مواد لبنی حاوی روغن پالم باید دارای برچسب باشند


متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هر گونه تخلف و تقلب در تهیه شیر و سایر محصولات لبنی مفید، بخشودنی نیست و باید با قاطعیت با آن برخورد شود.

به گزارش لقمه، دکتر مسعود کیمیاگر با اشاره به این که اسید چرب اشباع با زنجیره طولانی روغن پالم بیشتر از سایر روغن ها است، اظهار کرد: به هر حال روغن پالم یک روغن خوراکی است و منع مصرف انسانی ندارد در عین حال که بی خطر نیست.

وی با بیان این که البته همیشه تاکید ما به استفاده از روغن های مایع بوده و با روغن های حاوی اسیدچرب اشباع با زنجیره طولانی مخالفیم، توضیح داد: در کشور ما متاسفانه برچسب مناسب روی محصولات غذایی وجود ندارد. اگر این برچسب وجود داشته باشد، شهروندان با خرید محصولات لبنی حاوی پالم، از وجود آن و میزان استفاده از این روغن با خبر می شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که تاکید ما بر این است روغن پالم یا حذف شود و یا میزان استفاده از آن به حداقل ممکن برسد، گفت: اگر در موارد خاصی قرار است روغن پالم به محصولات غذایی اضافه شود، بهتر است با برچسب مناسب اطلاع رسانی روی محصول، این کار انجام گیرد. برچسب باید درصد اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع، را مشخص کند تا مصرف کننده بداند چه محصولی را خریداری کرده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ترجیح ما این است که شیر را همراه با چربی طبیعی خودش به مصرف کننده ارائه کنیم و اگر قرار است به آن روغن گیاهی افزوده شود، این روغن را با درصد کم در کارخانه به محصولاتی که مجوز استفاده از روغن گیاهی دارند، بیفزاییم.

استاد انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان این که متاسفانه دیده می شود به دلیل بی توجهی به کیفیت فرآوری شیر در بعضی اوقات مردم یا از مصرف شیر سرباز می زنند یا به مصرف شیرهای محلی که اطمینانی از صحت و سلامتشان نیست روی می آورند، اظهار کرد: مسئولان باید بر تهیه و تولید شیر سالم چه پاستوریزه و چه استریل نظارت کامل داشته باشند و بر زنجیره انتقال آن تا رسیدن به دست مصرف کننده وسواس به خرج دهند.

دکتر کیمیاگر تاکید کرد: هر گونه تخلف و تقلب در تهیه این ماده غذایی مفید بخشودنی نیست و باید با آن با قاطعیت برخورد شود.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7365 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۰ شهريور بازدید: 2597 ساعت: 4:51 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
2 رژیم غذایی که به بهبود آلزایمر کمک می کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
3 میزان نمک بربری بالاتر از بقیه نان‌هاست ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۱ تير
4 رئیس اسبق انستیتو پاستور درگذشت ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
5 بهترین نان برای مصرف چیست؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
6 راهکارهای کاهش مصرف نمک در هنگام پخت ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ دي
7 خطر چاقی برای 77 درصد ایرانی ها ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ آبان
8 کلسیم شیرهای پرچرب بیشتر است!؟ ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر
9 استفاده از پالم در بستنی ممنوع شد ۱۳۹۳ دوشنبه ۷ مهر
10 افزایش طول عمر انسان با این باکتری مفید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم درمانی در فنیل کتونوری پایگاه خبری لقمه: رژیم درمانی تنها روش کنترل این ب...

  دسرهای چاق‌کننده را بشناسید متخصصان تغذیه و سلامت در مطالعه جدیدی هشدار دادند:...

  این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید پایگاه خبری لقمه: روابط عمومی سازمان غذا و دارو در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فواید شگفت انگیز خرما برای سلامتی خرما به این دلیل که سرشار از فیبرهای طبیعی و بسیار غنی از ویتامین‌ها و موادمعدنی است، فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این محصولات طبیعی حاوی روغن، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همه برای سلامتی بسیار مفیدند. گفته می‌شود که مصرف یک خرما در روز برای داشتن یک رژیم‌غذایی متعادل لازم است. خرما به مقابله با یبوست، اختلالات روده، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال و سرطان شکم کمک می‌کند.
باورهای تغذیه‌ای رایج اما نادرست! شکر باعث دیابت می‌شود،تمام چربی‌ها بد هستند، حذف وعده‌های غذایی باعث کاهش وزن و ... از باورهای نادرستی هستند که در جامعه رواج دارند.
مواظب خلال دندان باشید یک دندانپزشک گفت: خلال دندان جایگزین مسواک، نخ دندان و دیگر ابزارهای مناسبی مثل نخ دندان نیست و استفاده نادرست از آن به آسیب لثه منجر می‌شود.
جلوگیری از ابتلا به افسردگی با مصرف لبنیات یک روانپزشک با تاکید بر مصرف لبنیات تازه و مغزهایی مانند پسته، بادام و گردو گفت: بیشترین میزان سرتونین در ماست و شیر تازه دیده می‌شود.