وقتی آلودگی هوا موجب چاقی می شود


این آلاینده‌ها، مواد شیمیایی ساخته شده به دست بشر هستند که در کشاورزی، صنعت و کارخانجات تولید می‌شوند.

به گزارش لقمه، محققان موسسه مطالعات پزشکی مونترال IRCM در کانادا موفق به کشف ارتباط بین آلودگی هوا و چاقی شدند. این محققان با همکاری دکتر ژرومه روزین و همکارانش در دانشگاه برگن نروژ دریافتند برخی انواع ذرات آلوده کننده معلق در هوا با چاقی ارتباط دارند.

به گفته محققان به تازگی آلاینده‌های آلی پایدار ( POPS ) کشف شده است که سبب افزایش سرعت ابتلا به دیابت و چاقی در موش‌ها می‌شود. این آلاینده‌ها، مواد شیمیایی ساخته شده به دست بشر هستند که در کشاورزی، صنعت و کارخانجات تولید می‌شوند.

به گفته محققان با کنترل آلودگی می‌توان از بروز بیماری‌های قلبی عروقی و چاقی و نیز دیابت و فشار خون بالا جلوگیری کرد. محققان می‌گویند این ذرات معلق در هوا، قادرند روند ابتلا به چاقی را تسریع کنند و در نهایت، ابتلای افراد به دیابت را افزایش دهند.

محققان IRCM در تلاش هستند تا راه‌های درمانی برای جلوگیری از عوارض چاقی برای افراد چاقی که سوخت و ساز بدنشان سالم است بیابند. دانشمندان می‌گویند با کنترل آلودگی هوا در جهان، می‌توان خطر ابتلا به دیابت و چاقی را تا حد زیادی کاهش داد.

عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، کاهش سوخت و ساز بافت چربی، کاهش تولید گرما، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و مصرف برخی از داروها است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 6458 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۶ فروردين بازدید: 2048 ساعت: 2:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 هزینه ۴۰۰ میلیون دلاری پوکی استخوان برای ایران ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
3 جراحی کاهش وزن ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۲ خرداد
4 کمک چای سبز و کاکائو به طول عمر ۱۴۰۰ شنبه ۲۷ شهريور
5 افتتاح پروژه های تامین آب شیرین از خلیج فارس برای کرمان ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۴ آبان
6 تاثیر ویتامین D در بهبود کووید ۱۹ تائید شد ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد
7 «تبلیغات» عامل شکل‌دهی عادات غذایی ناسالم/ تبلیغات اغواگرانه روغن در تلویزیون ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد
8 ارتیاط غذای تند با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
9 فقر رژیم غذایی با 6علامت هشداردهنده فیزیکی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
10 ارتباط بین مصرف شکر با سلول های سرطانی ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
11 آیا مصرف چغندر می تواند موجب ابتلا به نقرس شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! پایگاه خبری لقمه: این روزها صیادان فعال در عرصه صید و صیادی در هرمزگان در نگرانی بازگشت کابوس صید ترال به‌سر می‌برند؛ زیرا که شنیده‌ها حاکی از تلاش‌های سازمان شیلات برای بازگشت این صید آبزیان‌سوز به دریاست.
خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن خرما از افت شدید قیمت و برهم خوردن بازار خرما از دولت گذشته تاکنون خبر داد و گفت: خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده و با این وضعیت سازمان تعاون روستایی امسال هم مانند سال گذشته مجبور می‌شود خرمای خریداری شده را دفن کند.
بیسكویت را بیشتر بشناسیم تاریخچه‌ تولید اولین نمونه‌های ویفر به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، مردم اروپا به خصوص هلندی‌ها با ترکیب آرد ذرت یا گندم با کمی ‌‌شکر و کره حیوانی، ویفر تهیه می‌کردند.
خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.