خشکسالی خاورمیانه تهدیدی برای قیمت‌های جهانی غذا


کارشناسان سازمان ملل و هواشناسان اظهار می‌کنند خشک‌ترین زمستان خاورمیانه در چند دهه گذشته، تهدیدی برای قیمت‌های جهانی غذا خواهد بود.

به گزارش لقمه، خشکسالی در درجات مختلف تقریبا دو سوم از زمین‌های زراعی در سراسر سوریه، لبنان، اردن، سرزمین‌های فلسطین و عراق را فرا گرفته است.

فصل خشک دورنمای برداشت غله در مناطقی از سوریه و تا حدود کمتری عراق را تیره کرده است. چند کشور تحت فشار به خریداران بزرگ غله در بازارهای بین المللی تبدیل شده‌اند.

به گفته یک کارشناس بذر و مشاور سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، هنگامی که دولت‌ها طبق مسئولیت‌شان برای وارد کردن کالاهای غذایی دچار کمبود به واردات رو می‌آورند، به بازارهای خارجی می‌روند که افزایش تقاضا در آن بدون شک قیمت‌های جهانی غذا را بالاتر می‌برد.

شاخص بارش استاندارد (اس.پی.آی) نشان می‌دهد خاورمیانه حداقل از سال 1970 چنین بارندگی اندکی را نداشته است.

مقامات آب و کشاورزی به همراه متخصصان سازمان ملل در تدارک تهیه طرح‌هایی هستند تا وضعیت خشکسالی را که به فراتر از شرق خاورمیانه تا مراکش گسترش پیدا می‌کند، به طور رسمی اعلام کنند.

به گفته کارشناسان منابع طبیعی شرکت مشاوره بین المللی پلانینک، خشکسالی در بخش‌هایی از مدیترانه شرقی و عراق شدیدتر می‌شود در حالیکه در سوریه که خشکسالی‌های متعددی در چند دهه گذشته داشته، مجددا خشکسالی شدیدی روی می‌دهد.

در اردن که میان 10 کشور بدترین کمبود آب جهانی را دارد، وزیر آب و آبیاری به رویترز اظهار کرد که سطح بارش در پایین‌ترین سطح از زمان آغاز ثبت آمار در 60 سال قبل بوده است. حتی پس از یک طوفان برفی شدید کم سابقه در اواسط دسامبر، تنها 42 درصد ظرفیت سدهای این کشور در مقایسه با 80 درصد در سال گذشته پر شده است.

در دامنه کوه‌های لبنان نیز از برف مورد نیاز برای تامین منابع آب زیرزمینی اثری نیست و بارندگی پایین سطح متوسط بوده است.

در عراق و سوریه بیشتر زمین‌های زراعی این کشورها برای کشاورزی خیلی خشک هستند و منازعه داخلی و عدم وجود تسهیلات ذخیره آب به مشکلات موجود برای جوامع روستایی متکی به پرورش محصول و دام خواهد افزود.

تحقیقات میدانی سازمان ملل نشان می‌دهد بیش از 30 درصد خانواده‌ها در عراق، سوریه و تا اندازه ای سرزمین‌های فلسطین و اردن به کشاورزی مربوط هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6342 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۸ اسفند بازدید: 1612 ساعت: 11:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
2 دلایل گرانی غلات و گندم از زبان معاون وزیر/سهم 30 درصدی روسیه و اکراین در تامین غلات جهان ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۹ ارديبهشت
3 چگونگی کنترل اثر خشکسالی بر میزان تولیدات کشاورزی ۱۴۰۱ جمعه ۹ ارديبهشت
4 واکنش وزارت جهاد به آلودگی محصولات کشاورزی وارداتی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ دي
5 درباره میزان تولید گندم فعلاً انمی‌توان ظهارنظری کرد! ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۰ دي
6 پیش‌بینی بارش بیشتر در بهار ۱۴۰۱ برای کشور/آب های زیرزمینی کشور ا ز بین رفته است ۱۴۰۰ شنبه ۴ دي
7 بحران خشکسالی خوزستان چطور تشدید شد!؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۴ مرداد
8 کاهش ۲۰ درصدی تولید پنبه به دلیل گرما و خشکسالی! ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۵ تير
9 سبزی و صیفی هایی با طعم آب آلوده ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
10 ۶۵ درصد مطالبات چایکاران پردخت شد/کاهش ۷۰۰۰ تنی چای به دلیل خشکسالی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
11 متهمان اصلی بحران در منابع آبی ایران؛ تغییر اقلیم یا سد سازی ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشنایی با خوراکی‌های حاوی آنتی‌ اکسیدان و ضد‌ سرطان اگر تابحال سالاد میوه درست کرده باشید می دانید که ...

  فیبر و تا ثیر آن بر دیابت پایگاه خبری لقمه: حضور فیبر های رژیمی در رژیم غذای...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان روده با قرص ضد کلسترول محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که قرص کاهش کل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذا در یک متن فرهنگی انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت های آشپزی ، تمایل ها و تنفرها ، آگاهی جمعی ، اعتقادات ، تابوها ، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند.به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ ،غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر می بیینند.
آموزش تصویری تزیین قهوه برای خیلی از افراد ظاهر مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است و به عنوان یکی از مهمترین موارد انتخاب خوراک، به آن توجه می کنند.
میوه های ممنوعه برای دیابتی ها/دیابتی ها شیر را از برنامه غذایی حذف نکنند یک عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از 10 درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، شیوه زندگی مردم را علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت دانست و تاکید کرد:« ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا می شود لذا در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات پیدا می کنند.»
حدود 35 درصد از مطالبات کشاورزان به ازای فروش چغندرقند به کارخانه‌ها پرداخت شد پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با بیان اینکه ۶۵ درصد از مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است، گفت: در صورت دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان طلب صنایع از دولت، مطالبات معوق کشاورزان پرداخت می‌شود.