همه چیز درباره بهداشت و سلامت غذای نذری


این روزها در هیات ها و تکایا، غذاهای نذری بسیاری پخش می شود که اگر در مورد سلامت و بهداشت آنها کوتاهی شود، سبب بیماری افراد خواهد شد بنابراین بد نیست به موارد زیر در این خصوص توجه کنید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه،  مهندس مسعود حبیبی کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو یزد گفت: در پخت و آماده سازی غذاها از نمک های یددار تصفیه شده دارای پروانه ساخت بهداشتی استفاده شود، چون سنگ نمک دارای ناخالصی های زیادی است که به کبد و کلیه افراد آسیب می رساند.


وی همچنین توصیه کرد: برای سلامتی افراد بهتر است از روغن مایع معمولی به جای جامد و یا روغن مایع مخصوص سرخ کردن جهت سرخ کردن استفاده شود و چون مقدار حجم زیادی غذا طبخ می شود، طبعا روغن زیادی درآن به کار می رود که البته همواره متخصصان بر ضرورت کاهش مصرف روغن تاکید دارند.


مسعود حبیبی به ضرورت شست و شوی مناسب و ضدعفونی کردن سبزی ها اشاره کرد و توضیح داد: دقت نظر در رعایت این نکات بهداشتی، از بیماری های دستگاه گوارش و روده ای در سطح جامعه پیشگیری می کند.


وی همچنین از اهمیت توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی به ویژه محصولات لبنی در هنگام خرید سخن گفت و افزود: لبنیات از محصولاتی است که اگر تاریخ مصرف آن گذشته داشته باشد احتمال مسمومیت غذایی را افزایش می دهد. علاوه بر این بهتر است در صورت نیاز از انواع کم چرب لبنیات استفاده شود.


حبیبی درباره گوشت های مصرفی نیز از تهیه کنندگان غذاهای نذری خواست که انواع گوشت های مورد نیاز را از کشتارگاه ها یا قصابی های داری مجوز و مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور تهیه کنند.


مهندس حبیبی با اشاره به افزایش استفاده از ظروف یکبار مصرف در ایام عزاداری، افزود: بهتر است این ظروف از جنس پلاستیکی نباشد زیرا برخی ترکیبات موجود در ظروف یکبار مصرف عامل خطرناکی برای سلامتی انسان محسوب می شود.


وی توضیح داد: برای جلوگیری از شکنندگی این ظروف، موادی در آنها به کار می رود که در تماس با غذای داغ، این مواد آزاد می شوند و در صورت مصرف، وارد بدن شده و احتمال ابتلا به سرطان های مختلف را افزایش می دهند.


وی ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی و تجزیه پذیر و پس از آن، ظروف سلولزی را مناسب ترین ظروف برای توزیع غذا های نذری دانست.


این کارشناس معاونت غذا ودارو در مورد نکات مربوط به طبخ مواد غذایی گفت: بهترین شرایط این است که در نزدیک ترین زمان ممکن به وقت پخش نذری، پخت غذاها آغاز شود، از سرخ کردن غذاها تا حد امکان خودداری شود و در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی است، تنها از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.


همچنین گفت: طبخ کامل مواد غذایی به ویژه در مورد انواع گوشت ها از انتقال بیماری های واگیردار جلوگیری می کند.  در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیه ‌ای که امکان وجود سنگ در آن ها هست یا از انواع پاک شده دارای پروانه ساخت بهداشتی استفاده کنید و یا آن ها را به دقت پاک کنید.


و در طبخ نذری های شیرین مانند شله زرد، حلوا و انواع شربت ها، از مصرف شکر زیاد خودداری کنند. چنان چه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید. سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می ‌شود، نذر کرد در نظر بگیرید.


این متخصص صنایع غذایی به بیماران کلیوی، قلبی عروقی، دیابتی، کودکان، سالمندان و سایر گروه های ویژه نیز توصیه کرد که در مصرف غذاهای نذری زیاده روی نکنند، زیرا اغلب این غذاها برای عموم تهیه می شود و لزوما اصول تغذیه ای مرتبط با بیماری ها و یا وضعیت خاص افراد در طبخ آنها لحاظ نمی شود. برای مثال بیماران مبتلا به پرفشاری خون که در دریافت نمک دریافتی محدودیت دارند، باید مراقب باشند.


مسعود حبیبی  در خصوص نگهداری و مصرف مواد غذایی گفت: سعی کنید غذای نذری را به مقدار مورد نیاز دریافت کنید، زیرا مقادیر بیشتر از نیاز منجر به دور ریختن و اسراف می شود . باقی مانده غذاها باید در یخچال نگهداری شوند، حداکثر زمان مجاز برای نگهداری مواد غذایی طبخ شده در یخچال، حدود 72 ساعت است و از گرم کردن چند باره غذاها نیز باید خودداری شود. درباره غذاهای خورشی هم بهتر است خورش و پلو هر کدام در ظروف جداگانه در یخچال نگهداری و از مخلوط کردن آن ها خودداری شود.


وی در پایان به حفظ محیط زیست وعدم ریختن ظروف غذا در محیط شهری و طبیعت تاکید کرد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8337 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۹ مهر بازدید: 2562 ساعت: 12:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
7 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
9 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
11 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تند غذاخوردن خطر ابتلا به اضافه وزن و دیابت را افزایش می‌دهد پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج مطالعات گوناگو...

  عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی از اواخر شهریورماه پایگاه خبری لقمه: سخنگوی سازمان غذا و دارو از اجرا...

  محصولات ارگانیک بخوریم یا نخوریم؟ متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید ادعا کردند برخلاف ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گران‌ترین غذای جهان چیست؟ لوکس‌ترین و گران‌ترین غذای جهان موسوم به «استروتارگا بیانکو»، مخلوطی است از خاویار سفید با طلا که به قیمت 100 هزار یورو به ازای هر کیلوگرم برای مشتریان خاص آماده و ارائه می‌شود.
چهار مکمل برای داشتن خواب طبیعی و راحت خواب راحتی ندارید؟ پزشکان معتقدند باید علت نداشتن خواب راحت را در سبک زندگی - مصرف بیش از اندازه کافئین، ورزش نکردن، کار شبانه و تماشای تلویزیون پس از رفتن به رختخواب - افراد جست و جو کرد.
نمک همیشه مضر نیست تحقیقات انجام شده در دانشگاه آیووا در آمریکا نشان می‌دهند که نمک یک ماده طبیعی ضد افسردگی بوده و موجب بهبود خلق و خو می‌شود.
نکته های کلیدی و ساده : بدون رژیم گرفتن، وزن خود را کاهش دهیم هر چند رژیم های غذایی لاغری بسیاری وجود دارند که ممکن است بتوانند به شما کمک کنند وزنتان را کم کنید اما این برنامه های غذایی در عین حال احساس شدید گرسنگی را به همراه دارند و ولع خوردن را پس از مدتها افزایش می دهند.