واردات برنج نصف شد


واردات برنج در نیمه نخست سال با افتی نزدیک به 50 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل به مرز 400 هزار تن رسید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سیاست‌ وزارت جهاد کشاورزی بر ممنوعیت واردات برنج باعث ایجاد روندی کاهشی در واردات این محصول و به نصف رسیدن آن طی نیمه نخست امسال شده است؛ البته هندی‌ها هنوز با در دست داشتن بیش از 75 درصد بازار برنج خارجی ایران بیشترین سود را از این تجارت می‌برند.

 

واردات برنج در نیمه نخست سال با افتی نزدیک به 50 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل به مرز 400 هزار تن رسید.

 

درحالیکه سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی بر ممنوعیت واردات برنج تا پایان آبان ماه است، گزارش‌های گمرک از میزان واردات این محصول کشاورزی طی شش ماهه گذشته حاکی از روندی نزولی است.

 

به این ترتیب اگرچه برنج سفید و نیمه سفید همچنان در بین پنج قلم اول وارداتی به کشور قرار دارند ولی طی نیمه نخست امسال میزان واردات آن‌ها به نصف کاهش یافته است.

 

آمارهای گمرکی نشان می‌دهد که طی شش ماهه اول امسال ایران بیش از 407 میلیون دلار را صرف خرید حدود 396 هزار تن برنج کرده است، این درحالی‌است که متوسط قیمت هر کیلوگرم برنج خارجی امسال با کاهش 0.2 دلار به یک دلار رسیده است.

 

همین آمارها در مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد که در سال گذشته بیش از 834 میلیون دلار برای خرید کمتر از 670 هزار تن برنج مصرف شده بود.

 

به این ترتیب مقایسه میزان واردات برنج طی نیمه اول امسال نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد که واردات این محصول به لحاظ وزنی و ارزشی حدود 50 درصد کاهش یافته است.

 

اگرچه مجموع واردات برنج طی ماه‌های گذشته رونی کاهشی را نشان می‌دهد اما در دو ماه اخیر این روند کاهش کندتر شده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که کاهش واردات برنج به نصف طی نیمه نخست امسال بیشتر متاثر از کاهش شدید واردات طی ماه‌های فروردین و تیر است.

 

بر این اساس واردات برنج در دوماه فروردین و تیر به ترتیب 50 درصد و 80 درصد کاهش یافته و این درحالی است که این روند کاهشی در دیگر ماه‌ها سرعت کمتری داشته است و حتی در مرداد ماه نه تنها واردات برنج کاهش نداشت بلکه افزایشی 40 درصدی را تجربه کرد.

 

امارات، تایلند، ترکمنستان، هند و پاکستان از جمله صادرکنندگان برنج به ایران هستند، با این حال در بین این پنج کشور هند با فاصله زیاد بیشترین سهم را از بازار برنج خارجی ایران دارد.

 

این کشور طی نیمه نخست امسال نزدیک به 302 هزار تن برنج را به ایران صادر کرد که ارزش آن به 870 میلیارد تومان معادل 302.5 میلیون دلار می‌رسد.

 

در رتبه بعدی پس از هند و با فاصله زیادی کشور پاکستان قرار دارد که طی مدت مذکور 70 هزار تن برنج را با ارزش 253 میلیارد تومان نزدیک به 87.5 میلیون دلار به ایران فروخت.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8288 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۹ مهر بازدید: 1243 ساعت: 8:25 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 صادرات جو پرک ممنوع شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
5 نیکبخت: حکم عزل 3 مقام وزارت جهاد کشاورزی لغو نشده ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
6 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
8 شناسایی آبله میمونی در همسایگی ایران/ بهداشت فردی را جدی بگیرید ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
9 عطاری‌ها زیر نظر معاونت‌های غذا و دارو فعالیت می‌کنند ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
10 ظفرقندی: کار سیاسی در وزارت بهداشت را خیانت به مردم می‌دانم ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
11 تسهیل صدور مجوز کسب و کار تنها برای هتل و بوم گردی‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 ماده غذایی که زنان باید بیشتر بخورند تقریباً تمام این مواد خوب در خواربارفروشی‌ها یافت ...

  دانش آموزان مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  کودکان به نوشیدن چای عادت نکنند کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شرایط لازم برای درمان چاقی با جراحی یک متخصص و فلوشیپ جراحی چاقی معتقد است که اگر معایب چاقی و معایب عمل جراحی را برای مقایسه با هم در دوکفه ترازو قرار دهیم، بدون شک معایب چاقی سنگین تر خواهدبود.
بستنی های مسموم کننده کدامند؟ از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!
کشت یا کشاورزی قراردادی چیست؟/ تجربه دیگر کشورها پایگاه خبری لقمه: تجربیات کشورهای دیگر نشان می‌دهد که اجرای طرح کشاورزی یا کشت قراردادی می‌تواند منجر به توسعه و رونق بخش کشاورزی شود.
مایع حیات آشپزی را دریابیم! اگر تصمیم به سرخ کردن مواد غذایی به ویژه سبزیجات را دارید باید صبر کنید حداقل دو ساعت از شست‌و‌شوی آن‌ها بگذرد.