افزایش نرخ تورم تولید محصولات کشاورزی در بهار امسال


پایگاه خبری لقمه: مرکز آمار ران اعلام کرد: شاخص قیمت تولید کننده زراعت، باغداری و دامداری سنتی (برمبنای 100=1390) در فصل بهار سال 1396 برابر است با 258.3 که به ترتیب نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 27.4 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 14.8 درصد افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، از شاخص قیمت تولید کننده زراعت، باغداری و دامداری سنتی (تعدیل یافته) فصل بهار 1396 که مرکز آمار ایران منتشر کرده، درصد تغییر چهار فصل منتهی به فصل جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) برابر با 4.7 درصد است.

آمارگیری از قیمت فروش محصولات کشاورزی در سال 1353 آغاز شده و تاکنون بجز در چند مقطع زمانی بطور مرتب انجام شده است.
 
محاسبه شاخص قیمت تولید کننده زراعت، باغداری و دامداری سنتی بر اساس سال پایه 1390 در سال 1395 شروع شده است.
شاخص بهای تولیدکننده و تاثیر آن بر اقتصاد، تفسیر متفاوتی از «تورم مصرف کننده» را دارد؛ در حالی که تورم مصرف کننده به معنی افزایش سطح عمومی قیمت ها تعبیر می شود، رشد تورم تولید به معنی خروج واحدهای تولیدی از شرایط رکودی است.
 
به طور کلی در علم اقتصاد شاخص بهای تولیدکننده (Producer Price Index-PPI) یک شاخص پیش نگرانه به شمار می رود که روند تغییرات قیمت ها را از دیدگاه تولیدکننده و خریدار در بخش های مختلف اقتصادی (کشاورزی، صنعت و خدمات) نشان می دهد؛ این شاخص می تواند به عنوان یک شاخص پیش نگر برای اطلاع زود هنگام از روند تورم به کار برده شود.
از آنجا که به زبان عام، تورم تولید قیمت محصول صنعتی در درب کارخانه و قیمت محصول کشاورزی از مزرعه تعبیر می شود، اینکه شاخص بهای تولید کننده منفی نشود، به این معنی است که بازار برای کالای تولیدی وجود دارد و تولیدکننده مجبور نیست آن را با قیمت پایین تر بفروشد.
 
**شاخص زراعت و باغداری
شاخص گروه «زراعت و باغداری» در فصل بهار سال 1396 برابر با 270.2 است که نسبت به فصل مشابه سال قبل و نسبت به فصل قبل به ترتیب 14.6 و 38.8 درصد افزایش یافته است.
میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز معادل 2.3 درصد افزایش می باشد.
شاخص گروه «غلات» در فصل بهار سال 1396 برابر با 231.4 است که نسبت به فصل مشابه سال قبل 3.8 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل 8.6 درصد کاهش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 5.1 درصد افزایش دارد.
شاخص گروه «سبزیجات» در فصل بهار سال 1396 برابر با 269.5 است که نسبت به فصل مشابه سال قبل و نسبت به فصل قبل به ترتیب 35.1 و 24.0 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 5.9 درصد افزایش برآورد می شود.
شاخص گروه «میوه ها و میوه های آجیلی» در فصل بهار سال 1396 برابر با 303.7 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 15.7 درصد و نسبت به فصل قبل 89.9 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 0.9 درصد کاهش است.
شاخص گروه «موادخام طبقه بندی نشده» در فصل بهار سال 1396 برابر با 216.3 است که نسبت به فصل مشابه سال قبل و نسبت به فصل قبل به ترتیب 8.2 و 11.2 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 6.6 درصد افزایش است.
 
**شاخص دامداری سنتی
شاخص گروه «دامداری سنتی» در فصل بهار سال 1396 برابر با 232.6 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 15.4 درصد و نسبت به فصل قبل 5.8 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 10.5 درصد افزایش است.
 
شاخص گروه «پرورش بز و بزغاله» در فصل بهار سال 1396 برابر با 214.8 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 24.7 درصد و نسبت به فصل قبل 8.7 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 14.7 درصد افزایش را نشان می دهد.
 
شاخص گروه «پرورش گاو و گوساله سنتی» در فصل بهار سال 1396 برابر با 225.7 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 12.7 درصد و نسبت به فصل قبل 4.0 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 8.4 درصد افزایش است.
 
شاخص گروه «گوسفند و بره» در فصل بهار سال 1396 برابر با 226.7 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 34.0 درصد و نسبت به فصل قبل 13.2 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 18.6 درصد افزایش برآورد می شود.
 
شاخص گروه «سایر محصولات حیوانی» در فصل بهار سال 1396 برابر با 252.8 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 4.2 درصد و نسبت به فصل قبل 1.7 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 6.2 درصد افزایش را نشان می دهد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11786 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور بازدید: 2014 ساعت: 10:22 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
2 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
3 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
5 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
6 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
7 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
8 نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
9 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
10 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
11 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا مصرف قرص روغن ماهی، سکته قلبی را کاهش می دهد؟ مطالعات اخیر نشان می دهند که خوردن قرص روغن ماهی خ...

  سیب را با پوست بخورید پزشکان در یک آزمایش جدید دریافتند که «اسید اورسولی...

  با مضرات جوش ‌شیرین آشنا شوید یک متخصص تغذیه گفت: جوش شیرینی که برای تهیه خمیر ن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

موهای خوش حالت و سالم با این ویتامین‌ها این یک حقیقت است که وقتی موهای ما خوش فرم و حالت هستند، احساس خوشایندی به ما دست می دهد که همین امر باعث می شود ما نهایت تلاش خود را برای مراقبت از موهای خود به کار ببریم .
برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص تغذیه، توت خشک، انجیر خشک، خرمای خشک و مویز را بهترین منابع قندطبیعی عنوان و توصیه کرد: افراد استفاده از این مواد را جایگزین قند و شکر مصفی کنند.
چگونه بدون هزینه لاغر شوید؟! آیا می دانید بابت هر کاری که انجام می دهید، هر کاری، انجام کارهای خانه، قدم زدن در سوپرمارکت برای خرید و یا حتی عوض کردن کانال های تلویزیون، کالری می سوزانید؟
اشتباهات جیمز باند در رژیم غذایی! یکی از پرطرفدارترین قهرمانان فیلم‌های سینمایی از 50 سال پیش تا کنون مامور ارشد اطلاعاتی یعنی «جیمز باند» است. باند برای انجام هر کدام از عملیات‌های خود نیاز به انرژی زیادی داشت، به همین دلیل رژیم غذایی او بسیار پرانرژی و سرشار از پروتئین و کربوهیدرات بود. در حقیقت شخصی مانند باند تقریبا به اندازه یک افسر نیروی زمینی ارتش انرژی مصرف می‌کرد که میزان آن در حدود 6 هزار کالری در روزمحاسبه شده است.