افزایش نرخ تورم تولید محصولات کشاورزی در بهار امسال


پایگاه خبری لقمه: مرکز آمار ران اعلام کرد: شاخص قیمت تولید کننده زراعت، باغداری و دامداری سنتی (برمبنای 100=1390) در فصل بهار سال 1396 برابر است با 258.3 که به ترتیب نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 27.4 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 14.8 درصد افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، از شاخص قیمت تولید کننده زراعت، باغداری و دامداری سنتی (تعدیل یافته) فصل بهار 1396 که مرکز آمار ایران منتشر کرده، درصد تغییر چهار فصل منتهی به فصل جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) برابر با 4.7 درصد است.

آمارگیری از قیمت فروش محصولات کشاورزی در سال 1353 آغاز شده و تاکنون بجز در چند مقطع زمانی بطور مرتب انجام شده است.
 
محاسبه شاخص قیمت تولید کننده زراعت، باغداری و دامداری سنتی بر اساس سال پایه 1390 در سال 1395 شروع شده است.
شاخص بهای تولیدکننده و تاثیر آن بر اقتصاد، تفسیر متفاوتی از «تورم مصرف کننده» را دارد؛ در حالی که تورم مصرف کننده به معنی افزایش سطح عمومی قیمت ها تعبیر می شود، رشد تورم تولید به معنی خروج واحدهای تولیدی از شرایط رکودی است.
 
به طور کلی در علم اقتصاد شاخص بهای تولیدکننده (Producer Price Index-PPI) یک شاخص پیش نگرانه به شمار می رود که روند تغییرات قیمت ها را از دیدگاه تولیدکننده و خریدار در بخش های مختلف اقتصادی (کشاورزی، صنعت و خدمات) نشان می دهد؛ این شاخص می تواند به عنوان یک شاخص پیش نگر برای اطلاع زود هنگام از روند تورم به کار برده شود.
از آنجا که به زبان عام، تورم تولید قیمت محصول صنعتی در درب کارخانه و قیمت محصول کشاورزی از مزرعه تعبیر می شود، اینکه شاخص بهای تولید کننده منفی نشود، به این معنی است که بازار برای کالای تولیدی وجود دارد و تولیدکننده مجبور نیست آن را با قیمت پایین تر بفروشد.
 
**شاخص زراعت و باغداری
شاخص گروه «زراعت و باغداری» در فصل بهار سال 1396 برابر با 270.2 است که نسبت به فصل مشابه سال قبل و نسبت به فصل قبل به ترتیب 14.6 و 38.8 درصد افزایش یافته است.
میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز معادل 2.3 درصد افزایش می باشد.
شاخص گروه «غلات» در فصل بهار سال 1396 برابر با 231.4 است که نسبت به فصل مشابه سال قبل 3.8 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل 8.6 درصد کاهش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 5.1 درصد افزایش دارد.
شاخص گروه «سبزیجات» در فصل بهار سال 1396 برابر با 269.5 است که نسبت به فصل مشابه سال قبل و نسبت به فصل قبل به ترتیب 35.1 و 24.0 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 5.9 درصد افزایش برآورد می شود.
شاخص گروه «میوه ها و میوه های آجیلی» در فصل بهار سال 1396 برابر با 303.7 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 15.7 درصد و نسبت به فصل قبل 89.9 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 0.9 درصد کاهش است.
شاخص گروه «موادخام طبقه بندی نشده» در فصل بهار سال 1396 برابر با 216.3 است که نسبت به فصل مشابه سال قبل و نسبت به فصل قبل به ترتیب 8.2 و 11.2 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 6.6 درصد افزایش است.
 
**شاخص دامداری سنتی
شاخص گروه «دامداری سنتی» در فصل بهار سال 1396 برابر با 232.6 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 15.4 درصد و نسبت به فصل قبل 5.8 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 10.5 درصد افزایش است.
 
شاخص گروه «پرورش بز و بزغاله» در فصل بهار سال 1396 برابر با 214.8 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 24.7 درصد و نسبت به فصل قبل 8.7 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 14.7 درصد افزایش را نشان می دهد.
 
شاخص گروه «پرورش گاو و گوساله سنتی» در فصل بهار سال 1396 برابر با 225.7 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 12.7 درصد و نسبت به فصل قبل 4.0 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 8.4 درصد افزایش است.
 
شاخص گروه «گوسفند و بره» در فصل بهار سال 1396 برابر با 226.7 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 34.0 درصد و نسبت به فصل قبل 13.2 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 18.6 درصد افزایش برآورد می شود.
 
شاخص گروه «سایر محصولات حیوانی» در فصل بهار سال 1396 برابر با 252.8 است که به ترتیب نسبت به فصل مشابه سال قبل 4.2 درصد و نسبت به فصل قبل 1.7 درصد افزایش یافته است. میزان تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) نیز برابر با 6.2 درصد افزایش را نشان می دهد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11786 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور بازدید: 1869 ساعت: 10:22 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
5 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
8 اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
9 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
10 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
11 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر ویتامین D بر فشارخون نتایج یک مطالعه جدید تایید کرد که کمبود ویتامین D‌...

  ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود...

  بهترین موادغذایی برای تسکین سرماخوردگی گیاهان دارویی آویشن، رازیانه و شیرین‌بیان همراه با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت