دبیرکانون صنایع غذایی خبر داد:
برچسب‌گذاری مواد غذایی از سال آینده اجرا می شود


دبیر کانون صنایع غذایی گفت: برچسب‌گذاری روی مواد غذایی که به صورت جامع در سال آینده اجرا و مواردی به آن اضافه می‌شود، قطعا می‌تواند در رسیدن به استانداردهای اروپایی تاثیر‌گذار باشد.

 به گزارش لقمه، کاوه زرگران با بیان اینکه قانون غذا از سالیان دور تدوین شده است، اظهار کرد: به دلیل این‌که بازنگری دقیقی روی آن صورت نگرفته، دارای نواقصی است که با توجه به تکنولوژی‌های روز دنیا باید به روز‌رسانی شود.

وی ادامه داد: در همین راستا طی یکسال گذشته تعاملی بین سازمان غذا و دارو و تشکل‌های غذایی شکل گرفته و جلسات متعددی نیز به صورت ماهانه و هفتگی برگزار شده است.

دبیر کانون صنایع غذایی با اشاره به نتیجه‌ برگزاری این جلسات گفت: طی مذاکرات انجام شده بین سازمان غذا و دارو و تشکل‌های غذایی، ضوابط قانون غذا اصلاح و مواردی به آن اضافه شد.

زرگران با بیان این‌که در نتیجه این صحبت‌ها قانون برچسب‌گذاری روی محصولات غذایی تصویب و در فاز اول آن بهره‌برداری شد.

دبیر کانون صنایع غذایی اجرای این قانون را به صورت جامع در سال آینده عنوان و اظهار کرد: به‌طور یقین تا سال آینده موارد دیگری به آن اضافه خواهد شد.

وی با بیان این‌که این استاندارد‌ها با نیم‌نگاهی به استاندارد‌های اروپایی تهیه شده است، گفت: قطعا برچسب‌گذاری روی صنایع غذایی می‌تواند در رسیدن به استاندارد اروپایی تاثیر‌گذار باشد.

زرگران در خصوص اهمیت کیفیت محصولات بعد از برچسب‌گذاری گفت: این امر می‌تواند بین شرکت‌های مختلف ایجاد رقابت کند چراکه مردم با دانستن فواید و ضرر‌های یک محصول به طور یقین محصول بهتر را انتخاب می‌کند.

دبیر کانون صنایع غذایی با بیان این‌که سازمان استاندارد، استاندارد‌هایی را برای مواد غذایی تعریف می‌کند، گفت: این استاندارد‌ها حداقل‌هایش که هر ماده غذایی باید داشته باشد اما سازمان غذا و دارو می‌تواند فراتر از این استاندارد‌ها را درخواست داشته باشد.

وی با بیان این‌که سازمان غذا و دارو حداقل‌هایی را که بالاتر از سازمان استاندارد است، اظهار کرد: می‌توان گفت با برچسب‌گذاری صنایع غذایی سیاست‌گذاری مدیران تغییر می‌کند.

در این دستورالعمل تولید‌کنندگان و وارد‌کنندگان موظف شدند علاوه بر درج موارد ذکر شده در ماده 11 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب سال 1346 شامل نام و نام تجاری فرآورده‌ غذایی، وزن فرآورده غذایی، شماره پروانه‌های بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء مصرف، مواد تشکیل‌دهنده، نام و نشان تولید‌کننده یا بسته‌بندی‌کننده، سری ساخت، شرایط نگهداری، الزامات و توصیه‌های بهداشتی و موارد دیگری از قبیل اظهارات توصیفی مانند تازه، منجمد، طبیعی یا ارگانیک، غنی‌شده یا دستکاری ژنتیکی‌شدن فرآورده غذایی را بر روی برچسب مطابق تعاریف موجود در ضابطه درج کنند.

علاوه بر این اظهارات اخطاری درج شده روی برچسب این امکان را برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کند تا از مواردی که ممکن است برای شرایط فردی آنها مناسب نباشد اطلاع حاصل کنند. به عنوان مثال در صورتی که فردی مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز باشد، قادر است از روی برچسب ماده غذایی دریابد که آیا فرآورده مذکور حاوی لاکتوز است یا خیر.

یه طور کلی می توان گفت با استفاده از اطلاعات تغذیه‌ای موجود در برچسب مواد غذایی مصرف‌کننده می‌تواند از میزان انرژی، پروتئین، کربوهیدارات، چربی کل، چربی اشباع، چربی ترانس، نمک و قند موجود در هر سهم یا 100گرم از فرآورده موجود اطلاع پیدا کند و با استفاده از درصد مقدار مرجع مواد غذایی موجود میزان دریافت روزانه خود را کنترل کند.



بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایسنا

کد: 7558 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۸ مهر بازدید: 2219 ساعت: 7:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قاچاق رسمی نوشت افزار بی کیفیت خارجی با برچسب ایرانی ۱۴۰۰ شنبه ۲۰ شهريور
2 اختلاف قابل توجه قیمت میوه در بازار و مغازه‌ها ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
3 مردم مواد غذایی دارای برچسب اصالت خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
4 کالاهای بدون قیمت باید به همان نرخ قبلی فروخته شوند ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
5 بزرگترین نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات برگزار می شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
6 بدعت دقیقه نودی نعمت زاده در قیمت‌گذاری کالاها/ افزایش رانت و تبانی یا ایجاد فضای رقابتی!! ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
7 فروشگاه ها برچه اساسی 50 درصد تخفیف می دهند؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
8 حذف برچسب قیمت، گران‌فروشی را بیشتر نمی‌کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
9 ۷ بلایی که شکر بر روی بدن می‌آورد ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
10 نشانه آبلیموی طبیعی را بشناسید ۱۳۹۴ شنبه ۱۱ مهر
11 توصیه‌های وزارت بهداشت برای خرید آدامس ۱۳۹۳ شنبه ۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کربوهیدراتها چاق نمیکنند/ شمارش کالری اشتباه است ادعاهای ضرر چربی‌های اشباع شده برای قلب، مصرف ٥ وع...

  هدف گذاری در رژیم کاهش وزن صرف نظر از اینکه دلیل لاغر شدن چه باشد کاهش وزن مو...

  کی چی بخوریم؟ لقمه: مواد غذایی با ترکیبات متنوع و متفاوت خود، خص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لبنیات مشمول قیمت‌گذاری شد معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت: لبنیات از این پس مشمول قیمت‌گذاری شده‌اند.
نسخـه های طبیعی برای چاق‌ها اگر در گروه افرادی هستید كه شیوه‌های مختلف را برای درمان چاقی و اضافه وزن خود تجربه كرده و نتوانسته‌اید به وزن ایده‌آل خود نزدیك شوید، توصیه می‌كنیم با اجرای توصیه درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان در سراسر جهان برای كاهش و تثبیت وزن خود اقدام كنید.
این 9 عادت را از غذا خوردنتان دور کنید غذا خوردن یک امر حیاتی برای بدن انسان محسوب می شود و البته برای آن باید به نکات خاصی نیز توجه داشته باشیم تا بتوانیم به درستی این عمل را انجام دهیم.
سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟ متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می‌رسانند. البته هر چند وقت یک‌بار اخباری مبنی بر آلودگی سبزیجات به دلیل آبیاری با آب‌های آلوده یا کودهای غیراستاندارد مطرح می‌شود و کارشناسان از مردم می‌خواهند مثلا در تهران سبزیجات مصرف نکنند.