به گزارش لقمه، در ابتدا با یک آشپز ایرانی-انگلیسی و کتابش آشنا شوید که در سال 2014 لقب بهترین کتاب آشپزی در بریتانیا را از آن خود کرد. «سابرینا غیور» کتاب «پرسیانا، دستورغذاهایی از خاورمیانه و فراتر از آن » را نوشته که برنده جایزه امسال OFM شد. وی بهترین غذاهای ایرانی-خاورمیانه ای را با چینش مدرن انگلیسی ترکیب کرده است. کباب بریانی و کباب با زیره سبز را آموزش داده و با ترکیب غذاهای ایرانی- خاورمیانهای و تزئین با دانههای انار و زرشک و زعفران ، منوی منحصربهفردی را ایجاد کرده که بهشدت مورد استقبال بریتانیاییها قرارگرفته است.
اما علاقهمندان به غذاهای دریایی میتوانند به کتاب «ماهی و صدف دریایی» نوشته ریک آستین از انتشارات بیبیسی بوکس به قیمت 25 پوند مراجعه کنند که نسخه بهروز شده کتاب قدیمی وی درباره غذاهای دریایی است. یک راهنمای گام به گام برای تازهکاران در عرضه آشپزی دریایی محسوب میشود. دستور پخت 120 غذای دریایی برای سفر را میتوان در این کتاب یافت.
انتشارات آکسفورد کتاب «همراه با غذا» نوشته آلن دیویدسون و تام جین را به قیمت 32 پوند منتشر کرده است که سومین ویرایش این کتاب بوده و 43 غذا را به لیست خود افزوده است. آشپزان در هر صفحه غذاهای خوشمزه را آموزش میدهند.
کتاب بعدی «خیلی بیشتر» اثر آشپز معروف «یوتام اوتولنگی» است که توسط انتشارات ایبوری به قیمت 27 پوند منتشرشده است. وی پس از انتشار کتاب پرفروش «خیلی» در سال 2010 که یادآور غذاهای گیاهخواری و مبتنی بر سبزیها بود این کتاب را عرضه کرده است. برای امتحان میتوانید در کتاب جدید یوتام، کیک گلکلم درست کنید!
اسپاگتی با گوجه و ریحان! یک غذای خوشمزه ایتالیایی در کتاب «ساده: غذای واقعی ایتالیایی: مواد لازم و دستور پخت» نوشته «دینو جوآنیدس» است که به قیمت 25 پوند راهی بازار 2014 شده است. کار زیبا، چینش جذاب از یک ایتالیایی ساکن لندن برای علاقهمندان غذاهای ایتالیایی که میخواهند طعم واقعی را بچشند.
«ادویه در خانه» نوشته وی وک سینگ است که به عنوان سرآشپزان کلوب دارچین غذاهای خیابانی همراه با ادویه را در منوی کاری کلاسیک هندی طبخ کرده و آموزش میدهد. «ابسولوت پرس» این کتاب را به قیمت 25 پوند راهی بازار نشر کرده است. علاقهمندان به غذاهای کلاسیک هندی و چخت و پز با ادویه و ترشیجات به سبک نو در کنار پنیر تست و پای ماهی بنگلادشی میتوانند به این کتاب مراجعه کنند.
اما علاقهمندان به «کاری گیاهی»!! میتوانند به کتاب «کاری آسان گیاهی» نوشته مدهور جفری از انتشارات ای بوری به قیمت 26 پوند مراجعه کنند که نویسنده تجربیات 40 ساله خود در آشپزی هندی را به غذاهای جادویی-ادویه ای تبدیل کرده است.
«موریتو» نام کتاب و رستورانی در شرق لندن است که سم و سم کلارک غذاهای ایده آل طبقه متوسط به بالا را طبخ کرده و در رستوران خود نان مکزیکی و بره و آلو را عرضه میکنند. ایبوری این کتاب را به قیمت 26 پوند منتشر کرده است.
جاستین گلاتلی کتاب «نان،کیک،پیراشکی و شیرینی» را به قیمت 25 پوند توسط انتشارات فیگ تری عرضه کرده است. مدیر نانوایی معروف در سنت جان نبوغ خود را در ساخت دونات های خوشمزه به کار گرفته و شهرت ملی برای خود به هم زده است. وی در این کتاب 150 پیشنهاد منحصربهفرد خود را توضیح داده است.
