گوگل به ترساندن گیاهان جایزه داد/کمیسیون اروپایی هم ابراز علاقه کرد


سه دانش‌آموز اهل ایرلند جایزه برتر امسال نمایشگاه علمی گوگل را از آن خود کردند.

به گزارش لقمه، پروژه این محققان شیوه‌ای جدید جهت استفاده از باکتری‌ها برای درمان دانه‌ها و در نتیجه جوانه‌زدن سریع‌تر آن‌ها را ارائه می‌دهد.

 

«سوفی هیلی-تو»، «امر هیکری» و «سیارا جاج» جایزه بزرگ (Grand Prize) را با طراحی روشی جدید برای افزایش محصولات کشاورزی در کشورهای با منابع غذایی محدود، از آن خود کردند.

 

این دانش‌آموزان پس از کشف برآمدگی‌هایی روی گیاهان نخود در یک باغچه خانوادگی، تحقیقات خود را آغاز کردند. این برآمدگی‌ها در نتیجه واکنش گیاه به باکتری‌های موجود در خاک به وجود آمده بودند.

 

تیم علمی دریافت وجود باکتری‌های خاص می‌تواند نوعی ترس را در گیاه القا کند و منجر به سرعت‌بخشیدن به جوانه‌زدن آنها شود.

 

پژوهشگران جوان به دنبال پاسخ به این پرسش بودند که چنانچه دانه‌ها با نوعی مایع حامل باکتری و پیش از کاشته‌شدن درمان شوند (treat)، چه رخ خواهد داد.

 

تیم علمی چندین نوع مختلف گیاه را در یک باغچه کاشت. تعدادی از این گیاهان دانه‌های درمان‌شده داشتند و گیاهان دیگر فاقد چنین دانه‌هایی بودند.

 

دانش‌آموزان به دنبال مشاهده اثر این درمان روی گیاهان بودند. آن‌ها دریافتند تمامی دانه‌های درمان‌شده با مایع حامل باکتری به طور متوسط 50 درصد سریع‌تر از دانه‌هایی شکوفا شدند که فاقد چنین‌ مایعی بودند. این امر منجر به افزایش میزان محصولات جو تا 70 درصد شد.

 

سرعت‌بخشی به جوانه‌زنی به معنی آن است که باکتری‌ها و دیگر آفت‌ها مانند حشرات زمان کمی برای پناه‌گرفتن روی گیاهان دارند و این امر منجر به تولید غذای بیشتر می‌شود.

 

محققان نوجوان ایرلندی هم‌اکنون به دنبال پاسخ به این پرسش هستند که زمانی که دانه‌ها در معرض باکتری‌ها قرار می‌گیرند، دقیقا چه رخ می‌دهد و این که آیا راهی ارزان‌تر، ساده‌تر برای افزایش سرعت واکنش گیاهان به ترس‌ایجادشده در اثر وجود باکتری‌ها وجود دارد یا خیر.

 

کمیسیون اروپایی نیز نسبت به ایده این نوجوانان ابراز علاقه کرده است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7398 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۵ مهر بازدید: 2914 ساعت: 11:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
2 خاطره بازی مهاجرانی با پاک یادت نره ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ بهمن
3 کافه موکا در کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۸ بهمن
4 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
5 فیلمهای جشنواره فجر با چاشنی ژامبون و دلستر ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ بهمن
6 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
7 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
8 برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران ۱۴۰۱ يکشنبه ۳۰ بهمن
9 جشنواره آش و غذاهای سنتی نیر ۲۲ تیرماه برگزار می شود ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۲ خرداد
10 آیا سفره های ایرانی اسلامی احیا می شود؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۴ اسفند
11 دوازدهمین جشنواره ملی رسانه های دیجیتال برگزار می شود ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پوست پرتقال برای سلامت پوست مفید است بیشتر افراد بر این باورند که پوست میو‌ه‌ای همچون پ...

  بهبود خستگی مزمن با تغذیه سندرم خستگی مزمن بعد از کار زیاد، مشغله های فکری ی...

  بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با سوختگی‌های خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟ مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیل‌شده و بی‌شک سهل‌انگاری در رعایت نكته‌های ساده ایمنی آشپزخانه، می‌تواند با ایجاد این مثلث خانه‌تان را به آتش بکشد...
خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی خوب هستند لذا توصیه به مصرف آنها می شود ولی همین مواد غذایی سالم وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند برای بدن مناسب نیستند و سبب مشکلاتی می شوند.
طرز تهیه و خواص گلاب/چه کسانی نباید گلاب بخورند از قدیم گلاب برای مردم خواص دارویی داشت اما امروزه گلاب هم در غذا و هم در طب پزشکی و طب سنتی به کار می رود حالا با ما همراه باشید تا از فواید مصرف گلاب بگوییم.
ناگفته هایی از وضعیت صنعت چاپ در کشور /لزوم توجه به صنعت بسته بندی پایگاه خبری لقمه: عدم پذیرش و باور به اینکه بسته‌بندی ارزش افزوده‌ی فوق‌العاده برای محصول ایجاد می‌کند، عمدتاً به این امر به عنوان یک هزینه سربار نگاه شده و همیشه قیمت‌ها در بخش چاپ سرکوب شده است و صنعت چاپ کشور را با مشکل مواجه کرده است.