درخواست روس‌ها برای نظارت بر کشاورزی ایران


مدیر عامل اتحادیه سراسری باغداران گفت: طی سال‌های پیش همواره با تشویق و انگیزه‌های گوناگون کشاورزان را مجبور به استفاده بیش از حد از سموم و کودهای شیمیایی کردیم و امروز که روسیه مشتری جدید ایران شده درخواست کرده تا دوره تولید محصولات کشاورزی را در راستای تولید استاندارد زیر نظر داشته باشیم.

 به گزارش لقمه، نوذر نگهداری اظهار کرد: روسیه به عنوان یکی از جدیدترین و بهترین فرصت‌های بین‌المللی برای محصولات کشاورزی ایران به تازگی به جمع مشتریان این محصولات پیوسته است اما مشکلی که در این میان وجود دارد استفاده ناصحیح و بیش از حد از سموم و کودهای شیمیایی و عدم رعایت دوزهای آنها سبب شده تا یک محصول غیر استاندارد در کشور تولید شود.

وی افزود: استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی تقریبا در اکثر محصولات کشاورزی (محصولات زراعی و برخی محصولات باغی) وجود دارد؛ به گونه‌ای که کارشناسان روسی خواستار این شدند تا بتوانند دوره‌ی تولید محصولات کشاورزی در راستای تولید محصولی در حد استانداردهای جهانی تحت نظر داشته باشند.

مدیر عامل اتحادیه سراسری باغداران ادامه داد: وضعیت مصرف کود و سموم شیمیایی در باغات با بخش زراعت متفاوت است. چرا که در بخش زراعت محصول از ابتدا تا انتهای دوره تولید زمان کوتاهی را طی می‌کند. اما این دوره تولید در محصولات باغی طولانی‌تر است و اثرات کمتری از سموم و کودهای شیمیایی استفاده شده در محصول باقی می‌ماند اما همین اثرات هم نگران کننده بوده و اگر بخواهیم به سمت صادرات محصولات که در واقع پشتیبانی کننده کشاورز و تولیدات داخلی ماست حرکت کنیم، بایستی بتوانیم محصولی سالم و استاندارد را تولید کنیم.

نگهداری اعلام کرد: وزارت جهاد کشاورزی در دوره کنونی برنامه بلندمدتی تدوین کرده تا به سمت تولید محصول سالم و ارگانیک در ایران حرکت کنیم که این می‌تواند امیدواری را در این زمینه ایجاد کند. اما برای اجرایی کردن این طرح باید ترویج و آموزش کشاورزان و باغداران را از درون تعاونی‌های تولید آغاز کنیم و کودهای آلی را جایگزین کودهای شیمیایی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه زمانی با تشویق و انگیزه دادن به کشاورز باعث شدیم تا مصرف کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی افزایش یابد. از سوی دیگر از آنجا که کشاورز و تولید کننده تفاوتی بین قیمت محصولات سالم و ارگانیک با محصولات غیر ارگانیک مشاهده نمی‌کرد مجبور شد تا به تولید بیشتر سوق پیدا کند که یکی از راه‌های تولید بیشتر استفاده بیشتر از کودهای شیمیایی است.

مدیر عامل اتحادیه سراسری باغداران افزود: نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی و بالا بودن باقیمانده‌های شیمیایی در محصولات کشاورزی بیماری‌ها و سرطان‌های مختلفی است که در کشور شیوع پیدا کرده است.

وی افزود: این در حالی‌ است که باید دولت ضمن واگذار کردن امور تولید تا بازار محصولات کشاورزی به تشکل‌ها و اتحادیه‌های بخش خصوصی بتواند دست دلالان را به تدریج از این حوزه قطع کند و یک کانال مشخصی را برای عرضه میوه در کشور تعریف کند. از سوی دیگر نیز ترویج و آموزش کشاورزی که طی سالهای اخیر عملکرد بسیار ضعیفی داشته است باید مجددا احیاء شود.

نگهداری تصریح کرد: در صورتیکه مدیریت‌های جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها و روستاهای کشور در حوزه ترویج فعالیت چندانی ندارند و تنها وظیفه‌شان در صدور حواله‌های کود و سموم شیمیایی خلاصه شده است. همچنین در ترویج باید به گونه‌ای عمل شود تا کشاورزان با حداقل استفاده از سموم و کودهای شیمیایی بتوانند محصولی سالم را تولید کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7672 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱ آذر بازدید: 2371 ساعت: 3:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
3 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
6 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
7 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
8 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
9 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
10 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
11 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آلوده به باکتری لیستریا که می‌خوریم! با وجود باکتری لیستریا در طالبی، E. coli در جوانه ...

  خوراندن غذای سفره به کودک زیر یک سال، زمینه ساز بروز آلرژی است اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کود...

  آشنایی با خوراکی‌های حاوی آنتی‌ اکسیدان و ضد‌ سرطان اگر تابحال سالاد میوه درست کرده باشید می دانید که ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای از بین بردن بوی بد غذا چه کنیم؟ راه حلی برای از بین بردن بوی بد غذااگر هنگام درست کردن غذا از بوی بد پیاز داغ و یا سیر داغ و ... رنج می برید راهکاری زیر را به شما پیشنهاد می کنیم.
ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان پایگاه خبری لقمه: متخصصان معتقدند نوشیدنی‌های انرژی‌زا ۳۰ درصد ضربان قلب را افزایش داده و باعث ایجاد ریتم غیرطبیعی ضربان می‌شود؛ ریتم غیر طبیعی ضربان قلب می‌تواند منجر به سکته و مرگ افراد شود. در عین حال افزایش فشار خون و بلوغ زودرس هم از دیگر عوارض این دسته از نوشیدنیهای محبوب است.
در چای آب لیمو تازه بریزیم یا نه؟ متأسفانه گاهی برخی از افراد مانند کارمندان که چای بیشتری در طول روز مصرف می‌کنند، اصلاً حواسشان به اضافه دریافت کالری از طریق خوردن قند و شکر بیش از اندازه نیست و نمی‌دانند چرا وزنشان افزایش پیدا می‌کند.
این سبزیجات را در یخچال نگه ندارید نگهداری مواد غذایی در یخچال برای تمام فصول یک عادت خانه داران است اما این کار می تواندبرای برخی از سبزیجات مضر باشد.