک آنتی بوتیک طبیعی
محمد اکبرزاده کارشناس تغذیه نیز در گفت‌وگویی به خواص شلغم اشاره کرد و گفت: شلغم میوه مفید فصل سرما است و دارای ویتامین‌های آ، ب، ث، فسفر، کلسیم و آهن است.
وی افزود: شلغم در افزایش حافظه و درمان کم خونی مؤثر است و نیز اشت‌ها آور بوده، همچنین ادرار آور است و سنگ‌های کلیه و مثانه را خرد می‌کند.
اکبرزاده بیان کرد: شلغم برای درمان سرماخوردگی‌ها و گلودردها و بیماری‌های دستگاه تنفس بسیار مؤثر است و مخصوصاً بخور شلغم برای بهبود عملکرد ریه هاتاثیر بسزایی دارد.
کارشناس تغذیه اظهار داشت: شلغم به صورت پخته اگر له شود به عنوان یک مرهم و ضمادی برای درمان بیماری‌های مفصلی به کار برده می‌شود و برای رشد و نمو استخوان‌ها نیز بسیار مؤثر است.
 وی عنوان کرد: خصوصاً توصیه می‌شود بانوان باردار و خانم‌های شیرده حتماً از شلغم استفاده کنند.

وی افزود: همچنین برای درمان بیماری‌های دیابت شلغم، به دلیل انسولین گیاهی که دارد بسیار مفید است و بخاطر ید زیادی که در این میوه می‌باشد برای افرادی که کم کاری تیروئید دارند بسیار موثربوده و عملکرد غده تیروئید را تنظیم می‌کند.
شلغم گیاهی ضد سرطان
اکبرزاده شلغم را گیاهی ضد سرطان دانست و گفت: شلغم گسترش سرطان را متوقف می‌کند و میکرو ارگانیسم‌ها و میکروب‌های بیماری زا را از بدن خارج می‌کند.
وی ادامه داد: شلغم چه در داخل بدن چه در فضای بسته باشد به دلیل مواد گوگردی که درون آن وجود دارد باعث از بین رفتن میکروب‌ها می‌شود.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد تاهمه افراد در فصل زمستان در هر هفته حدود دو تا سه مرتبه از شلغم استفاده کنند.
شلغم به عنوان میوه ای مؤثر در درمان بسیاری از بیماری‌های زمستان از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا در استان خراسان جنوبی به صورت سنتی در خراسان جنوبی کشت و برداشت می‌شود و جایگاه آن در اقتصاد کشاورزی و ترویج مصارف آن در بین جامعه کمتر مورد توجه قرار گکرفته است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


 


نقل از :مهر

کد: 8583 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲ دي بازدید: 2530 ساعت: 9:27 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
2 تقویت سیستم‌ایمنی بدن با مصرف شلغم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۶ آذر
3 خوراکی‌های مفید برای پیشگیری از سرطان پستان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ فروردين
4 توصیه‌های تغذیه‌ای برای رفع کم‌خونی ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن
5 تولید شلغم‌های 5 کیلویی ۱۳۹۳ شنبه ۲۷ دي
6 بخور نخورهای مبتلایان به سرماخوردگی ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر
7 هر روز شلغم بخورید ۱۳۹۲ سه شنبه ۶ اسفند
8 غذاهای مفید برای سرماخوردگی/شلغم را با پودر آویشن بخورید ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۰ بهمن
9 بفرمایید دسرهای سبزیجاتی ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي
10 خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه پوستی لطیف داشته باشیم تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان ثابت می‌کند که ت...

  اختلال بی‌اشتهایی عصبی چیست؟ یک روانپزشک با بیان دلایل اختلال بی‌اشتهایی عصبی،‌...

  آب معدنی،محصولی که از پشت به سلامت خنجر می‌زند دستگاه‌های نظارتی، در بررسی‌هایی که از کارخانه‌های...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حلقه مکمل تنظیم بلند مدت بازار روغن نباتی از سال 1340 تا سال 1392 سهم تولید داخلی از کل روغن نباتی مصرفی از 76 درصد به كمتر از 14 درصد کاهش یافته است.
هشدار درباره جگر سن دام و شایط پرورش آن در کیفیت جگر تاثیر چشمگیری دارد.
كدام موادغذایی را باید در یخچال گذاشت؟ برای خریدكردن از خانه خارج می‌شوید، خریدهایتان را می‌كنید و به خانه برمی‌گردید، همه چیزهایی را كه خریده‌اید در جای خودشان قرار می‌دهید و موادغذایی را در یخچال و فریزر می‌گذارید و سپس راحت مقابل تلویزیون دراز می‌كشید اما صبر كنید، دست نگه دارید، می‌دانید برخی از موادغذایی اگر در یخچال و فریزر نگهداری شوند، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و زودتر خراب می‌شوند؟ این را هم می‌دانید كه برخی از موادغذایی كه در محیط خانه و در فضای معمول نگه می‌دارید از فریزشدن سود خواهند برد؟
توصیه‌هایی برای شیوع تب کریمه‌ کنگو/ شیر فله‌ای نخورید مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت چهار نفر از آنها خبر داد و گفت:‌ خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد اما از مصرف شیر فله‌ای و غیرپاستوریزه باید خودداری شود.