مضرات و فواید رژیم های گیاه خواری


بعضی افراد به دلیل اعتقادات مذهبی یا برخی باورهایشان، با حذف مصرف گوشت از رژیم غذایی به سمت گیاه خواری می روند. از این رو یک متخصص تغذیه به تشریح مضرات و فواید این نوع رژیم ها پرداخت.

به گزارش لقمه، دکتر مرتضی عقبایی در گفتگویی با ضمن اعلام این مطلب افزود: رژیم های گیاه خواری (Vegetarian) با درجات مختلفی صورت می گیرد. در شرایط گیاه خواری مطلق حتی مصرف شیر و تخم مرغ هم حذف می شود.
وی ادامه داد: همچنین از فرآورده های حیوانی هم در آنها استفاده نمی شود اما در رژیم های ملایم تر از شیر و تخم مرغ استفاده می شود.
وی با بیان این که در دسته دیگر رژیم های گیاه خواری مصرف ماهی مجاز است افزود: حال این سوال مطرح می شود که آیا پیرو رژیم های گیاهی بودن مفید است یا نه؟
متخصص تغذیه و رژیم درمانی پاسخ داد: این رژیم ها شاید در برهه ای از زمان برای برخی از بیماری ها مفید باشد.
وی در این باره افزود: حال اگر این گونه رژیم ها در طولانی مدت استفاده شوند سبب ساز مشکلاتی برای فرد می شود که مهم ترین آنها کمبود اسیدهای آمینه است.
دکترعقبایی گفت: در صورتی که فردی در طولانی مدت، تنها از رژیم غذایی گیاهی استفاده کند احتمال بروز کمبود ریزمغذی هایی نظیر روی وجود دارد.
وی یادآور شد: استفاده از رژیم های خاص مانند گیاه خواری باید در یک دوره کوتاه و تحت نظر متخصص تغذیه و به دنبال این نکته که برای فرد کمبود ایجاد نشود ادامه داده شود.
وی تأکید کرد: به دنبال استفاده از رژیم های گیاه خواری در صورت بروزهرنوع کمبود برای فرد باید خیلی سریع در راستای جبران کمبودها اقدام شود.
متخصص تغذیه با بیان این که افراد به ندرت تمایل به پیگیری رژیم های گیاه خواری دارند اظهار کرد: برای فردی که دچار نقرس یا افزایش اسید اوریک خون است استفاده از رژیم های گیاه خواری برای مدتی مفید واقع می شود.
وی در ادامه این گفتگو تأکید کرد: گاهی برخی افراد باهدف کاهش وزن برای دریافت رژیم های گیاهی مراجعه می کنند اما باید بدانند که گیاه خواری صرف، نتایج چندان جالب و مطلوبی به همراه نخواهد داشت.
دکترعقبایی بیان کرد: زیرا پس از قطع کردن دوره رژیم درمانی؛ فرد به صورت مجدد دارای اضافه وزن می شود.
وی با بیان این که خوشبختانه رژیم های گیاه خواری در کشورمان چندان شایع و متداول نیست خاطرنشان کرد: البته در کلینک های تغذیه ای که با اصول علمی اداره می شوند رژیم های گیاه خواری تجویز نمی شوند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی یادآور شد: باز هم تأکید می شودکه این رژیم ها در موارد خاصی باید داده شوند و به طور اصولی گیاه خواری نباید به مدت طولانی ادامه پیدا کند.
وی تأکید کرد: در صورتی که کسی رژیم های گیاه خواری را دنبال می کند باید بداند که یک تمرین اشتباه را پیش رو دارد و باید از ادامه آن بپرهیزد.
وی ضمن اشاره به این که در رژیم های غذایی رکن تنوع- تعادل و کیفیت باید تا حد امکان رعایت شود توصیه کرد: از این رو باید سعی شود از مواد غذایی طبیعی بیشتر استفاده شود.
دکتر عقبایی ادامه داد: همچنین باید سعی شود با رعایت اصل تنوع و تناسب از تمام سبزیجات و میوه جات که حاوی منابع خوب معدنی و ویتامین ها هستند استفاده کنیم تا سلامتی را در بهترین سطح حفظ نماییم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :شفا آنلاین

کد: 6587 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۳۰ فروردين بازدید: 4185 ساعت: 2:34 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
5 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
6 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
7 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
8 استقبال از پویش تحریم کالاهای «مرتبط با اسرائیل» در کشورهای اسلامی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
9 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
10 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با بوی بد سیر چه کنیم؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که سیر را به خ...

  تغذیه در پیاده‌ روی اربعین پایگاه خبری لقمه: به دلیل وجود برخی بیماری‌ها در ک...

  یک خوراکی مفید برای افراد چاق محققان دانشگاه ایلی نویز در مطالعات اخیر خود پی بر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو ادعای سرطان زا بودن کلوچه نادری را رد کرد به دنبال انتشار خبری در رسانه‌های فارسی زبان بیگانه مبنی بر سرطان زا بودن محصولات کلوچه نادری به نقل از یک نشریه آلمانی، پس از بررسی‌ها و آزمایشات لازم، سلامت این محصول، بار دیگر تایید شد.
اختلاف سه برابری قیمت گوجه از مزرعه تا بازار/سودی که به جیب کشاورز نمی رود برداشت محصول گوجه‌فرنگی در شهرستان دشتی و دیگر نقاط استان بوشهر هر سال از نیمه آذرماه شروع می‌شود و تا اسفندماه ادامه دارد. نشاهایی که آبان‌ماه کشت شده‌اند نیز، برداشت محصول آن در فروردین‌ و اردیبهشت‌ به پایان می‌رسد.
خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای چرب، همچنین سرشار از مواد غضروف‌ساز از جمله «سولفات کندروئتین» است که به جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها کمک می‌کند.
چگونه خواص ضدسرطانی سبزیجات را حفظ کنیم؟ متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند شیوه پخت کلم بروکلی و سبزیجات مشابه آن در حفظ خواص ضدسرطانی آنها تاثیر قابل توجهی دارد.