احداث بزرگترین گلخانه صیفی جات خراسان رضوی با سیستم گرمایش از کف


پایگاه خبری لقمه: کارشناس مسئول گل و گیاه سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بزرگترین گلخانه صیفی جات این استان با استفاده از سیستم گرمایش از کف و تامین انرژی گرمایی از کارخانه سیمان زاوه احداث شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مهرداد میرحسینی روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: این گلخانه حدود سه هکتار مساحت دارد که با همکاری یک شرکت هلندی ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: گرمای مورد نیاز گلخانه مزبور که در کنار کارخانه سیمان زاوه واقع است با استفاده از انرژی گرمایی هدر شده از طریق دودکش کارخانه مزبور تامین می شود.
وی با بیان اینکه هدررفت انرژی گرمایی از دودکش کارخانه بسیار زیاد است گفت: لوله کشی به طول 700 متر در محل گلخانه انجام شده و با نصب مبدل در خروجی دودکش ها، هوای گرم تبدیل به آب گرم شده و به گلخانه هدایت می شود.
میرحسینی افزود: اجرای این پروژه 150میلیارد ریال هزینه داشته که 85 میلیارد ریال آن از محل تسهیلات بانکی تامین شده است.
وی بیان کرد: با استفاده از هدر رفت انرژی گرمایی کارخانه سیمان زاوه سالانه سه میلیارد ریال صرفه جویی می شود.
کارشناس مسئول گل و گیاه جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: این گلخانه در مرحله اول تولید صیفی جات به ویژه گوجه فرنگی ارگانیک را در دستور کار دارد.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود از هر هکتار 650 تا 700 تن گوجه فرنگی برداشت شود گفت: میزان متعارف در برداشت این محصول از هر هکتار 250 تن است که علت افزایش برداشت محصول در این پروژه، سیستم خاص گرمایشی آن است.
میرحسینی افزود: کنترل بهتر اقلیم در محیط گلخانه با اجرای گرمایش از کف، غنی سازی هوای گلخانه با دی اکسید کربن، بهبود گرده افشانی با استفاده از زنبورهای مخصوص، کنترل محصولات توسط سیستم های هوشمند الکترونیکی (رایانه ای) از دیگر دلایل افزایش برداشت در این پروژه است.
هم اکنون 600 واحد گلخانه در استان خراسان رضوی وجود دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 8559 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۳۰ آذر بازدید: 1569 ساعت: 7:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
2 روند پرشتاب تغییر اقلیم؛ حاصل افزایش انتشار گاز متان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
3 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
4 حضور ۴۳۰ شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه نهاده های کشاورزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
5 اولویت اعتباری بانک کشاورزی در سال 1398 اعلام شد ۱۳۹۸ چهارشنبه ۸ خرداد
6 صادرات گوجه‌ فرنگی گلخانه‌ای با دریافت تاییدیه ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
7 توسعه گلخانه، تنها راه نجات کشور از بحران کم آبی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
8 راه اندازی گلخانه های شهری نیاز به تغییر کاربری ندارد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
9 بساط فروشگاه های غیرمجاز سموم، برچیده می شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
10 ساکنان مناطق محروم برای پرورش قارچ تسهیلات می‎گیرند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
11 پرداخت۴هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پسته بخورید تا قند مواد غذایی جذب شود مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد خوردن روزانه پسته مو...

  درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا یکی از درمان‌های ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «ش...

  سبزی پای ثابت سلامتی بارها درباره فواید سبزی‌جات و اهمیت مصرف آن‌ها مطا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.
پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.
آشنایی با 8 خاصیت گل کلم محققان کانادایی در بررسی‌های خود دریافتند مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 52 درصد کاهش می‌دهد.
خواص معجزه آسای تره فرنگی تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر می‌شود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته می‌شود.