70 درصد بهای محصولات کشاورزی در جیب واسطه‌ها


رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از کاهش سطح زیر کشت سبزیجاتی که از آب مخلوط سالم و آب فاضلاب‌ آیباری می شوند خبر داد و گفت: حذف کامل سبزی‌هایی که با آب فاضلاب آبیاری می‌شوند نیازمند همکاری دستگاه های متولی زیادی و برنامه بلند مدت است.

به گزارش لقمه، سید محمد موسوی در نشست خبری با بیان این‌که در چند سال گذشته طرحی را تحت عنوان تامین آب سالم، اصلاح الگوی کشت و برخورد با کشاورزانی که با فاضلاب سبزی می‌کارند در دست اقدام داشته‌ایم، گفت: اما از آنجاکه این طرح دستگاه های متولی زیادی دارد این برنامه بلند مدت شده است.

وی افزود: به طور کلی می‌توان گفت از 211 هکتار اراضی استان تهران 22 هزار هکتار زیر کشت سبزی و صیفی است و از این متراژ 741 هکتار آبیاری به صورت مخلوط آب سالم و فاضلاب بوده به طوری که حدود 15 تا 30 درصد آب فاضلاب با آب سالم مخلوط شده است.

موسوی گفت: با کارهای انجام گرفته امسال توانستیم این 741 هکتار را به 46.5 هکتر برسانیم به طوری که از طریق اداره محیط زیست با متخلفان در حال برخورد هستیم. از سوی دیگر درحال احداث تصفیه خانه در جنوب تهران هستیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از سبزی کاری با فاضلاب‌ از 741 هکتار به 46.5هکتار اظهار کرد: بررسی میدانی، شناسایی، مساحی اراضی، تهیه شناسنامه، پایش مستمر سبزی کاری با فاضلاب ، اقدامات آموزشی، ترویجی، توجیهی و توانمندسازی 2250 نفر، نمونه برداری و آنالیز نمونه‌های آب، بخشی از اقدامات انجام شده در این راستا بوده است.

وی افزود: 296 مورد تذکر و اخطار کتبی و شفاهی به کشاورزان خاطی، 62 مورد شناسایی و اخطار به کارگاه‌های صنفی و صنعتی آلوده کننده آب سالم کشاورزی و معرفی 28 کشاورز خاطی به شبکه بهداشت و درمان جهت برخورد قانونی از طریق مراجع قضایی و همچنین تغییر نوع کشت 463.5 هکتار از سبزی و صیفی به کشت به نباتات علوفه ای و غلات، جداسازی آب های سالم و فاضلاب، تامین آب سالم و خروج از آبیاری با فاضلاب 176 هکتار از سبزی کاری‌ها با احداث 5 کیلومتر کانال و لوله گذاری و یک کیلومتر پوشش کانال‌های فاضلاب بر، قلع شش بند فاضلاب بر و جمع آوری 21موتور پمپ از روی رودخانه‌ها و کانال‌های فاضلاب بر اقداماتی به منظور جلوگیری از سبزی کاری با فاضلاب بوده است.

وی با بیان این‌که برای این منظور اقدامات دیگری از جمله معدوم سازی 25 هکتاری سبزی کاری با آب‌های نامتعادل ، پلمپ 27 واحد صنفی، قالیشویی و آلاینده آب کشاورزی ، حفر 30 حلقه چاه عمیق با دبی حدود 300 لیتر بر ثانیه جهت تامین آب سالم جایگزین که هم اکنون تجهیز و راه اندازی آن توسط شرکت آب منطقه‌ای استان در دست اجرا است، گفت: در این راستا تخصیص حدود سه متر مکعب در ثانیه آب از تصفیه خانه جنوب تهران جهت تامین آب سالم جایگزین برای شهرستان ری، انتقال فاضلاب نهر فیروزآباد به خروجی سوم که موجب خروج 30 هکتار سبزی و 60 هکتار برنج کاری با استفاده از آب‌های نامتعارف گردید.

وی اظهار کرد: برای این که بتوانیم به تولید پایدار دست یابیم نیازمند اولویت‌هایی هستیم که در مرحله نخست تامین آب اصلی‌ترین مولفه شناخته شده است چرا که اگر آب بخش کشاورزی تامین نشود نمی توانیم به پایداری تولید امیدوار باشیم.

موسوی با بیان این‌که در سال 1340 در استان تهران دو میلیارد و 900 میلیون متر مکعب آب در اختیار بخش کشاورزی گذاشته شد، گفت: امروزه با احداث سد کرج، لار، طالقان و لتیان و افزایش تصاعدی جمعیت ارجحیت تامین آب شرب نسبت به تامین آب بخش کشاورزی افزایش یافته است.

کاهش 70 درصدی سهم آب بخش کشاورزی استان تهران
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اظهار کرد:‌ سهم‌بری آب کشاورزی کاهش یافته است؛ به طوری که امروزه به یک میلیارد و 510 میلیون متر مکعب رسیده و این امر باعث شده که بالغ بر 100 هزار هکتار اراضی حاصلخیز استان بلاکشت بماند.

وی با بیان این‌که در حال حاضر یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب فاضلاب شهری داریم، اظهار کرد:‌ اگر در افق 1404 این میزان آب تصفیه شود می‌توان گفت در زمینه آب مشکلی نخواهیم داشت.

