میوه و سبزیجات ،دوستدار سلامتی سالمندان


پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشند،به گونه ای که نیمی از بشقاب غذایی روزانه را تشکیل می دهند .از آن جایی که افراد سالمند به طور کلی تمایل کم تری به خوردن غذا پیدا میکنند ،اگاهی از مصرف میوه و سبزیجات برای آنها حائز اهمیت است تا منجر به کمبود ویتامین ومواد معدنی آنها نگردد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  میوه و سبزیجات به عنوان یک بخش مهم رژیم غذایی در جلوگیری از بیماری های مرتبط با سن در نظر گرفته می شود که درکنترل و پیشگیری ثانویه دیابت ،فشار خون بالا، آب مروارید، پوکی استخوان،کنترل وزن و چاقی، یبوست وکاهش چربی خون تاثیر دارد.مصرف میوه و سبزی سبب از بین رفتن رادیکال های آزاد می شود  و در جلوگیری از ابتلای به سرطان موثر است.

 

 به طور کلی میوه و سبزیجات به دلیل داشتن مواد مغذی مثل ویتامین آ ،ویتامین ث،فولات ،پتاسیم و منیزیم و ...  ، آب و فیبر فراوان سبب کارایی مناسب وبهبود عملکرد سلول ها می گردد. این دو گروه غذایی  فاقد چربی و کلسترول می باشند وگروه میوه ها فاقد سدیم نیز هستند.حداقل مصرف روزانه ،2 واحد میوه و3واحد سبزی در نظرگرفته می شود.

 

پیشنهاد:

1- از سبزیجات متنوع استفاده کنید.سبزیجاتی به رنگ های قرمز ،نارنجی و سبز تیره علاوه بر زیبا کردن بشقاب غذای شما ،از طعم و مزه خوبی برخوردارند وبرای سلامت شما بسیار مفید می باشند.

 

2- وقتی بیرون منزل هستید ونیاز به میان وعده دارید بهتر است به جای استفاده از شیرینی ها و مواد خوراکی ناسالم، از میوه ها و سبزیجاتی که می شود آنها را به صورت خام مصرف کرد،استفاده کنید.

 

تهیه کننده: زهرا کوه زارع

منابع:

1- Emily J. Nicklett, Andria R. Kadel. Fruit and vegetable intake among older adults: a scoping review. Maturitas . 2013 August ; 75(4): 305–312.

3- https://www.nia.nih.gov/health/publication/whats-your-plate/vegetables

4- https://www.nia.nih.gov/health/publication/whats-your-plate/fruits

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10572 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت بازدید: 3232 ساعت: 2:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
2 هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
3 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
4 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
5 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
6 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
7 افتتاح ۴ بازار میوه و تره بار جدید در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
10 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
11 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین میوه برای لاغری را بشناسید انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند وزن ...

  چه نوع غذاهایی روند پوکی استخوان را تسریع می‌کند؟ کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند...

  عرضه غذاهای بسته‌بندی فاقد مشخصات ممنوع! معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزییا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.
چرا دندان عقل داریم؟ پایگاه خبری لقمه: استخوان‌بندی و جمجمه بزرگ انسان‌های اولیه می‌تواند پاسخگوی وجود دندان عقل و پیچیدگی‌های آن باشد اما با تغییر غذا جمجمه و فک هم تغییر کردند.
مقصود از فایده‌های نهفته در نوشابه‌های الکلی خداوند متعال اراده فرمود تا با بیان واژه «منافع للناس» در آیه 219 سوره بقره، بندگانش را مورد آزمایش قرار دهد که تا چه حد می‌توانند خود را از گناه نوشیدن خمر و لذت و طرب ظاهری آن حفظ کنند.
آجیل بوداده یا خام، کدام بهتر است؟ ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد.