همه چیز درباره بهداشت و سلامت غذای نذری


این روزها در هیات ها و تکایا، غذاهای نذری بسیاری پخش می شود که اگر در مورد سلامت و بهداشت آنها کوتاهی شود، سبب بیماری افراد خواهد شد بنابراین بد نیست به موارد زیر در این خصوص توجه کنید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه،  مهندس مسعود حبیبی کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو یزد گفت: در پخت و آماده سازی غذاها از نمک های یددار تصفیه شده دارای پروانه ساخت بهداشتی استفاده شود، چون سنگ نمک دارای ناخالصی های زیادی است که به کبد و کلیه افراد آسیب می رساند.


وی همچنین توصیه کرد: برای سلامتی افراد بهتر است از روغن مایع معمولی به جای جامد و یا روغن مایع مخصوص سرخ کردن جهت سرخ کردن استفاده شود و چون مقدار حجم زیادی غذا طبخ می شود، طبعا روغن زیادی درآن به کار می رود که البته همواره متخصصان بر ضرورت کاهش مصرف روغن تاکید دارند.


مسعود حبیبی به ضرورت شست و شوی مناسب و ضدعفونی کردن سبزی ها اشاره کرد و توضیح داد: دقت نظر در رعایت این نکات بهداشتی، از بیماری های دستگاه گوارش و روده ای در سطح جامعه پیشگیری می کند.


وی همچنین از اهمیت توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی به ویژه محصولات لبنی در هنگام خرید سخن گفت و افزود: لبنیات از محصولاتی است که اگر تاریخ مصرف آن گذشته داشته باشد احتمال مسمومیت غذایی را افزایش می دهد. علاوه بر این بهتر است در صورت نیاز از انواع کم چرب لبنیات استفاده شود.


حبیبی درباره گوشت های مصرفی نیز از تهیه کنندگان غذاهای نذری خواست که انواع گوشت های مورد نیاز را از کشتارگاه ها یا قصابی های داری مجوز و مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور تهیه کنند.


مهندس حبیبی با اشاره به افزایش استفاده از ظروف یکبار مصرف در ایام عزاداری، افزود: بهتر است این ظروف از جنس پلاستیکی نباشد زیرا برخی ترکیبات موجود در ظروف یکبار مصرف عامل خطرناکی برای سلامتی انسان محسوب می شود.


وی توضیح داد: برای جلوگیری از شکنندگی این ظروف، موادی در آنها به کار می رود که در تماس با غذای داغ، این مواد آزاد می شوند و در صورت مصرف، وارد بدن شده و احتمال ابتلا به سرطان های مختلف را افزایش می دهند.


وی ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی و تجزیه پذیر و پس از آن، ظروف سلولزی را مناسب ترین ظروف برای توزیع غذا های نذری دانست.


این کارشناس معاونت غذا ودارو در مورد نکات مربوط به طبخ مواد غذایی گفت: بهترین شرایط این است که در نزدیک ترین زمان ممکن به وقت پخش نذری، پخت غذاها آغاز شود، از سرخ کردن غذاها تا حد امکان خودداری شود و در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی است، تنها از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.


همچنین گفت: طبخ کامل مواد غذایی به ویژه در مورد انواع گوشت ها از انتقال بیماری های واگیردار جلوگیری می کند.  در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیه ‌ای که امکان وجود سنگ در آن ها هست یا از انواع پاک شده دارای پروانه ساخت بهداشتی استفاده کنید و یا آن ها را به دقت پاک کنید.


و در طبخ نذری های شیرین مانند شله زرد، حلوا و انواع شربت ها، از مصرف شکر زیاد خودداری کنند. چنان چه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید. سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می ‌شود، نذر کرد در نظر بگیرید.


این متخصص صنایع غذایی به بیماران کلیوی، قلبی عروقی، دیابتی، کودکان، سالمندان و سایر گروه های ویژه نیز توصیه کرد که در مصرف غذاهای نذری زیاده روی نکنند، زیرا اغلب این غذاها برای عموم تهیه می شود و لزوما اصول تغذیه ای مرتبط با بیماری ها و یا وضعیت خاص افراد در طبخ آنها لحاظ نمی شود. برای مثال بیماران مبتلا به پرفشاری خون که در دریافت نمک دریافتی محدودیت دارند، باید مراقب باشند.


مسعود حبیبی  در خصوص نگهداری و مصرف مواد غذایی گفت: سعی کنید غذای نذری را به مقدار مورد نیاز دریافت کنید، زیرا مقادیر بیشتر از نیاز منجر به دور ریختن و اسراف می شود . باقی مانده غذاها باید در یخچال نگهداری شوند، حداکثر زمان مجاز برای نگهداری مواد غذایی طبخ شده در یخچال، حدود 72 ساعت است و از گرم کردن چند باره غذاها نیز باید خودداری شود. درباره غذاهای خورشی هم بهتر است خورش و پلو هر کدام در ظروف جداگانه در یخچال نگهداری و از مخلوط کردن آن ها خودداری شود.


وی در پایان به حفظ محیط زیست وعدم ریختن ظروف غذا در محیط شهری و طبیعت تاکید کرد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8337 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۹ مهر بازدید: 2678 ساعت: 12:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
9 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
10 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
11 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  داروی طبیعی برای سرماخوردگی! این تحقیق بر کاهش قابل توجه در مصرف داروهای سرماخو...

  چگونه چاق شویم؟! دانشمندان در جدید ترین مطالعات خود نشان دادند چاق ...

  ماست و سالاد را با جوانه گندم غنی تر کنید جوانه‌های غلات و دانه‌ها سرشار از ویتامین‌ها و موا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان‌های رژیمی هم چاق می‌كند این روزها وقتی برای خرید نان به برخی از نانوایی‌های فانتزی سری می‌زنیم، با انواع مختلفی از نان‌های حجیم یا نازك و ترد شده‌ای كه حاوی سبوس یا دانه‌هایی چون كنجد، شاهدانه، زیره، مغز آفتابگردان، جو، چاودار یا برخی سبزیجات خشك هستند، مواجه می‌شویم.
چلوخورشت "چنزو" پایگاه خبری لقمه: «جیرجیرک» خبرسازترین حشره در دو،‌ سه هفته اخیر بوده است اما نه به عنوان یک حشره آوازخوان که بیشتر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند؛ بلکه به عنوان جانوری که در یکی از استان‌های کشور یک خوردنی نسبتا محبوب محسوب می‌شود.
۶ ترفند ارزان برای سفید شدن دندان‌ها پایگاه خبری لقمه: سفید کردن دندان با ۶ راهکار خانگی و بدون هر گونه ترفند گران قیمت و پر دردسر امکان پذیر است.
راهکارهای درمان بی اشتهایی کودکان بهبود وضعیت تغذیه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراکی‌ها و البته تولید انبوه تنقلات متنوع اشتهای ناچیز معده‌های کوچک را به سرعت اشباع می‌کند و هنگامی که والدین مشاهده می‌کنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حیران می‌مانند که چگونه او را به خوردن تشویق کنند.