موسوی میزان سهم‌بری آب کشاورزی از سدها را نسبت به گذشته با 70 درصد کاهش عنوان کرد و گفت: دشت‌های استان تهران به دلیل برداشت‌های بی رویه آب‌های زیرزمینی سالی یک تا دو متر افت می کند که این عوامل باعث شده کیفیت آب کاهش یابد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان این‌که امسال نسبت به سال گذشته با 26 درصد کاهش نزولات آسمانی روبرو بوده‌ایم و ماهانه دو تا سه درجه افزایش پیدا کرده است، گفت:‌ با توجه به این که تقریبا بین 80 تا 90 درصد آب استحصالی کشور در اختیار بخش کشاورزی است در استان تهران این میزان به 40 تا 50 درصد رسیده است که با توجه به شرایط بحرانی آب باید تمهیدات اساسی در این زمینه اندیشیده شود.

وی افزود: بحث تامین، انتقال، ارتقا و بهره وری مصرف آب اصلی ترین اولویت بخش کشاورزی است.

موسوی با بیان این‌که تا ابتدای امسال 34 هزار و 500 هکتار شیوه آبیاری از سنتی به مدرن تغییر کرده است، گفت: قصد داریم علیرغم مشکلات مالی 10 هزار هکتار سامانه کشور را آبیاری قطره‌ای کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: قصد داریم طی سه سال آینده سامانه‌های آبیاری را تا دو برابر افزایش دهیم و به 70 هزار هکتار برسانیم.

وی کمک‌های در نظر گرفته شده‌ای را از سوی دولت برای کشاورزان عنوان و اظهار کرد: برای هر هکتار آبیاری قطره‌ای 56 میلیون ریال آبیاری بارانی، 40 میلیون ریال و آبیاری تحت فشار 30 میلیون ریال کمک بلاعوض از سوی جهاد کشاورزی برای کشاورزان در نظر گرفته شده است.

موسوی میزان صرفه جویی‌ امسال را به منظور افزایش بهره وری 280 میلیون متر مکعب عنوان و اظهار کرد: 34 هزار و 300 هکتاری آبیاری تحت فشار 24 هزار و 964 هکتار برای تجهیز و نوسازی اراضی که موجب 35 میلیون متر مکعب صرفه جویی آب شده است. همچنین 17 هزار و 708 کیلومتر انتقال آب که 70 میلیون متر مکعب از هدر رفت آب صرفه جویی کرده است را از مجموعه اقدامات عنوان کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران زمین را دومین رکن در نیاز تولید بعد از آب عنوان و اظهار کرد: بحث حفظ کاربری اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن اراضی که در استان به دلیل افزایش بی رویه شهرها و تبدیل روستاها به شهرها مطرح است جزو اقدامات دیگری است که در دست اقدام داریم.

موسوی گفت:طی یک سال اخیر 572 هکتار اراضی کشاورزی که تغییر کابری داده بودند آزاد شدند.

70 درصد بهای محصولات کشاورزی در جیب واسطه‌ها
وی یکی دیگر از چالش‌های بخش کشاورزی را شکاف قیمت محصول از تولید تا مصرف عنوان و اظهار کرد: بین 60 تا 75 درصد پولی که مصرف کننده پرداخت می کند باید به جیب تولیدکننده برود ا ما عملا به دلیل وجود واسطه‌ها این سهم بسیار کاهش یافته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان این‌که یکی از راه‌های حفظ پایداری تولید کمک به ایجاد زنجیره تولید است، گفت: تاکنون اقداماتی در این راستا انجام شده است؛ به طوریکه در گوشت مرغ هفت زنجیره با 432 واحد تولیدی با ظرفیت 9.5 میلیون قطعه جوجه ریزی با شبکه توزیعی روزانه که 75 تن گوشت عرضه می‌شود ایجاد شده و قصد داریم این تعداد را افزایش دهیم.

موسوی افزود: در حال حاضر بین 500 تا700 هزار هکتار در سال تغییر کاربری کشاورزی داریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان این‌که وزارت جهاد کشاورزی با کاشت برنج در استان تهران مخالف است، گفت: به دلیل مصرف بیش از اندازه آب و استفاده از آب فاضلاب در کشت برنج قصد داریم تولید این محصول را دراستان به صفر برسانیم.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7195 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲ شهريور بازدید: 1659 ساعت: 12:10 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
2 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
3 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
4 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
5 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
6 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
7 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
10 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
11 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  6 چیز بدی که در واقع برای تان خوب است! اگر تاکنون تحت تاثیر عقاید و باورهایی از قبیل آنچه...

  کودکان ماهی بخورند یا نخورند؟ برخی شواهد حاکی از آن هستند که مصرف ماهی طی باردار...

  درمان‌های طب سنتی برای تسکین درد دندان برای تسکین دندان درد توصیه می‌شود که سیر و پیاز را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه غذا بخوریم تا سالم بمانیم شاید دیده و یا شنیده اید كه افرادى با داشتن سرمایه ى بسیار و بهره مندى از همه گونه امكانات رفاهى و استفاده از انواع غذاهاى رنگارنگ ، از نعمتى بزرگ یعنى سلامتى محرومند و به همین دلیل از زندگى خود لذتى نمى برند! و بالعكس افرادى با خوردن غذایى معمولى و ساده در كمال صحت و سلامت عمرى طولانى مى كنند و از زندگى خود لذت مى برند. به راستى رمز و راز سلامتى در چیست ؟
چاقی و پیامدهای آن را بشناسید تحقیقات متعدد نشان می دهد که اضافه وزن و ناهنجاری های روحی رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند.
فواید طبی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .
رژیم غذایی که تاثیر بدی بر بدن ندارد پایگاه خبری لقمه: بسیاری از افراد در سراسر جهان از رژیم های سرشار از پروتئین مانند «رژیم آتکینز» برای کمک به تغییر وزن ناخواسته استفاده می کنند.