غفلت ایران از تجارت استاندارد «حلال»


نماینده انحصاری استاندارد حلال جهانی در خراسان رضوی با اشاره به اینکه استاندارد "حلال" یک برند غیر قابل تحریم است، گفت: ایران به عنوان یک کشور اسلامی از این تجارت غافل بوده است.

 به گزارش لقمه، سید کاظم هاشمی با اشاره به اینکه مشهد در سال 2017 به پایتخت فرهنگی جهان اسلام تبدیل می‌شود، اظهار کرد: در حوزه اقتصادی، برند حلال زمینه ورود به کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی را ممکن می‌کند و با توجه به اینکه خراسان رضوی در بخش مواد غذایی و صنعت یک استان سرآمد در کشور محسوب می‌شود توجه به این امر ضروری است.

وی ادامه داد: کارکردهای برند حلال فقط به مواد غذایی محدود نمی‌شود و در زمینه‌های دارویی، بهداشتی، حمل و نقل، گردشگری ، هتل‌ها، آژانس‌ها، رستوران‌ها، مکان‌های تفریحی و … را شامل می‌شود و درواقع مهر تائید صادرات جهان اسلام است.

هاشمی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشورهای آمریکا، برزیل و مالزی جزو اولین کشورهایی هستند که مواد غذایی خود را با برند حلال تولید می‌کنند، اظهار کرد: سهم امریکا از این تجارت 20 میلیون دلاری سالانه حدود 30 درصد است این و این درحالی است که ایران به عنوان یک کشور اسلامی از این رقابت تنها دو درصد سهم می‌برد.

نماینده انحصاری استاندارد حلال جهانی در خراسان رضوی بر لزوم توجه مسئولین به استاندارد حلال به عنوان یک برند شناخته شده و غیر قابل تحریم در کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی تاکید و اظهار کرد: ما به دنبال حساس‌سازی و توسعه این حوزه به صورت جدی هستیم چرا که تولیدات با برند حلال باعث افزایش صادرات می‌شود و بسیاری از تولیدکنندگانی که تا قبل از ورود به بحث استاندارد حلال فقط در حد استانی تولید داشته‌اند امروزه در جهان اسلام شناخته شده‌اند و به کشورهای مختلفی از جمله عراق ،‌فرانسه، لیبی، مصر، افغانستان و.. صادرات می‌کنند.

وی اظهار کرد: درست است که کالاهایی که در جمهوری اسلامی ایران تولید شود، حلال است اما نگاه جهانی نیازمند مهر تائید برند حلال است و در حال حاضر این تجارت در دنیا بسیار فعال است و به یک استاندارد برتر در سطح دنیا تبدیل شده است.

هاشمی در خصوص ماهیت شکل‌گیری استاندارد حلال، اظهار کرد: در واقع استاندارد حلال به دلیل اطمینان خاطر مسلمانان در تمام دنیا در زمینه‌ مصرف مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی، حمل و نقل، مباحث گردشگری و … به وجود آمده اما به لحاظ کیفیتی که این برند دارد حتی در کشورهای غیر اسلامی نیز طرفداران زیادی دارد.

نماینده انحصاری استاندارد حلال جهانی در خراسان رضوی با اشاره به اینکه 57 کشور دنیا زیر مجموعه استاندار حلال هستند، تصریح کرد: در واقع داشتن استاندارد حلال برای کالاها به معنی شناخت شدن آن کالا در 56 کشور عضو این استاندارد است و جدیدا در ایران احساس نیازهایی نسبت به این استاندارها صورت گرفته است.

هاشمی از نگاه نهایتا ملی تولیدکنندگان داخلی به عنوان یکی از مشکلات استاندارد حلال در کشور یاد کرد و گفت: استاندارد حلال یک استاندارد بین‌المللی است و توجه به آن تولید داخل را افزایش داده و باعث گردش اقتصادی می‌شود لذا این امر نگاه وسیع‌تر تولیدکنندگان به این موضوع را می‌طلبد.

وی همچنین با بیان اینکه در کشور عده‌ای با اسم غیر واقعی موسسه حلال در این استاندارد دو دستگی به وجود آورده‌اند، گفت: این امر تولیدکنندگان را سردرگم کرده و باعث به وجود آمدن دودستگی شده است.

نماینده انحصاری استاندارد حلال جهانی در خراسان رضوی بیان کرد: همچنین در حوزه حمل و نقل حلال با همکاری مسئولان ورود موفقیت‌آمیزی داشتیم و در سفر هیات دولت مطرح شد که قطب گردشگری حلال کشور باشد.

وی عنوان کرد: در خراسان رضوی مجموعه‌های مواد غذایی زیادی وجود دارد اما از این تعداد تنها 80 تولید کننده دارای استاندارد حلال هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7685 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر بازدید: 1659 ساعت: 2:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خاطره بازی مهاجرانی با پاک یادت نره ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ بهمن
2 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
3 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 یک شرکت بین المللی برنده جایزه سال ملی کسب و کار در صنعت رستوران ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد
5 پیشنهاد برخورد با مرغدارانی که ۹۰ درصد مرغ خود را کشتار نکنند + سند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
6 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
7 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
8 وضعیت غذای حلال در کشورهای جهان ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ آذر
9 وقتی صاحب برند قاتل می شود! ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ اسفند
10 تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۱ بهمن
11 برندهای کره ای با جنجال به دنبال سودبری از بازار ایران هستند ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قابل توجه کسانی که ترش می کنند اگر با این علایم روبرو هستید، هر چه سریع تر برای ...

  مواد غذایی مناسب روزهای گرم وقتی هوا گرم می‌شود، معمولا ما اشتهای چندانی برای ...

  آیا آب میوه برای سلامت کودکان مضر است؟ در گذشته آب میوه را به خاطر داشتن ویتامین C فراوان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تجویز رژیمهای غذایی غلط در برخی مطب ها مدیر اولین جشنواره "تناسب اندام و بدنسازی، تهدید تا سلامت" معتقد است که در برخی از مطبهای پزشکان رژیمهای غذایی تجویز می شود که غلط است و کارشناسان تغذیه آنها را قبول ندارند.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا(1) با نگاهی به طب سنتی و تطبیق آن با علوم امروزی در می‌یابیم که حکمای پیشین با چه ظرافت، دقت و حساسیتی به مواردی که ما امروزه به عنوان اصول تغذیه صحیح آن‌ها را می‌شناسیم، اشاره نموده‌اند که این مسئله، مهر تأییدی بر دانش و فراست آن‌ها در سالیان دور است.
آشنایی با مواد خوراکی تقویت‌ کننده تمرکز با یک رژیم غذایی ساده می‌توانید حالتان را بهتر کرده و با افزایش تمرکز خود فعالیت و عملکرد بهتری در کارهای روزمره داشته باشید.
دلیل بلاتکلیفی 17 ساله قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی چیست؟ پایگاه خبری لقمه: «قانون یکپارچه سازی اراضی کشاورزی» سال 85 تصویب شد، اما روز گذشته رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی، 17 سال پس از اجرا نشدن این قانون، از وجود اشکال در شیوه‌نامه اجرای قانون خبر داد.