به گزارش لقمه، تجمع مشتریان در مقابل مغازه های سطح شهر برای خرید انواع نوشیدنی با خواص درمانی نشان از محبوبیت این نوشیدنی ها دارد. اما باید به وضعیت جسمانی افراد در مصرف این مواد غذایی هم توجه ویژه داشت.
1- شیربادام :
- خواص : این نوشیدنی بسیارگواراست و فواید فراوانی دارد .الکترولیت های بدن را تنظیم می کند ، برای رشد کودکان و نوجوانان بسیارمفید است و باعث لطافت پوست می شود و به آن نشاط و شادابی می بخشد .
تذکر : افرادی که چربی خون آنها بالاست ، نباید ازاین نوشیدنی زیاد استفاده کنند .
مواد لازم :
مغزبادام خام 50 گرم ، عسل 3 قاشق غذاخوری ، آب سرد 3 لیوان .
طریقه پوست کندن بادام : بادام ها را درآب در حال جوش بریزید و پس ازیک جوش خوردن ، ظرف را از روی حرارت بردارید . حدود 30 ثانیه صبر کنید و بعد بادام ها را ازآب جوش خارج سازید و با آب سرد بشویید . دراین حالت پوست آنها براحتی جدا می شود .
طرز تهیه :
پوست بادام ها را جدا کنید و آنها را به همراه آب سرد وعسل درمخلوط کن به طورکامل مخلوط کنید تا مخلوط کاملا به صورت شیر درآید .
2ـ شیربادام پرچرب :
- خواص : این نوشیدنی بسیارچرب و خوشمزه بوده و املاح و ویتامین های فراوانی دارد و برای کودکان ونوجوانانی که درحال رشد هستند و انرژی زیادی نیازدارند ، بسیارمفید است . این نوشیدنی را می توان به عنوان یک وعده غذایی مصرف کرد .
مواد لازم :
مغزبادام خام 50 گرم ، بادام هندی خام 10 عدد ، عسل 3 قاشق غذاخوری ، آب سرد 3 لیوان .
طرز تهیه :
طرز تهیه این شیرهمانند شیر بادام است با این تفاوت که بادام هندی هم به آن اضافه می شود .
3- شیرگردو :
- خواص : این نوشیدنی آرامبخش بوده ، در رفع مشکل بی خوابی موثراست . برای این منظور، قبل از خواب یک لیوان ازآن را به آرامی و جرعه جرعه طوری میل کنید که نوشیدن آن 10 دقیقه به طول انجامد .
تذکر : افراد مبتلا به بیماری صرع ازاستفاده ازاین شیر خود داری کنند .
مواد لازم :
مغزگردوی سالم خام 50 گرم، عسل 3 قاشق غذاخوری ، آب سرد 3 لیوان .
طرز تهیه :
طرز تهیه این شیر همانند شیر بادام است.
4- شیرپسته :
ـ خواص : این نوشیدنی خوش عطر و گوارا ، برای بیمارانی که دچار کمبود آهن هستند بسیار مفید و مناسب است ولی افرادی که آهن خونشان بالاست ، بهتراست از آن زیاد مصرف نکنند .
مواد لازم :
مغزپسته خام 50 گرم ، عسل 3 قاشق غذاخوری ، آب سرد 3 لیوان .
طرز تهیه :
طرزتهیه این شیرمانند شیربادام است .
5ـ شیرفندق :
- خواص : این نوشیدنی بسیار گوارا و خوش طعم است . مصرف 2 الی 3 لیوان در روز برای پایین آوردن فشارخون و رفع ناراحتی های گوارشی بسیار مفید و موثر واقع می شود . این شیر برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می برند بسیارمفید است .
مواد لازم :
مغزفندق خام 50 گرم ، عسل 3 قاشق غذاخوری ، آب سرد 3 لیوان .
طرز تهیه :
طرز تهیه این شیر مانند شیر بادام است .
6ـ شیرخرما :
ـ خواص : این نوشیدنی نشاط آور برای آرتروز و پوکی استخوان بسیارمفید است .
موادلازم :
مغز بادام خام و شیرین 50 گرم ، عسل 2 قاشق غذاخوری ، خرمای رسیده 10 عدد ، آب سرد 3 لیوان .
طرز تهیه :
طرز تهیه این شیرهمانند شیر بادام است با این تفاوت که خرماها را هم باید به آن اضافه کرد . دراین شیرمی توان از شیره خرما به جای خرما استفاده کرد .
7ـ شیر مخصوص نیروزا :
ـ خواص : این نوشیدنی نیروزا مخصوص ورزشکارانی است که ورزشهای سنگین انجام می دهند .
مواد لازم :
مغز بادام خام 20 عدد ، مغز گردو 4 عدد ، مغز پسته خام 15عدد ، بادام هندی 5 عدد ، فندق خام 10 عدد ، عسل 3 قاشق غذاخوری ، خرما 7 عدد ، موز متوسط 1 عدد ، کنجد خام پوست کنده 1 قاشق غذاخوری ، پودر نارگیل 1 قاشق غذاخوری ، آب سرد 5 لیوان ، زعفران نصف قاشق غذاخوری .
