افزایش تولیدات کشاورزی با وجود کم‌آبی


معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته در مقیاسه با سال‌های قبل، مشکل کم‌آبی‌ بیشتر بود اما با این حال تولیدات کشاورزی روند افزایشی داشته است.

به گزارش لقمه، سید رحیم سجادی در جلسه سالانه مدیران آب و خاک 32 سازمان جهاد کشاورزی در سطح کشور با ابراز امیدواری نسبت به تصویب اعتبار پیشنهادی بخش آب و خاک در بودجه امسال، اظهار کرد: در اجرای شبکه‌های فرعی، عقب ماندگی‌های زیادی در کشور وجود دارد و وزارت جهاد کشاورزی برای عملیاتی کردن آنها آمادگی کامل دارد.

وی افزود: سال گذشته در مقیاسه با سال‌های قبل، مشکل کم آبی‌مان بیشتر بود با این حال، صنعت کشاورزی روند خوبی داشته است.

سجادی دلایل رونق کشاورزی در سال گذشته را سیستم آبیاری تحت فشار بیان کرد و گفت: حدود یک میلیون و 300 هزار هکتار از اراضی به سیستم‌های مکانیزه آبیاری تحت فشار مجهزند و این خود باعث روند بهبود کشاورزی کشور است.

وی با بیان اینکه از این مقدار 770 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در دولت دهم زیر پوشش سامانه آبیاری تحت فشار قرار گرفته که حاکی از نگاه ویژه دولت به بخش کشاورزی است.

سجادی مجموع اراضی زیر پوشش شبکه آبیاری فرعی در کشور را افزون بر 900 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: به منظور صرفه‌جویی در مصرف آب، حدود 30 هزار کیلومتر عملیات لوله‌گذاری انتقال آب از چاه تا ابتدای مزرعه اجرا شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار برای مصرف بهینه آب، شبکه‌های فرعی، قنات و انتقال آب با لوله را از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و افزود: از آنجاکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است برنامه‌ریزی شده تا با کاهش 50 درصدی مصرف آب در این بخش، 30 درصد به تولید محصولات کشاورزی افزوده شود.

وی افزود: در کشور به طور میانگین برای هر هکتار اراضی کشاورزی 10 هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود که با انجام طرح آبیاری تحت فشار، حداقل 40 تا 50 درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌شود.

سجادی با بیان اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر تولید محصول سالم استوار شده است، گفت: باید تولیدات کشاورزی را به سوی تولید محصولات سالم و ارگانیک سوق دهیم تا محصولاتی که در اختیار جامعه قرار می‌گیرد، عاری از سم و کودهای مضر باشد.


نقل از :ایسنا

کد: 3842 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت بازدید: 3073 ساعت: 3:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
3 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
4 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
5 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
6 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
7 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
8 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
9 چاه‌های مجاز دارای کنتور چقدر پول آب می‌دهند؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
10 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
11 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه مادر با فست فود در تشدید کولیک شیرخوار موثر است فوق تخصص گوارش کودکان گفت: تغذیه مادر با غذاهای مح...

  موادغذایی تصفیه کننده خون سم زدایی، امری مهم برای بهبود عملکرد اعضای بدن است...

  چگونگی نگهداری و مصرف غذا در تابستان معمولاً در تابستان به دلیل گرمای هوا شرایطی فراهم ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با مواد غذایی که کمتر از 100 کالری دارند برای اینکه بدانید مواد غذایی هم هستند که کمتر از 100 کالری دارند و در روند کاهش وزن تان موثر است، این لیست را معرفی می کنیم.
خوش اندامی، چه غذایی؟ در چه زمانی؟ در این مقاله یک روز رژیمی ساده را به عنوان نمونه عنوان می‌کنیم تا بگوییم چه چیزی را در چه ساعاتی از روز مصرف کنید تا هم انرژی لازم برای کارهای روزانه را داشته باشید و هم اینکه یک روز رژیمی سالم را پشت سر بگذرانید.
طرز تهیه و خواص گلاب/چه کسانی نباید گلاب بخورند از قدیم گلاب برای مردم خواص دارویی داشت اما امروزه گلاب هم در غذا و هم در طب پزشکی و طب سنتی به کار می رود حالا با ما همراه باشید تا از فواید مصرف گلاب بگوییم.
دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.