سفره های افطاری زوایای دلنشین زندگی ایرانی را احیا می‌کند


دبیر ششمین نمایشگاه عکس سفره های افطاری، برگزاری چنین مسابقاتی را احیاگر زوایای دلنشین زندگی ایرانی عنوان کرد و گفت: سفره افطاری نمادین است که در آن بهانه اصلی جمع شدن انسان ها خوردن نیست بلکه ارتباطات اجتماعی، مهر و همدلی است.

محمد صالح حجت الاسلامی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و درباره برگزاری ششمین نمایشگاه عکس سفره های افطاری اظهار کرد: نمایشگاه همزمان با افتتاح بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از روز سه شنبه سوم تیرماه در باغ موزه دفاع مقدس آغاز به کار کرد و تا 20 روز ادامه خواهد داشت.

بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تا 19 ماه مبارک رمضان در باغ موزه دفاع مقدس و از ساعت 18 تا 24 میزبان عموم علاقه مندان است.

طراح و دبیر مسابقات سفره های ایرانی اسلامی افزود: این نمایشگاه که با حمایت هیات هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران برپا شده ، متشکل از 80 تابلوی عکس است که بخش اصلی آن به آثار منتخب و برگزیده ششمین مسابقه عکاسی از سفره های افطاری شامل 37 تابلوی عکس تعلق دارد و مابقی منتخبی از آثار عکاسان برگزیده پنج دوره گذشته است. این 37 تابلوی عکس از 21 هنرمند عکاس، برای اولین بار است که به نمایش در می آیند.

حجت الاسلامی، ایده برگزاری مسابقات عکاسی سفره های ایرانی اسلامی را هفت سال پیش دانست و افزود: این سلسله مسابقات در چهار محور با موضوع سفره های افطاری، سفره های حسینی، سفره های یلدا و سفره های هفت سین اجرایی و تاکنون شش دوره از این مسابقات را برگزار کردیم.

وی تاکید کرد: با برگزاری این مسابقات عکاسی و نمایشگاه های آنها به دنبال راهکاری بودیم تا به دور از تلخ نگاری بتوانیم نگاه مخاطب داخلی را با سنت ها و رسوم پاک ایرانی آشنا کنیم و نگاه خارجی را ضمن آشنا کردن، از بدبینی به خوش بینی تغییر دهیم.

دبیر ششمین نمایشگاه عکس سفره های افطاری، برگزاری چنین مسابقاتی را احیاگر زوایای دلنشین زندگی ایرانی عنوان کرد و گفت: سفره افطاری یک سفره نمادین است که به نوعی با انتقال فرهنگ و تقویت روابط به تاکید بر اصول و عرف دینی نیز می پردازد.

وی افزود: برگزاری این نمایشگاه می تواند ضمن احیای زوایای دلنشین زندگی ما ایرانیان، حس خوب بودن و افتخار به مخاطبین ایرانی و به ویژه جوانان را تداعی کند.علاوه بر آن، بسته زیبایی را برای ارائه به جهانیان و معرفی مناسب مردم عزیز ایران به ساکنان آن سوی مرزها که تحت تاثیر تبلیغات منفی هستند، ارائه کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در این نمایشگاه آثار 45 عکاس از سراسر ایران به نمایش گذاشته شده است. عکاسان در این نمایشگاه به خوبی نشان داده اند که هدف شان یک گزارش صرف نبوده است و در پی آن بوده اند که بتوانند مفهوم و ماهیت قدسی و معنوی این سفره ها که فقط یک شام و میهمانی معمولی نیست را تحت قالب 80 تصویر به نمایش بگذراند.

حجت الاسلامی در ادامه به انتخاب بهترین عکس از نگاه مردمی اشاره کرد و گفت: اتفاق خوبی که برای اولین بار در نمایشگاه های ما افتاده است، انتخاب بهترین عکس از زاویه دید بازدیدکنندگان است که از نخستین روز افتتاح نمایشگاه، برای بازدیدکنندگان بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم این امکان وجود داشته است و تا آخرین روز نمایشگاه ادامه خواهد داشت. بر این اساس، تا پایان این نمایشگاه 3 عکس منتخب معرفی می شوند و جوایز نفیسی به سه هنرمند خالق آثار منتخب مردم اهدا خواهد شد.

وی در توضیح بیشتر عنوان کرد: با نظر حجت الاسلام گلی سرپرست دبیرخانه هیات هماهنگی و نظارت برکانون های مساجد استان تهران به عنوان حامی این نمایشگاه، قرار بر برگزاری این رقابت مردمی شد و بر همین اساس آرای مردمی به تفکیک روزهای بازدید جمع آوری شده و در پایان نمایشگاه به قید قرعه به صد نفر از بازدیدکنندگان جوایزی تعلق خواهد گرفت.

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 7085 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲۱ تير بازدید: 3716 ساعت: 12:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
3 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
4 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
5 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
6 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
7 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
8 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
9 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
10 دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
11 پیام تسلیت دبیر مسابقات فرهنگی هنری سفره‌های ایرانی اسلامی به مناسبت درگذشت بابک برزویه ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی‌هایی که رشد مو را زیاد می‌کنند خوردن سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره هستند، سرشار از ...

  بیماری‌ها را به دست اکالیپتوس بسپارید تب، سرفه، کیپ شدن بینی، عفونت ادراری، روماتیسم، نی...

  توصیه‌هایی برای همزمانی کرونا و آنفولانزا در فصل سرد پایگاه خبری لقمه: اگر در فصل گرما با شدت بسیار زیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طرز تهیه انواع جوانه‌‌ها در منزل تمیز‌ترین، مفیدترین و بی‌دردسرترین غذایی كه می‌توان در زمان ما پیدا كرد، آن‌هایی هستند كه به وسیله‌ی خود ما و در خانه درست می‌شوند(مثل انواع جوانه‌ها، ماست، پنیر، نان، سبزی خوردن).
این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.
میوه‌ها و تنقلات شب یلدا چیست+ تصاویر قرن‌هاست که مردم آغاز زمستان را که برابر با شامگاه سی‌ام آذر و بامداد یکم دی است به نام شب یلدا یا شب چله جشن می‌گیرند و تنقلات و میوه صرف می‌کنند.
مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.