طرز تهیه :
مغز بادام را خیس دهید و پوست آن را بکنید . هسته خرماها را درآورده و فندق ها را از پوست جدا کنید . حال تمام مواد را در مخلوط کن کاملا مخلوط کنید تا به صورت شیر درآید .
8- شربت شاه توت :
ـ خواص : از این شربت می توان در بیماریهای کبدی ، پوستی و تنظیم دستگاه گوارش استفاده کرد .
مواد لازم :
شاه توت 1 کیلوگرم ، عسل 500 گرم ، آب سرد به مقدار لازم .
طرز تهیه :
شاه توت را به همراه عسل در مخلوط کن کاملا مخلوط کنید ، سپس محلول بدست آمده را ازصافی عبوردهید تا ماده اولیه شربت آماده شود . یک سوم لیوان را از شربت و مابقی را با آب پر کنید و خوب بهم بزنید تا محلول یکنواختی بدست آید .
9ـ شربت توت فرنگی :
ـ خواص : از این شربت می توان در بیماری های کبدی و پوستی و تنظیم دستگاه گوارش استفاده کرد .
مواد لازم :
توت فرنگی رسیده 1 کیلوگرم ، عسل 500 گرم ، آب سرد به مقدارلازم .
طرز تهیه :
طرز تهیه و نگهداری این شربت همانند شربت شاه توت است با این تفاوت که باید توت فرنگی ها را تمیز بشویید و درون صافی قرار دهید تا آب آنها کاملا کشیده شود .
10ـ شربت سیب :
- خواص : این شربت بسیار نشاط آورو آرامبخش بوده و برای آفت دهان سودمند است.
مواد لازم :
سیب رسیده 1 کیلوگرم ، عسل 300 گرم ، آب سرد به مقدار لازم .
طرز تهیه :
آب سیب ها را بگیرید و درضمن آبگیری ، عسل را به آن اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا کاملا مخلوط شود . حال شربت آماده است . نصف لیوان شربت و مابقی آن را با آب سرد پرکنید ، خوب بهم بزنید تا محلول یکنواختی به دست آید .
11ـ شربت زرشک :
- خواص : این شربت برای افرادی که صفراوی مزاج هستند بسیار مفید است .
مواد لازم :
زرشک آبگیری 50 گرم ، عسل به مقدارلازم .
طرز تهیه :
ابتدا زرشک را تمیز کنید ، با آب سرد بشویید وسپس درظرف پیرکس قرار دهید و 4 تا 5 برابر وزنش به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه بجوشانید . پس از خنک شدن ، زرشک ها را بمالید تا هسته آنها جدا شود و مدت 24 ساعت کنار بگذارید تا رنگ خود را به آب دهد . سپس مخلوط را صاف کنید و درون بطری بریزید و در یخچال نگهداری کنید . درهنگام مصرف آن را با عسل مخلوط کرده و میل نمایید .
12ـ شربت آلبالو :
- خواص : این شربت املاح و ویتامین های مختلفی دارد وبرای رفع ناراحتی های کبدی ، گوارشی ، غلظت خون و چربی خون بسیار مفید است .
مواد لازم :
آلبالوی رسیده و بدون هسته 1 کیلوگرم ، عسل 500 گرم ، آب سرد به مقدار لازم .
طرز تهیه :
آلبالوها را بشویید ودرصافی قرار دهید تا آب آنها کاملا کشیده شود . سپس هسته آنها را جدا کنید و همراه عسل در مخلوط کن کاملا مخلوط کنید . حال ماده اولیه شربت آماده است . یک سوم لیوان را از این ماده پرکنید و سپس به آن آب بیفزایید و خوب بهم بزنید تا محلول یکنواختی به دست آید و سپس آن را میل کنید.
13ـ شربت آلو :
- خواص : این شربت جهت حفظ سلامتی بدن و تغییرذائقه هنگام ناهار و شام مفید بوده و برای دفع صفرا و صاف کردن خون وهمچنین دردرمان امراض چشم و تراخم نافع است .
مواد لازم :
آلو 250 گرم ، عسل 150 گرم ، آب 5/1 لیتر.
طرز تهیه :
آلو را با آب بجوشانید تا آب آن به نصف برسد . سپس هسته آلوها را خارج کرده و عسل را درآن بریزید و بجوشانید تا به قوام آید . هنگام مصرف 2 قاشق غذاخوری از آن را در آب سرد حل کرده ومیل نمایید .
14- شربت جلاب :
ـ خواص : جهت تقویت قلب ، اعصاب و افسردگی مفید است .
مواد لازم :
نبات سفید 1 کیلوگرم ، گلاب 3 کیلوگرم ، زعفران 5/0 مثقال .
طرز تهیه :
نبات و گلاب را با شعله ملایم بجوشانید ، درحین جوشیدن کف آن را بگیرید و صاف نمایید تا نصف شود . سپس زعفران را با گلاب حل کرده و به آن اضافه کنید . هنگام استفاده می توانید با آب سرد یا عرقیات مناسب بنوشید .
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :حوادث آنلاین