وزیر بهداشت در مراسم روز جهانی غذا تاکید کرد:
غذا و هوا را سیاسی نکنید/ نظارت بر مواد غذایی عمومی می‌شود


ظرف یک و نیم سال آینده بر روی تمام مواد غذایی علائم هشداردهنده نصب می‌شود، هموطنان بدانند کدام مواد مجاز و کدام غیر مجاز است البته در نظر داریم سیاستهای تشویقی در مالیات و عوارض برای کالاهای مجاز در نظر بگیریم.

 به گزارش خبرنگار لقمه، همایش روز جهانی غذا، صبح امروز چهارشنبه 23 مهرماه با حضور وزیر بهداشت و درمان، معاون غذا و دارو، روسای کمیسیون های بهداشت و درمان و کشاورزی و جمعی از صاحبان صنایع غذایی کشور در سالن اجلاس سران برگزار شد.

«سیدحسن هاشمی» وزیر بهداشت و درمان در این مراسم، طی سخنانی با اشاره به اینکه غذا از مهمترین نیازهای بشر است، گفت: فراهم کردن امکان دسترسی به غذای سالم جزء وظایف اصلی تمام دولت‌ها بوده و از ارکان توسعه محسوب می‌شود. طبق سند ابلاغی از سوی رهبری، باید به صورت عادلانه سبد غذایی سالم و کافی در اختیار مردم قرار گیرد و بر اولویت پیشگیری بر درمان و اصلاح سبک زندگی تاکید شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در رابطه با موضوعات غذا و هوا در کشور به صورت علمی و جدی پیگیری می‌کنیم و نباید اجازه دهیم به نگاه‌های سیاسی آلوده شود و از همه گروه‌ها و جریانهای سیاسی می‌خواهم که حوزه غذا و سلامت مردم را اجازه بدهند که فقط از مراکز اصلی تحقیقاتی و دستگاه متولی که وزارت بهداشت است و تریبون‌های اعلام شده فقط اعلام شود که صرفاً نگاه علمی دارند و از این منظر قضاوت می‌کنند.

هاشمی تصریح کرد: باید از دولت برای تلاش‌هایی که برای مرغوب‌سازی بنزین انجام داده تشکر کنیم چرا که وزارت نفت و سازمان مدیریت در شرایطی که دولت به شدت به اعتبارات نیاز دارد به این اقدامات دست زده است و همه موظفیم برای رعایت حقوق مردم از حاشیه‌پردازی پرهیز کنیم و اجازه دهیم در مسیر علمی و منطقی، امور پیش برود.

وی با بیان اینکه بیش از 12 هزار واحد تولیدی به تولید مواد غذایی و آشامیدنی مشغول‌اند، توضیح داد: 45 هزار و 500 پروانه صادر شده و این در حالی است که 25 درصد از درآمد خانوار شهری را تأمین مواد غذایی تشکیل می‌دهد.

وزیر بهداشت و درمان با تاکید بر ارتقای صادرات مواد غذایی، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون 1.3 میلیارد تومان سهم صادرات مواد غذایی است که مانند حضور شرکت‌های دارویی در مجامع بین‌المللی، از حضور صنعت غذا در سطح بین‌الملی استقبال می‌کنیم. همچنین باید مراقب باشیم و موارد هشدار دهنده‌ای که اعلام می‌کنیم باعث ترساندن مردم نشود چرا که این هشدارها یک آسیب روانی محسوب می‌شود و باید با متانت و دقت برای ارتقای فرهنگ عمومی کمک کنیم.

وی در ادامه به برنامه‌های حوزه غذا اشاره کرد و گفت: 50 درصد جمعیت کشور افزایش وزن دارند به همین دلیل باید انرژی دریافتی مردم محدود شود و تغییر الگو در مصرف چربی‌ها از اشباع به غیر اشباع و حذف ترانس از روغن‌های خوراکی، شکلات، شیرینی و غیره از جمله برنامه‌هایی است که در دست اجرا داریم. محدود کردن قند و نمک در منابع غذایی از برنامه‌های دیگر وزارتخانه است چرا که بیماری‌های قلبی به عنوان رتبه اول مرگ و میر و سال‌های از دست رفته عمر مردم به مصرف قند و نمک بستگی دارد.

هاشمی اضافه کرد: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، میزان دریافت شکر در روز باید حداکثر 10 درصد کالری دریافتی باشد در حالیکه طی سال‌های 87 تا 90 میزان شکر دریافتی 30 درصد افزایش یافته و نشان دهنده افزایش از شاخص 21.1 به 23.9 کیلوگرم بوده‌ایم. همچنین 2.5 برابر بیش از میانگین جهانی نمک مصرف می‌کنیم که باعث فشار خون، گرفتگی رگ‌ها و بروز سکته می‌شود به همین دلیل در برنامه وزارت بهداشت کاهش سالانه 10 درصد نمک دریافتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به رونمایی از برچسب‌گذاری مواد غذایی جدید، تاکید کرد: ظرف یک و نیم سال آینده بر روی تمام مواد غذایی علائم هشداردهنده نصب می‌شود، هموطنان بدانند کدام مواد مجاز و کدام غیر مجاز است البته در نظر داریم سیاستهای تشویقی در مالیات و عوارض برای کالاهای مجاز در نظر بگیریم.

