دانستنی های بهداشتی سفره ای


در گذشته بیشتر از سفره ‏های حصیری و پارچه ای استفاده می ‏شد اما این روزها بیشتر از سفره‎های پلاستیکی استفاه می‏ شود. استفاده از این سفره ‏ها به دلیل اینکه راحت‏‎تر تمیز می‏ شوند و رطوبت و چربی غذا را به سطوح زیرین انتقال نمی‏ دهند و همچنین تنوع بیشتری در طرح و رنگ دارند، رایج ‏تر است.

لقمه: ما ایرانی ها به خوراکمان خیلی اهمیت می دهیم ولی آیا برای زیرانداز طعام هم این حساسیت ها را لحاظ می کنیم؟ بله، همین سفره که حداقل روزی سه بار جلوی ما پهن و جمع می شود. در مورد سفره لازم است به یک سری نکات بهداشتی دقت کنید.

- در موقع خرید، سفره‏ هایی انتخاب کنید که پشت و رویشان معلوم است تا راحت بتوانید همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید. سفره‏ های پشت کرک‏دار، گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان می‏ گیرند. همچنین سفره‏ هایی که سطح صاف دارند نسبت به سفره‏ های طرح‏  برجسته، بهتر و راحت‏تر تمیز می ‏شوند.

- بهتر است اندازه سفره‏ غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهن کردن و جمع کردن آن راحت‏تر باشد.

- در هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا، به هیچ عنوان روی سفره راه نروید.

- تکه ‏های غذا مانند استخوان‏های خورشت، هسته آلو و.. را در سفره نیندازید. برای این کار از ظرف مخصوصی که برای این کار در سفره قرار می ‏دهید، استفاده کنید.

- در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.

- هنگام جمع کردن سفره، ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده ‏است با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذاست، تماس پیدا نمی‏ کند.

- باقی‌مانده نان را از سفره بردارید. ماندن نان در سفره موجب کپک زدن نان می ‏شود. نان را در پارچه ه‏ای نخی بپیچید سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

- تمیز کردن سفره بعد از غذاخوردن، آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خورده ‏اند، کار آسانی نیست. به همین خاطر بعضی‏ ها ترجیح می ‏دهند از سفره ‏های یک‌بار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن کل سفره با باقی‌مانده غذاها و آشغال‏ های داخل آن را خیلی لذت‏بخش می‏ دانند غافل از اینکه این کار به محیط زیست آسیب می‏ رساند. بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگان‏مان هم که شده، زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم./


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 856 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۵ فروردين بازدید: 7783 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
2 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
3 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
5 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
6 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
7 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
9 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
10 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
11 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی پایین آورنده کلسترول خون لقمه: افزایش کلسترول خون یکی از عواملی است که جوام...

  آشنایی با نکاتی درباره ارزش تغذیه‌ ای فلافل فلافل از غذاهای لذیذ لبنانی است و نام آن از جمع کل...

  غذاهای ضد سرماخوردگی همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت