توصیه‌هایی برای کاهش تاثیر سرطان‌زایی ظروف یکبار مصرف


معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، تاکید کرد: استفاده از ظروف یک بار مصرف، حتی نوع پلیمری آن لزوما سرطان زا نیست و به جنس آن و ماده غذایی مورد استفاده بستگی دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مهندس محسن فرهادی با اشاره به فراوانی استفاده از ظروف یک بار مصرف در ایام محرم عنوان کرد: در صورتی که هیئت های مذهبی امکانات شست وشو و گندزدایی ظروف را دارند، بهتر است از ظروف یک بار مصرف حال  از هر نوعی که باشد؛ استفاده نکنند.

وی با بیان اینکه در صورت الزام به استفاده از ظروف یکبار مصرف برای پخش نذری باید از ظروفی که پروانه ساخت از وزارت بهداشت دارند؛ استفاده شود، گفت: این ظروف باید متناسب با نیازی که وجود دارد، تهیه شود زیرا به طور کل نمی گوییم ظروف پلیمری ضرر رسان است بلکه بستگی به این  دارد چه مواد غذایی را در آن ظروف استفاده می کنیم. به طور مثال، زمانی می توان از ظروف پلیمری استفاده کرد که دمای ماده غذایی مصرفی زیر ۶۰ درجه سانتیگراد باشد در نتیجه برای مصرف آب یا شربت می توان از این ظروف استفاده کرد.

معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت با بیان اینکه مواد خوراکی که درجه حرارت بالایی دارند باید در ظروف یک بار مصرف پلیمیری متناسب با درجه حرارتشان استفاده شوند، عنوان کرد: همچنین می توان از ظروف آلمینیومی و نیز ظروف بر پایه نشاسته استفاده کرد. در نتیجه توصیه به  استفاده از ظروف یک بار مصرفی که صرفا گیاهی باشند درست نیست زیرا در پروانه ساخت تمام انواع ظروف یک بار مصرف، درجه حرارت مجاز ذکر شده است.

فرهادی با اشاره به ارسال ابلاغیه به مرکز سلامت محیط کار دانشگاه های پزشکی سراسر کشور پیش از آغاز ماه محرم عنوان کرد: در این ابلاغیه تاکید شد به صورت چهره به چهره آموزش های لازم به هیئت های مذهبی در مورد چگونگی استفاده از ظروف یک بار مصرف داده شود تا این افراد با نشانه های ظاهری ظروفی برای هر درجه حرارت مناسب است، آشنا شوند.

معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت، ضمن توصیه به استفاده از افراد متخصص و حرفه ای برای طبخ غذای نذری خاطرنشان کرد: تا جایی که امکان دارد افرادی که آشپز محسوب نمی شوند برای طبخ غذا ورود نکنند. همچنین ضرورت دارد از سیستم های رستورانی برای طبخ، استفاده  شود زیرا این افراد ضمن رعایت بهداشت غذا از شیوه های طبخ غذا نیز اطلاع دارند.

وی ادامه داد: در سیستم های رستورانی، افراد اغلب با انجام چکاب های لازم  کارت بهداشت دریافت کرده اند در نتیجه بیش از سایرین نسبت به شناسایی ظروف آگاه هستند.

فرهادی با اشاره به این که در پخش نذری از ظروف مسی نیز استفاده می شود و این ظروف بهترین گزینه برای استفاده از سوی هیئت های مذهبی است، اذعان کرد: در صورتی که اندود داخل این ظروف به خوبی کنترل شود، استفاده از آنها را بهترین گزینه ممکن می دانیم.

معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت با اشاره به سرکشی به هیئت های مذهبی و مساجد از ابتدای ماه محرم توسط کارشناسان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین آموزش های لازم همراه با این سرکشی ها به افراد ارائه می شود. رسانه ها نیز می توانند در اطلاع رسانی نسبت به انواع ظروف یک بار مصرف و چگونگی مصرف آنها موثر باشند.

