به گزارش لقمه، پروژه این محققان شیوهای جدید جهت استفاده از باکتریها برای درمان دانهها و در نتیجه جوانهزدن سریعتر آنها را ارائه میدهد.
«سوفی هیلی-تو»، «امر هیکری» و «سیارا جاج» جایزه بزرگ (Grand Prize) را با طراحی روشی جدید برای افزایش محصولات کشاورزی در کشورهای با منابع غذایی محدود، از آن خود کردند.
این دانشآموزان پس از کشف برآمدگیهایی روی گیاهان نخود در یک باغچه خانوادگی، تحقیقات خود را آغاز کردند. این برآمدگیها در نتیجه واکنش گیاه به باکتریهای موجود در خاک به وجود آمده بودند.
تیم علمی دریافت وجود باکتریهای خاص میتواند نوعی ترس را در گیاه القا کند و منجر به سرعتبخشیدن به جوانهزدن آنها شود.
پژوهشگران جوان به دنبال پاسخ به این پرسش بودند که چنانچه دانهها با نوعی مایع حامل باکتری و پیش از کاشتهشدن درمان شوند (treat)، چه رخ خواهد داد.
تیم علمی چندین نوع مختلف گیاه را در یک باغچه کاشت. تعدادی از این گیاهان دانههای درمانشده داشتند و گیاهان دیگر فاقد چنین دانههایی بودند.
دانشآموزان به دنبال مشاهده اثر این درمان روی گیاهان بودند. آنها دریافتند تمامی دانههای درمانشده با مایع حامل باکتری به طور متوسط 50 درصد سریعتر از دانههایی شکوفا شدند که فاقد چنین مایعی بودند. این امر منجر به افزایش میزان محصولات جو تا 70 درصد شد.
سرعتبخشی به جوانهزنی به معنی آن است که باکتریها و دیگر آفتها مانند حشرات زمان کمی برای پناهگرفتن روی گیاهان دارند و این امر منجر به تولید غذای بیشتر میشود.
محققان نوجوان ایرلندی هماکنون به دنبال پاسخ به این پرسش هستند که زمانی که دانهها در معرض باکتریها قرار میگیرند، دقیقا چه رخ میدهد و این که آیا راهی ارزانتر، سادهتر برای افزایش سرعت واکنش گیاهان به ترسایجادشده در اثر وجود باکتریها وجود دارد یا خیر.
کمیسیون اروپایی نیز نسبت به ایده این نوجوانان ابراز علاقه کرده است.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا