به گزارش لقمه، همایون دارابی اظهار کرد: تولید گوشت مرغ در کشور در واحدهای تولیدی کشور روند خطی را دنبال میکند؛ به گونهای که ماهانه به طور متوسط 90 میلیون قطعه جوجهریزی صورت گرفته که در سال به بیش از یک میلیارد قطعه جوجه میرسد. وی افزود: با توجه به میانگین تبدیل هر کیلوگرم دان مرغ به گوشت که در ایران به ازای هر دو کیلوگرم دان مرغ یک کیلوگرم گوشت تولید میشود امسال حدود دو میلیون تن گوشت مرغ تولید شد و متوسط وزن هر لاشه بیش از دو کیلو و 600 گرم بود. در حالی که استاندارد جهانی میانگین وزن هر لاشه یک 1.4 تا 1.8 کیلوگرم است. مدیر عامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی ادامه داد: یکی از دلایل بالا بودن وزن لاشه مرغ گوشتی در ایران بالا بودن قیمت جوجه یک روزه است چرا که مرغداران هر قدر وزن لاشه خود را بالا ببرند میتوانند هزینههای خود را بیشتر جبران کنند. از سوی دیگر نیز از آنجاکه کشتارگاهها که متقاضی این محصول هستند با بالا بودن وزن لاشه افت کمتری پیدا میکنند نیز تعیین کننده وزن لاشه مرغ گوشتی هستند. دارابی تاکید کرد: در حال حاضر اگر تنها سن و وزن لاشه در نظر گرفته شود میتوان متوسط وزن لاشه مرغ گوشتی در کشور را تا حدود یک کیلو و 900 گرم کاهش داد. وی افزود: بازار مرغ گوشتی در سال جاری به دو برهه زمانی شش ماهه اول و دوم تقسیم میشود چراکه در شش ماهه دوم علیرغم تغییر نرخ ارز و بالا رفتن هزینهها بازار کشش افزایش قیمت گوشت مرغ را نداشت و نهایتا مرغداران متضرر شدهاند. مدیر عامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی گفت: براساس هزینههای تولید افزایش یافته در شش ماهه دوم، قیمت منطقی تمام شده برای هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری 4900 تومان بود اما متوسط قیمت فروش مرغداران کیلویی 4300 تومان بود. از سوی دیگر علیرغم این که هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار مصرف باید حدود 7000 تومان فروخته میشد قیمت متوسط این محصول در بازار مصرف کیلویی 6400 تومان است. بازگشت به صفحه نخست