هاشمی با ابراز نگرانی از مصرف بالای روغن در کشور، گفت: در مصرف روغن شاهد افزایش سالانه حدود 3 کیلوگرم هستیم که در بین سالهای 87 تا 90 مصرف روغن ۲۰ درصد افزایش یافته که امیدواریم طی 3 سال آینده به این میزان رشد را کاهش دهیم. در مورد اسیدهای چرب ترانس، امیدواریم بتوانیم در آینده‌ای نزدیک همین 5 درصد موجود را حذف کنیم.

وزیر بهداشت و درمان در پایان سخنانش بیان کرد: لیست فرآورده‌های آسیب رسان تهیه و تحویل سازمانهای مربوطه شده است، توسعه و پایش محصولات غذایی با نظارت عمومی، پایش باقی‌مانده سموم و آفت‌کش‌ها در محصولات کشاورزی، غنی‌سازی مواد غذایی، افزایش مصرف ریز مغذی‌ها و برچسب‌گذاری مواد غذایی از جمله برنامه‌هایی است که در وزارت بهداشت دنبال می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 7520 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۳ مهر بازدید: 1319 ساعت: 1:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «محمود حجتی» وزیر کشاورزی از مجلس کارت زرد گرفت ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
2 درخواست رئیس هیات مدیره مرغداران از وزیر کشاورزی/ مرغداران را نجات دهید ۱۳۹۷ دوشنبه ۳۱ ارديبهشت
3 اصلاح نواقص طرح تحول سلامت/ تقویت خدمات بهداشتی ۱۳۹۷ جمعه ۲۱ ارديبهشت
4 آشپزخانه مرکزی «ابوتراب 2» در نجف افتتاح شد ۱۳۹۷ جمعه ۳۱ فروردين
5 رییس سومین جشنواره فیلم سلامت منصوب شد ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
6 برنامه های تنظیم بازار شب عید تشریح شد ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
7 لزوم برنامه ریزی جدی در جهت جلوگیری از کم آبی در فصول آینده ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
8 تهران میزبان هجدهمین اجلاس جهانی آب می شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ دي
9 وزیر کشاورزی باید رسما از کشاورزان گندمکار و شالیزار عذرخواهی کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
10 وزیر جهادکشاورزی: از بداخلاقی ها و بی اخلاقی ها به خدا پناه می برم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
11 راه اندازی گلخانه های شهری نیاز به تغییر کاربری ندارد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خواص بهترین رژیم غذایی دوستدار قلب را بشناسید پایگاه خبری لقمه: امروزه بیماری های قلب و عروق به ...

  مواد غذایی مناسب برای لثه با انتخاب غذاهای سالم و مفید می‌توان از بروز بیمار...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان با مصرف مداوم آسپرین نتایج یک آزمایش جدید نشان داده است که مصرف مداوم آ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

درمان کم خوابی با مصرف برنج نتایج بررسی های جدید نشان می دهد، مصرف برنج مشکل بی خوابی را برطرف می کند.
با رژیم غذایی شادی‌آور آشنا شوید دلایل زیادی برای خندیدن و راه‌های زیادی برای بشاش بودن وجود دارد. اگرچه هجوم استرس‌های روزانه سعی دارد بر این احساس غلبه کرده و ما را به فردی خشن و ناامید تبدیل کند.
شلغم و خواص دارویی آن شلغم جزو سبزیجات ریشه‌ای (غده‌ای) با طعمی نسبتا تلخ شناخته شده است که هم ریشه‌ آن و هم برگ‌هایش قابل مصرف هستند. هرچند که تراکم ترکیبات و مواد مغذی موجود در برگ‌ها، بیشتر از خود شلغم است.
تاثیر روانی تغذیه بر انسانها چگونه است ؟ تا به حال به این موضوع فكر كرده‌اید كه در شبانه‌روز، چقدر وقت‌تان صرف خوردن و آشامیدن یا فكركردن به این دو موضوع می‌شود؟ سعی كنید یك روز، زمانی را ‌كه صرف آماده‌‌‌كردن یا خوردن غذا و فكر كردن در مورد این موضوع می‌كنید، ثبت كنید. احتمالا این زمان بسیار بیشتر از زمانی خواهد بود كه صرف كارهای دیگر می‌كنید.