چیپس‌های سرطان‌زا نخورید


دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران گفت: غلات حجیم شده و چیپس‌ در سلفون‌های شفاف که تحت عنوان محصولات خانگی به صورت گسترده در بوفه‌های سینما و سوپرمارکت‌ها در حال توزیع است، بسیار مضر بوده و خطر سرطان‌زایی دارند که به هیچ‌وجه مصرف این محصولات به مردم توصیه نمی‌شود.

به گزارش لقمه، علی شریعتی با اشاره به اینکه غلات حجیم شده و چیپس‌هایی که در سلفون‌های شفاف به فروش می‌رسند فاقد هرگونه استاندارد و پروانه بهداشتی هستند و هیچ‌گونه قیمت‌گذاری نیز روی آنها وجود ندارد، اظهار کرد: فروشندگان این محصولات غیر بهداشتی تنها به دنبال کسب سودهای کلان از مشتریان موقتی خود هستند.

وی افزود: هیچ نظارتی روی فرآیند تولید این محصولات وجود ندارد و به دلیل داشتن سلفون‌های شفاف، تابش نور خورشید روی آنها باعث می‌شود تا فعل و انفعلاتی در محصول داخل بسته‌بندی رخ دهد که در نهایت باعث اکسیده شدن روغن محصول شده و مصرف آن‌را بسیار مضر می‌کند و حتی خطر سرطان‌زایی نیز دارد.

وی افزود: این نوع از غلات حجیم شده و چیپس‌های غیراستاندارد عمدتا در مکان‌هایی همچون بوفه‌های سینما، برخی سوپرمارکت‌ها و حتی نان‌های فانتزی به فروش می‌رسند و براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین کانون انجمن‌های صنایع غذایی و سازمان غذا و دارو امضا شده باید روی این امکان نظارت بیشتری به وجود آید.

67 درصد از سهم بازار چیپس و اسنک عراق در اختیار ایران است
شریعتی از وجود 47 واحد فعال در زمینه تولید چیپس و اسنک در کشور خبر داد و گفت: تعداد پروانه‌های بهره‌برداری در صنعت چیپس، اسنک و غلات حجیم شده به حدود 150 پروانه نیز رسیده بود که در پنج سال گذشته به دلیل تغییر و تحولات رخ داده در شرایط اقتصادی کشور اعم از رکود و سخت شدن حضور در بازار، تعداد زیادی از واحدهای کوچک و محلی این صنعت عملا تعطیل شدند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران با بیان اینکه به دلیل حجیم بودن و در عین حال کم ارزش بودن، صادرات محصولات صنعت اسنک و چیپس به کشورهای دوردست توجیه اقتصادی ندارد، اظهار کرد: با این وجود صنعت اسنک سهم بالایی در بازار کشورهای همسایه دارد؛ به طوری که 67 درصد از سهم بازار چیپس و اسنک عراق در اختیار محصولات ایرانی است. این صنعت به کشورهای افغانستان، CIS و حاشیه خلیج فارس نیز صادرات دارد.

به گفته وی کل صادرات این صنعت در سال قبل حدود 46 میلیون دلار بود. همچنین بخشی از محصولات این صنعت به صورت روباری و در حجم کم به کشورهایی مانند کانادا و استرالیا نیز ارسال می‌شود.

بازار چیپس و پفک انحصاری نیست
شریعتی در واکنش به این اظهارنظر که به نظر می‌رسد در سال‌های گذشته بازار چیپس و اسنک کشور به چند برند خاص محدود شده و انحصار در این حوزه به وجود آمده است، افزود:‌ تغییر و تحولات رخ داده در بازار به دلیل شرایط اقتصادی بوده است. این تغییرات باعث شد تعداد زیادی از واحدهای کوچک این صنعت تعطیل شوند و بازیگران بازار اسنک و چیپس کشور بسیار محدود شده و ورود به این بازار سخت شود. البته اعتقاد نداریم که بازار انحصاری شده است.

وی در پاسخ به این سوال که دلیل تبلیغات وسیع محصولات اسنک و چیپس در رادیو و تلویزیون چیست و آیا ادعاهای مطرح شده در تبلیغات مبنی بر ارائه محصولات جدید توسط تولیدکنندگان صحت دارد یا خیر؟ توضیح داد: محصولات جدید در صنعت اسنک و چیپس معمولا در فناوری تولید آنها تغیراتی ایجاد شده است. به عنوان مثال در گروه چیپس محصول جدیدی عرضه می‌شود که ترد تر است و یا چیپس‌های خانگی که به صورت صنعتی تولید شده‌اند. در فرآیند تولید این محصول سیب زمینی روغن کمتری جذب می‌کند ولی ترد می‌شود.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران گفت: بررسی‌های ما در دنیا نشان می‌دهد که چیپس خانگی به دلیل اینکه فرآیند پخت آن خیلی قابل کنترل نیست مصرف آن حتی مضرتر از چیپس خانگی به صورت صنعتی است. ضمن اینکه صنعت چیپس از سیب زمینی استفاده می‌کند که نژاد آن در دسترس مردم نیست و قند کمتر و در عین حال ماده خشک بیشتری دارد. از سوی دیگر در حوزه اسنک و غلات حجیم شده جدا از بازی طعم‌ها، نسل‌های جدیدی از این محصولات مثلا با پروتئین غنی شده تولید می‌شوند که به همین دلیل در تبلیغات از آنها به عنوان محصولات جدید یاد می‌شود.

