نوسان نرخ ارز بلای جان صادرات محصولات کشاورزی


مشکل اصلی صادرات در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، وابستگی توان رقابتی این بخش به سیاست‌های کلان اقتصادی به‌ویژه سیاست نرخ ارز است.

به گزارش لقمه، محمود حاج رحیمی، استادیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان اظهار کرد: افزایش بهره‌وری و توان تولیدات داخلی کشاورزی لزوما به تقویت توان رقابتی در بازارهای جهانی منجر نخواهد شد بلکه اصلاح سیاست‌های ارزی و هماهنگ کردن آن با شرایط واقعی عرضه و تقاضای ارز، شرط اول در صادرات محسوب می‌شود.

وی افزود: دولت‌ها در کشورهایی که به درآمدهای نفتی متکی هستند، همواره تلاش می‌کنند به منظور جلوگیری از افزایش تورم، بهای پول خارجی را نسبت به پول داخلی ثابت نگه دارند.

حاج‌رحیمی با بیان این‌که ثابت ماندن نرخ ارز مستلزم هماهنگی با عرضه و تقاضای ارز است، تصریح کرد: در غیر این صورت این مساله باعث کاهش توان رقابتی تولید داخلی می‌شود که همان بیماری هلندی است.

این کارشناس اقتصاد کشاورزی مشکل اصلی صادرات ایران در بخش‌های مختلف از جمله بخش کشاورزی را در قالب بیماری هلندی قابل بررسی دانست.

وی ادامه داد: طی سال‌های پس از انقلاب، تلاش‌هایی در بخش‌های تولید، تحقیق، ترویج و بهره‌وری محصولات کشاورزی صورت گرفته اما به دلیل نبود ثبات در سیاست‌های ارزی، صادرات نه تنها رشدی نداشته بلکه در بخش‌هایی افت کرده است.

به گفته حاج‌رحیمی در صورت اصلاح سیاست‌های ارزی و هماهنگ کردن آن با شرایط واقعی عرضه و تقاضای ارز می‌توان با افزایش بهره‌وری، تکمیل زنجیره ارزش افزوده و دوام در بازار هدف به افزایش صادرات کشاورزی پرداخت.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6325 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۴ اسفند بازدید: 1836 ساعت: 12:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
2 تقویت دسترسی ایران به صندوق اقلیم سبز با سیاست‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های سالم ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد
3 تسهیل صدور مجوز کسب و کار تنها برای هتل و بوم گردی‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
4 تعدیل قیمت‌ها هم مردم را از خرید ارز منصرف نکرد!! ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
5 رشد تجارت ایران با همسایگان در دولت سیزدهم؛ وعده‌ای که محقق شد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳ شهريور
6 سیاست‌های انقباضی در حوزه فرهنگ ۱۴۰۰ شنبه ۲۷ آذر
7 واردات بیش از یک میلیون تن برنج ظلم در حق تولید داخلی است ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
8 تعرفه واردات گوشت باید کاهش یابد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور
9 پیش‌بینی ۳۳۰۰ میلیارد تومان برای توسعه آبیاری نوین ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
10 دولت باید سختی‌های صادرات را حذف کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۳ خرداد
11 باد کردن ۸۰ هزار تن پیاز روی دست کشاورزان اصفهانی ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین K دوست دار استخوان پایگاه خبری لقمه: در حالی که کلسیم و ویتامین D اغل...

  چگونه گرسنگی را کنترل کنیم؟ امتحان کنید این روش ‌ها را امتحان کنید و ببینید آیا می ‌توانید...

  رازهای فریز کردن صحیح مواد غذایی کنسرو کردن و ترشی کردن یکی از راه های نگهداری سبزی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی درباره‌ی غذاهای مانده غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد. به همین دلیل لازم است تا جای ممکن غذای هر روز در همان روز پخته و تازه مصرف شود.
احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.
انجیر بسیار چاق کننده است اگر می خواهید چاق شوید با گنجاندن این ماده غذایی در وعده های اصلی تان می توانید وزن خود را افزایش دهید.
هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.