ایرانی‌ها سالانه چقدر پسته می‌خورند؟


هرچند سال 1393 سال آور پسته محسوب می‌شود ولی میزان 220 هزار تنی تولید سال جاری نسبت به سال آور گذشته یعنی سال 91، 20 درصد بیشتر است و این نشان می‌دهد تولید در سال 1393 وضعیت مناسب‌تری پیدا کرده است.

به گزارش لقمه، سال 93، سال آور پسته بود و 220 هزار تن یعنی 29 درصد بیشتر از سال 92 از این محصول تولید شد.

با این وجود، آن طور كه انتظار می‌رفت پسته صادر نشد. رقم پسته صادراتی در 11 ماه سال 1393 به 84 هزار تن به ارزش 693 میلیون دلار رسید، این در حالی است كه در سال 1392 در مجموع بنابر اعلام انجمن پسته ایران 95 هزار تن از 170 هزار تن پسته تولید شده، صادر شد.

هرچند آمار صادرات اسفند سال 1393 هنوز منتشر نشده است اما پیش‌بینی می‌شود در حالت خوشبینانه، میزان صادرات به رقم سال 1392 برسد.

با توجه به اینكه براساس آخرین اعلام انجمن پسته 22 هزار و 500 تن از محصول پسته در كشور به مصرف داخلی می‌رسد، لذا با كسر مصرف داخلی و صادرات، برآورد می‌شود 113 هزار تن تولید پسته سال 1393، در انبارها باقی مانده باشد.

هرچند سال 1393 سال آور پسته محسوب می‌شود ولی میزان 220 هزار تنی تولید سال جاری نسبت به سال آور گذشته یعنی سال 91، 20 درصد بیشتر است و این نشان می‌دهد تولید در سال 1393 وضعیت مناسب‌تری پیدا کرده است.

وضعیت بازارهای هدف نیز نشان می‌دهد بیشترین واردکننده پسته ایران کشورهای خاور دور با واردات 37 درصد از کل محصول ایران است. پس از آن کشورهایی که پسته ایران را صادرات مجدد می‌کنند در رده دوم قرار دارند. 23 درصد از پسته ایران به این کشورها وارد می‌شود. با وجود شدت گرفتن تحریم‌ها، هنوز هم اتحادیه اروپا جزو اصلی‌ترین مشتریان پسته ایران است.

البته با وجود اهمیتی که پسته ایران برای بازارهای جهان دارد؛ در چهار سال اخیر بازار جهانی پسته از انحصار ایران خارج شده است.

دلیل این اتفاق نیز افزایش سال به سال تولید و صادرات پسته کالیفرنیاست و اکنون روایت 10 سال رقابت نفس‌گیر ایران و آمریکا در بازار جهانی پسته حکایت از دومی ایران دارد.

تولید پسته در ایران در دهه 50 بیش از 30 برابر تولید این محصول در آمریکا بود اما امروز آمریکا بیش از ایران پسته تولید می‌کند که حکایت از سرمایه‌گذاری‌های عظیم این کشور در زمینه تولید پسته دارد.

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تابناک

کد: 7939 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين بازدید: 1776 ساعت: 7:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
2 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
3 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
5 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
6 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 دامغان دومین تولیدکننده نامدار محصول پسته در کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزا...

  مواد غذایی ضد فراموشی کدامند؟ خیلی‌ها به محض این‌ که نکته‌ای را فراموش یا وسایل‌...

  اگر جدی نگیرید، دندان های تان را به خطر انداخته اید حداقل یك بار جرم گیری در سال ضروری است، حتی هر 6 م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وقتی غذا، دراماتیک می شود! پایگاه خبری لقمه: سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.
آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی پایگاه خبری لقمه: آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی به از دست رفتن ویژگی های ارگانولپتیکی، ارزش تغذیه ای، ایمنی و بازار پسندی یا مطلوبیت مواد غذایی، فساد مواد غذایی گفته می شود که به سه دسته فساد شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی طبقه بندی می گردد.
بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ پایگاه خبری لقمه: برای استفاده از زعفران در تهیه غذا باید روش‌های دم کردن زعفران را بلد باشید.
چگونه غذای سالم‌تری مصرف کنیم؟ تغذیه، عامل اساسی در سلامت جسم و روان انسان‌هاست و از این رو شایسته است که مورد توجه بیشتری قرار گیرد.