«روش مدرن خوردن» کتابی است از آنا جونز به قیمت 25 پوند که توسط «فورث استیت» راهی بازار نشر و کتابهای آشپزی شده است. جونز در کتاب خود که مخصوص گیاهخواران است به راحتی غذاهای خوشمزه را آموزش میدهد و برگر گیاهی که درست میکند، محشراست.
غذا خوردن با سرآشپزها نوشته پی یر-آندرس یورگن سن است که انتشارات فایدون آن را به قیمت 39 پوند راهی بازار کرده است. موضوعات کتاب برای طبقه بالای جامعه بوده و نگاهی به بهترین رستورانها و سرآشپزهای معروف دارد که چگونه غذا طبخ میکنند. پخت پائلا(غذای اصلی اسپانیا با ترکیبات برنج و زعفران) در رستوران موگاریتز، مرغ کرهای در رستوران آتیکا و براونی شکلاتی در رستوران نوما را در این کتاب با جزییات آن خواهید یافت.
دانیل دوئرتی با کتاب «اردک و وفل» از انتشارات میچل بیزلی کتاب آشپزی دیگری را به ما معرفی میکند که به قیمت 25 پوند راهی بازار شده است. هرچند پختوپز بر فراز طبقه چهلم آسمانخراشی در لندن شاید مطلوب نباشد اما در خانه میتوان از دستورات غذایی این کتاب به نحو احسنت استفاده کرد.
«غذای ایتالیایی» کتابی از کلودیا رودن است که «اسکوآر پگ» به قیمت 25 پوند راهی بازار کرده است. دستورالعمل غذایی که برای بیست و پنجمین بار چاپ میشود تا به زبانی شیوا و روان درست کردن غذاهای ایتالیایی را به ما آموزش دهد.
هونان: اسرار آشپزخانههای چینی از آقای پنگ برای علاقهمندان غذاهای چینی به زبان انگلیسی نوشتهشده است که در آن غذاهای متنوعی دیگری مانند سوپ جو بامبو، چیپس فرانسوی با لوبیای سبز نیز میتوان در آن پیدا کرد.
ایوان اورکین، آشپزی ژاپنی را در «ایوان رامن» یاد میدهد. داستان آشپز شدن ایوان و معروف شدنش در توکیو و نیویورک نیز جالبتوجه است. کتاب وی را که مجموعه خاطرات آموزشی وی هست انتشارات ابسولوت پرس به قیمت 20 پوند منتشر کرده است که شامل 36 دستورالعمل پخت غذای ژاپنی است.
سفرهای آشپزخانه سبز از دیوید فرنکیل و لوئیس ویندهال به عنوان دومین کتاب از داستانهای آشپزخانه سبز است که برینکل سوئدی و ویندهال هلندی بعد از مسافرت به رم و شمال افریقا و جنوب شرق آسیا از غذاهایی که دیدند و خوردند و طبخ کردند؛ به رشته تحریر درآوردهاند.
هرگز به آشپز لاغر ایتالیایی اعتماد نکن، نام کتابی است از سرآشپز معروف ماسیمو بوتورا به قیمت 39 پوند منتشرشده توسط فایدون که بیشتر مانیفیست یک ایتالیایی درباره غذاهای کشورش است تا دستورات غذایی! این کتاب جزو پرفروشهای دنیا محسوب شده و در کتاب نشان میدهد که چگونه آشپزی کند ایتالیایی در برابر استبداد سنتی فراری است!
«باشگاه قنادی پاریس» اثر فانی زانوتی به قیمت 20 پوند است که لذت معنای اصلی این کتاب بوده و داستان آشپز پاریسی گفته میشود که در لندن شیرینی پز شده و دستورالعمل پخت شیرینی را به زبان ساده توضیح میدهد.
ترین هانمن نیز در کتاب پختوپز اسکاندیناویایی به قیمت 25 پوند (انتشارات کوآدریل) روش طبخ کیک، شیرینی، نان خامهای را توضیح میدهد. نویسنده که استاد برجسته در منطقه اسکاندیناوی است از وسواس این بخش از مردم جهان درباره نان و شیرینی میگوید.
و در پایان «دونا های» از کلاسیک جدید در 400 صفحه و از 300 دستورالعمل خلاصهشده غذایی مینویسد که از مجله استرالیاییهای اخذشده و برای غذاهای وسط هفته یک خانواده (مانند استیک فیله) مفید است.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایبنا