افزایش تولیدات کشاورزی با وجود کم‌آبی


معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته در مقیاسه با سال‌های قبل، مشکل کم‌آبی‌ بیشتر بود اما با این حال تولیدات کشاورزی روند افزایشی داشته است.

به گزارش لقمه، سید رحیم سجادی در جلسه سالانه مدیران آب و خاک 32 سازمان جهاد کشاورزی در سطح کشور با ابراز امیدواری نسبت به تصویب اعتبار پیشنهادی بخش آب و خاک در بودجه امسال، اظهار کرد: در اجرای شبکه‌های فرعی، عقب ماندگی‌های زیادی در کشور وجود دارد و وزارت جهاد کشاورزی برای عملیاتی کردن آنها آمادگی کامل دارد.

وی افزود: سال گذشته در مقیاسه با سال‌های قبل، مشکل کم آبی‌مان بیشتر بود با این حال، صنعت کشاورزی روند خوبی داشته است.

سجادی دلایل رونق کشاورزی در سال گذشته را سیستم آبیاری تحت فشار بیان کرد و گفت: حدود یک میلیون و 300 هزار هکتار از اراضی به سیستم‌های مکانیزه آبیاری تحت فشار مجهزند و این خود باعث روند بهبود کشاورزی کشور است.

وی با بیان اینکه از این مقدار 770 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در دولت دهم زیر پوشش سامانه آبیاری تحت فشار قرار گرفته که حاکی از نگاه ویژه دولت به بخش کشاورزی است.

سجادی مجموع اراضی زیر پوشش شبکه آبیاری فرعی در کشور را افزون بر 900 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: به منظور صرفه‌جویی در مصرف آب، حدود 30 هزار کیلومتر عملیات لوله‌گذاری انتقال آب از چاه تا ابتدای مزرعه اجرا شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار برای مصرف بهینه آب، شبکه‌های فرعی، قنات و انتقال آب با لوله را از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و افزود: از آنجاکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است برنامه‌ریزی شده تا با کاهش 50 درصدی مصرف آب در این بخش، 30 درصد به تولید محصولات کشاورزی افزوده شود.

وی افزود: در کشور به طور میانگین برای هر هکتار اراضی کشاورزی 10 هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود که با انجام طرح آبیاری تحت فشار، حداقل 40 تا 50 درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌شود.

سجادی با بیان اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر تولید محصول سالم استوار شده است، گفت: باید تولیدات کشاورزی را به سوی تولید محصولات سالم و ارگانیک سوق دهیم تا محصولاتی که در اختیار جامعه قرار می‌گیرد، عاری از سم و کودهای مضر باشد.


نقل از :ایسنا

کد: 3842 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت بازدید: 3591 ساعت: 3:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پرآبی ایران‌ یک توهم است؛ تهران فقیرترین استان از نظر آب ۱۴۰۴ جمعه ۲۵ مرداد
2 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
5 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
6 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
8 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
9 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  احساس گناه پس از پرخوری پایگاه خبری لقمه: پرخوری کردن و پاک سازی بعد از آن...

  بهترین نوشیدنی ها برای کاهش چربی خون بیشتر گیاهان، سبزیها و میوه‌ها به علت فیبر و الیاف...

  با این غذاها بهتر بیندیشید مغز برای تمركز و احساس قدرت و توان نیاز به غذا دار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با 5 ماده غذایی با کالری صفر خوشبختانه خداوند مواد غذایی کم یا بی کالری را در طبیعت نهاده است تا بتوانیم استفاده کنیم و از کالری دور باشیم و در عین حال بدن مان ضعیف نشود. با ما باشید تا با 5 نمونه از کم کالری ترین مواد غذایی آشنا شوید.
فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که مصرف آن برای بدن انسان ضروری است. این ماده به ساخت و بهبود عضلات بدن و استخوان‌ها کمک می‌کند. رژیم‌هایی که حاوی پروتئین بسیار بالایی هستند خطرات متعددی را برای بدن انسان به همراه خواهند داشت. در این مقاله ما قصد داریم به این خطرات بپردازیم.
فرصت‌ها و چالش‌های تعامل شهرداری‌ها با رستوران‌داران پایگاه خبری لقمه: تعامل شهرداری شهر تهران با رستوران‌داران یک مسئله مهم است که در راستای توسعه صنعت رستوران‌ها و ایجاد شهری سالم و پویا برای ساکنان در نظر گرفته می‌شود.
آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