افزایش تولیدات کشاورزی با وجود کم‌آبی


معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته در مقیاسه با سال‌های قبل، مشکل کم‌آبی‌ بیشتر بود اما با این حال تولیدات کشاورزی روند افزایشی داشته است.

به گزارش لقمه، سید رحیم سجادی در جلسه سالانه مدیران آب و خاک 32 سازمان جهاد کشاورزی در سطح کشور با ابراز امیدواری نسبت به تصویب اعتبار پیشنهادی بخش آب و خاک در بودجه امسال، اظهار کرد: در اجرای شبکه‌های فرعی، عقب ماندگی‌های زیادی در کشور وجود دارد و وزارت جهاد کشاورزی برای عملیاتی کردن آنها آمادگی کامل دارد.

وی افزود: سال گذشته در مقیاسه با سال‌های قبل، مشکل کم آبی‌مان بیشتر بود با این حال، صنعت کشاورزی روند خوبی داشته است.

سجادی دلایل رونق کشاورزی در سال گذشته را سیستم آبیاری تحت فشار بیان کرد و گفت: حدود یک میلیون و 300 هزار هکتار از اراضی به سیستم‌های مکانیزه آبیاری تحت فشار مجهزند و این خود باعث روند بهبود کشاورزی کشور است.

وی با بیان اینکه از این مقدار 770 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در دولت دهم زیر پوشش سامانه آبیاری تحت فشار قرار گرفته که حاکی از نگاه ویژه دولت به بخش کشاورزی است.

سجادی مجموع اراضی زیر پوشش شبکه آبیاری فرعی در کشور را افزون بر 900 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: به منظور صرفه‌جویی در مصرف آب، حدود 30 هزار کیلومتر عملیات لوله‌گذاری انتقال آب از چاه تا ابتدای مزرعه اجرا شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار برای مصرف بهینه آب، شبکه‌های فرعی، قنات و انتقال آب با لوله را از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و افزود: از آنجاکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است برنامه‌ریزی شده تا با کاهش 50 درصدی مصرف آب در این بخش، 30 درصد به تولید محصولات کشاورزی افزوده شود.

وی افزود: در کشور به طور میانگین برای هر هکتار اراضی کشاورزی 10 هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود که با انجام طرح آبیاری تحت فشار، حداقل 40 تا 50 درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌شود.

سجادی با بیان اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر تولید محصول سالم استوار شده است، گفت: باید تولیدات کشاورزی را به سوی تولید محصولات سالم و ارگانیک سوق دهیم تا محصولاتی که در اختیار جامعه قرار می‌گیرد، عاری از سم و کودهای مضر باشد.


نقل از :ایسنا

کد: 3842 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت بازدید: 3539 ساعت: 3:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پرآبی ایران‌ یک توهم است؛ تهران فقیرترین استان از نظر آب ۱۴۰۴ جمعه ۲۵ مرداد
2 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
5 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
6 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
8 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
9 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افرادی که رو به پیری هستند از این ویتامین بخورند! لقمه: همراه با پیر شدن جمعیت، پیشگیری از زمین خورد...

  نسخه طب سنتی برای دیابتی‌ها یک محقق طب سنتی گفت: «رزماری و پونه کوهی حاوی ترکی...

  چهار راهکار تغذیه‌ای برای افزایش قوای جنسی اگر مدتی است تصور می‌کنید احساسات عاشقانه و تمایلا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

8 خطایی که موقع مسواک زدن انجام می‌دهیم مسواک را برمی‌داریم، کمی خمیردندان روی آن می‌گذاریم و مسواک زدن را شروع می‌کنیم و بسته به حال و حوصله‌مان، یک یا چند دقیقه‌ای هم مسواک می‌زنیم. اما متاسفانه در مورد این کار هم مانند هر عادت دیگری ممکن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم که نتیجه‌اش پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های لثه است.
ژاپنی بخورید، مدیترانه‌ای زندگی کنید! عادت‌های سالم غذایی که در برخی مناطق مختلف این کره خاکی مرسوم هستند، می‌توانند در خانه هر یک از شما هم سلامت را به ارمغان بیاورند.
در مورد شیر مادر چه می دانید؟ برای مامان‌اولی‌ها یا والدین جوان و افرادی که می‌خواهند بچه‌دار شوند طبیعی است که سوالاتی در خصوص شیردهی و شیر مادر وجود داشته باشد.
خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای چرب، همچنین سرشار از مواد غضروف‌ساز از جمله «سولفات کندروئتین» است که به جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها کمک می‌کند.