صنعت اسنک و چیپس بیشترین تبلیغات را در بین صنایع غذایی دارد
وی با اشاره به اینکه صنعت اسنک و چیپس دارای بیشترین حجم تبلیغات در بین گروه صنایع غذایی است، اضافه کرد: البته در دنیا نیز همین وضعیت قابل مشاهده است و البته در مورد تبلیغات این صنعت سختگیری‌های زیادی نیز وجود داشته و روی نحوه آن نظارت می‌شود.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران درباره ماشین آلات مورد استفاده در صنعت اسنک و چیپس نیز گفت: عمدتا ماشین آلات به روز این صنعت وارداتی هستند. هرچند از ماشین آلات داخلی هم در این صنعت استفاده می‌شود. این در حالی است که هم‌اکنون رقیب اصلی ایران در صنعت اسنک و چیپس منطقه عربستان است. در دنیا نیز آمریکا رتبه نخست این صنعت را دارد.

اروپایی‌ها پفک ایرانی می‌خرند و به کشورشان می‌برند!
وی در پاسخ به این سوال که دلیل نبود واردات در حوزه محصولات اسنک و چیپس اظهار کرد: در حال حاضر حجم واردات در محصولات اسنک و چیپس بسیار محدود بوده و نزدیک به صفر است. دلیل این وضعیت نیز این است که واردات این محصولات صرفه اقتصادی ندارد و رغبتی هم برای این کار وجود ندارد. حتی برخی افرادی که از اروپا به ایران می‌آیند در زمان برگشت از فرودگاه پفک ایرانی را خریداری می‌کنند و با خود به کشورهایشان می‌برند.

این فعال صنعتی درباره افزایش شدید قیمت محصولات اسنک و چیپس ظرف چند سال گذشته و به ویژه بعد از هدفمندی یارانه‌ها نیز عنوان کرد: محصولات اسنک و چیپس مشمول قیمتگذاری نیستند و در سال های گذشته نیز قیمت این محصولات مطابق با نرخ تورم بالا رفته است. البته تغییرات قیمتی همزمان با تغییر وزن محصولات بوده است. یعنی افزایش قیمت محصولات با افزایش وزنی محصولات همراه بوده است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران گفت: در سال‌های گذشته با بحران سیب زمینی مواجه شده و قیمت این محصول بعضا تا 500 درصد نیز افزایش یافت. این اتفاق باعث تحمیل زیان های سنگینی به شرکت های اسنک و چیپس شد. با این وجود افزایش قیمت محصولات اسنک و چیپس غیرطبیعی نبوده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 8500 نفر به صورت مستقیم در صنعت اسنک و چیپس کشور کار می‌کنند که با احتساب بخش توزیع تعداد فعالان این صنعت به بیش از 13 هزار نفر می‌رسد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7390 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۴ مهر بازدید: 3336 ساعت: 4:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش تقاضای چیپس در بازار داخل و خارج ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر
2 سالسا و چیپس ترتیلا ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
3 عوامل موثر در افزایش میل به مصرف خوراکی‌های شور چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 10 خوراکی که بیشترین مواد مغذی را دارا هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
5 وقتی افسردگی را می خورید! ۱۳۹۶ شنبه ۱۹ فروردين
6 بسته های چیپس کارخانه ای سرطان زا است ؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۶ فروردين
7 مضرات خوردن غذا درمقابل تلویزیون ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
8 آشنایی با غذاهایی که شکم را چاق‌تر می‌کنند ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۱ تير
9 نگرانی چیپسی‌ها از کمبود روغن پالم ۱۳۹۴ دوشنبه ۴ خرداد
10 داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ آذر
11 آیا چیپس خانگی هم بد است؟ ۱۳۹۳ دوشنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا مصرف سیر باعث لاغری می‌شود؟ سیر جلوی اشتها را می‌گیرد، برای همین افرادی که سیر...

  کدام گروه خونی خطر ابتلا به "دیابت" را افزایش می‌دهد؟ در یک بررسی جدید آمده است برخی از انواع گروه‌های ...

  یک نکته تغذیه‌ای دخترانه برای سلامت جنسی پژوهش های محققان انگلیسی نشان می دهد دخترانی که در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف روزانه ۵ وعده سبزی و میوه/ توجه به نکات بهداشتی سبزی و میوه تازه فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند روزانه حداقل ۵ وعده سبزی و میوه مصرف شود.
وقتی در ایران‌ گریه‌ کردم روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، سرشار از تحرک و پویایی است. جهانی که روز به روز بیشتر به انواع فناوری‌ها و پیشرفت‌ها دست پیدا می‌کند و آدم‌ها را به آن وابسته. این جهان پرشور با همه دستاوردهایش موجی از بحران هویت را به دنبال داشته است.
جنگ نرم با چاقی آنچه می‌خوریم در شکل‌دهی ظاهر ما نقشی اساسی دارد یعنی اگر اضافه وزن دارید یا به چاقی شکمی مبتلا هستید، دلیل آن مصرف بیش از نیاز بدن به انرژی یا همان کالری است.
افزایش نشاط و شادابی با مصرف روغن زیتون برای رفع یبوست بهتر است که صبح ناشتا چند عدد سیب را به صورت کمپوت پخته و یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون هنگام مصرف اضافه کنند, این کار علاوه بر رفع یبوست, بدن را از مواد زائد پاکسازی می‌کند و موجب شادابی و سرحالی می‌شود.