فرهادی با تاکید بر این که تا کنون گزارشی مبنی بر تهیه ظروف یک بار مصرف گیاهی در کشور با استفاده از نخاله های کاغذ به دست مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نرسیده است، گفت: عمده ترین مشکل ظروف گیاهی این است که هزینه تولید بالاتری دارند. در نتیجه مردم به دلیل قیمت پایین تر ظروف پلیمری به سمت تهیه و استفاده از این ظروف می روند. از سوی دیگر کارخانه هایی که به تولید این ظروف در کشور دست می زنند کارخانه های خوبی هستند که تا کنون گزارشی در مورد آنها به دست ما نرسیده است.

معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت با تاکید بر این که این کارخانه ها با طی مسیر تولید پروانه ساخت خود را دریافت می کنند، گفت: در بازرسی هایی که از سوی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت صورت می گیرد در ابتدای امر ، پروانه کارخانه ای که در حال تولید این ظروف است، بررسی می شود.

وی با تاکید بر این که در مجموع ظروف آلمینیومی برای توزیع غذای نذری بهتر از ظروف یک بار مصرف حتی نوع گیاهی آن است، عنوان کرد: هیئت ها زمانی که برای تهیه ظروف یک بار مصرف مراجعه می کنند، در ابتدا باید به پروانه ساختی که وزارت بهداشت به آنها داده است توجه کنند، سپس به جنس این ظروف و سپس غذایی که در آن توزیع می شود. لذا برای استفاده از ظروف یک بار مصرف، نمی توان یک حکم واحد صادر کرد و گفت استفاده از این ظروف سرطان زا است بلکه باید به این سه مورد توجه کرد.

فرهادی با بیان اینکه مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تولید ظروف یک بار مصرف، فاقد پروانه به شدت مقابله می کند، خاطرنشان کرد: بدین معنی که این ظروف را جمع آوری کرده و پس از اثبات آلوده بودن آنها با کار آزمایشگاهی به امحاء آنها می پردازیم. در صورتی که کارگاه تولید کننده این ظروف غیرمجاز باشد آن را به دستگاه قضایی معرفی و آن را پلمپ می کنیم.

وی با بیان این که در ایام ماه محرم با مردم به شیوه حقوقی و قضائی برخورد نمی کنیم، ادامه داد: عمده اقدامات ما در این ایام مشاوره است و در صورتی که خطری سلامت مردم را تهدید کند، مداخله نیز می کنیم. به طور مشخص در صورتی که وارد یک مسجد می شویم و در آن شاهد استفاده از ظروف نامناسب هستیم و حتی اگر تشخیص دهیم غذا دارای مشکل است از توزیع آن نذر جلوگیری می کنیم. البته امسال تا کنون گزارشی دریافت نکرده ایم اما سال گذشته مواردی از معدوم کردن غذا داشته ایم.

 معاون فنی بهداشت محیط وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف یا دارا بودن هر نوع شکایت، موارد را به شماره ۱۴۹۰ اطلاع دهند تا جهت رسیدگی اقدام شود.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8325 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۸ مهر بازدید: 4659 ساعت: 3:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قدردانی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از تولید ظروف پخت پز چدنی اصل ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۳ اسفند
2 ۴۴۵۰ تیم بازرسی وزارت بهداشت ناظر عملکرد رستورانها ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
3 توالت، رستوران مدرن تایپه ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
4 کارگاه ساخت ظروف مسی ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
5 قیمت ظروف یکبار مصرف افزایش یافت ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
6 ماه محرم از کدام محصولات یکبار مصرف استفاده شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور
7 جایگزین هایی برای ظروف نچسب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
8 قرار دادن «نذری» در ظروف یک بار مصرف فومی شکل، خطرناک است ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
9 مصرف نوشیدنی داغ در ظروف یکبار مصرف شیشه اى ممنوع است ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
10 کدام ماهی تابه بهتر است چدن یا سرامیکی؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ خرداد
11 آموزش ساخت کاسه های نمدی برای هفت سین ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  علیرضا زالی: شهید فخری زاده از پیشگامان صحنه مبارزه با کرونا بود پایگاه خبری لقمه: فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرو...

  6 غذای مغز برای وعده صبحانه غذای مغز در وعده صبحانه می‌تواند عاملی برای ارتقا...

  چرا خوردن به موقع شام اهمیت دارد؟ پزشکان معتقدند: علاوه بر فاکتور مهم انتخاب مواد خو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت