3 دستور پخت غذای خوشمزه برای بیماران دیابتی


معمولا هنگامی که صحبت از رژیم غذایی پیش می‌آید، تصویر فهرست بلند بالایی از مواد غذایی ممنوعه در ذهن ایجاد می‌شود که اکثر آنها هم جزء خوراکی‌های محبوب و خوشمزه هستند و به جای آن باید از برنامه غذایی بی​مزه و بی روح پیروی کرد که بخش عمده آن را سبزیجات آبپز و خام تشکیل می‌دهد.

به گزارش لقمه، این تصور در بیشتر موارد نادرست است، به عنوان مثال در یکی از متداول‌ترین رژیم‌های غذایی مانند رژیم غذایی افراد دیابتی، مبتلایان با ایجاد تغییرات کوچکی می‌توانند همچنان از خوردن انواع خوراک‌های جذاب و دوست‌داشتنی لذت ببرند و در عین حال به برنامه غذایی موردنظرشان هم پایبند باشند. در این بخش چند دستور غذایی مناسب دیابتی‌ها را مرور می‌کنیم با توضیح این نکته که هر کدام از این رسپی‌ها با انجام تغییرات کوچکی تبدیل به غذای متنوع دیگری می‌شوند.

 

سالمون در فویل

یک غذای سریع، کامل و سالم مناسب برای وعده اصلی مانند ناهار یا شام که حداقل چربی و نمک در آن استفاده شده است، آن هم از روغن زیتون بکر که در رژیم دیابتی به طلای مایع مشهور است. این غذا را با سینه مرغ یا بوقلمون هم می‌توانید تهیه کنید، ولی باید حدود 10 دقیقه به زمان پخت غذا اضافه کنید. یکی از مهم‌ترین مزایای این خوراک آن است که به‌عنوان یک غذای سالم و لذیذ، تمام اعضای خانواده از خوردن آن لذت می‌برند.

 

مواد لازم برای 4 نفر

فیله ماهی سالمون: 4 تکه 200 تا 250 گرمی
روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
گوجه‌فرنگی:3 عدد متوسط، ساطوری
سیر: 4 حبه، ساطوری
آبلیموی تازه: 2 قاشق غذاخوری
پودر آویشن: 2 قاشق چای‌خوری


روش تهیه:

1- فر را روی 200 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. روی تکه‌های ماهی کمی نمک و فلفل سیاه پاشیده و با اندکی روغن یک سمت آنها را چرب کنید.

2- گوجه‌فرنگی، سیر، آبلیمو، آویشن و روغن باقی‌مانده را با هم مخلوط کنید.

3- 4 تکه فویل را به اندازه مناسب بریده و در هر کدام یک تکه ماهی را از سمتی که چرب شده در وسط فویل بگذارید. دور فویل را بالا بیاورید تا به شکل کاسه در آید.

4- مایه گوجه‌فرنگی را به 4 قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام را روی یکی از تکه‌های ماهی بریزید، سپس گوشه‌های فویل را در بالای آن جمع کرده و محکم ببندید.

5- بسته‌های ماهی را در یک ظرف نسوز قرار داده و برای حدود 25 دقیقه در طبقه وسط فر بپزید، سپس از فر خارج کرده و همراه با سبزیجات پخته و نان جو یا برنج قهوه‌ای سرو کنید.

نکته:

یکی از خطراتی که بیماران دیابتی را تهدید می‌کند، ناراحتی‌های قلبی است. ماهی آزاد به عنوان یک منبع غنی از امگا 3، خطر بروز این ناراحتی‌ها را کاهش داده و علاوه بر این ضمن تامین ویتامین «D» مقاومت بدن به انسولین را نیز بهبود می‌بخشد. اصولا ماهی آزاد یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دیابتی‌هاست

 

پنکیک موز

استفاده از آرد سبوس‌دار، میوه تازه و شکر کم در این صبحانه لذیذ و گرم، آن را تبدیل به یک انتخاب بی‌نظیر برای افراد دیابتی می‌کند. به جای موز از سیب و به جای شیر معمولی می‌توانید از شیر کم‌چرب استفاده کنید. این پنکیک را با کره بادام‌زمینی، مربای بدون شکر یا به تنهایی سرو کنید.

 

مواد لازم :

آرد سفید: یک پیمانه
آرد سنگک: دوسوم پیمانه
نمک: نصف قاشق چای‌خوری
بیکینگ پودر: دو و نیم قاشق چای‌خوری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
شیر: یک و نیم پیمانه
موز کوچک: 2 عدد، ساطوری


روش تهیه:

1- آردها، نمک، شکر و بیکینگ پودر را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید، سپس شیر و موز را به آن اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید تا خمیر نسبتا شلی به دست آید. خمیر را حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شود.

2- یک تابه نچسب متوسط را چرب کرده و روی شعله متوسط داغ کنید. از خمیر پنکیک به اندازه یک چهارم پیمانه در تابه ریخته و به طور یکنواخت پخش کنید. هر دو طرف پنکیک‌ها را سرخ کرده و داغ سرو کنید. یادتان باشد بعد از سرخ کردن هر دو یا سه پنکیک تابه را چرب کنید.

نکته:

همه می‌دانند که مصرف آرد سفید و محصولات تولید شده از آن برای دیابتی‌ها مناسب نیست، چون حساسیت بدن به انسولین را کم می‌کند، اما در عوض آردهای کامل مانند آرد سبوس‌دار دقیقا برخلاف آن عمل می‌کند و باید حتما در رژیم غذایی دیابتی‌ها قرار بگیرد. موز هم جزء میوه‌های شیرین است که برای این افراد خیلی مناسب نیست، بنابراین یا آن را حذف کرده یا مقدار آن را نصف کنید

 

سالاد مکزیکی

ویژگی این سالاد در ساده بودن و دردسترس بودن مواد اولیه آن در همه فصل‌هاست. البته همان‌طور که می‌دانید استفاده از مواد کنسروی و پرنمک برای مبتلایان به دیابت مناسب نیست، برای همین بهتر است به جای استفاده از کنسرو ذرت، از ذرت تازه یا نیمه منجمد استفاده کرده و حدود 20 دقیقه آن را در آب بپزید. توجه داشته باشید ذرت اگر بیش از اندازه پخته شود، سفت می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر

خیار متوسط: 3 عدد
ذرت: 100 گرم، آبپز
گوجه‌فرنگی متوسط: 2 عدد
فلفل دلمه‌ای: یک عدد كوچك
سرکه قرمز: 4 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز پرک: 2 قاشق چای‌خوری
سیر: یک حبه، رنده شده
زیره سبز: نصف قاشق چای‌خوری
گشنیز ساطوری: نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: هرکدام یک چهارم قاشق چای‌خوری


روش تهیه:

1-خیار و فلفل دلمه‌ها را به اندازه‌های مساوی خرد و در یک کاسه با گوجه‌فرنگی‌های پوست​کنده و خرد شده مخلوط کنید.

2-در ظرفی دیگر سرکه قرمز، فلفل قرمز، سیر رنده شده، گشنیز و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید، سپس آن را روی مخلوط خیار و گوجه‌فرنگی ریخته و حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید تا طعم‌ها به خورد هم بروند.

نکته:

یکی از ویژگی‌های مهم سبزیجات کنترل و مهار قند بالای خون است که به واسطه فیبر موجود در بافت سبزیجات است. علاوه بر این استفاده از سبزیجات و میوه‌های قرمز رنگ می‌تواند مفید باشد. محققان معتقدند رنگدانه موجود در این گیاهان ضمن تحریک بدن برای تولید انسولین، عامل مهمی در کاهش میزان قند خون است


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله سیب سبز

کد: 6829 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۳ خرداد بازدید: 4694 ساعت: 11:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جمع‌آوری شیرخشک‌های فرانسوی آلوده به سالمونلا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
2 درمان درد مفاصل با این خوراکی ها ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
3 برای چاق شدن سراغ خوراکی‌های طبیعی بروید ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
4 نرخ جدید انواع ماهی در بازار ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
5 تخم‌مرغ خراب عامل بیماری حصبه‌ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۴ مرداد
6 کمبود ویتامین D در بارداری برای رشد کودک مضر است ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
7 بهترین روش برای کنترل اشتها مصرف چربی های سالم است ۱۳۹۶ دوشنبه ۵ تير
8 مسمومیت غذایی به DNA آسیب می رساند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت
9 10 خوراکی که بیشترین مواد مغذی را دارا هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
10 نكات طلایی در طبخ و مصرف ماهی سالمون ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت
11 آشنایی با مواد غذایی برای درخشندگی پوست ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۹ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود...

  آیا گوشت کبابی خطرناک است؟ بهترین روش برای پختن گوشت در وهله اول بخارپزکردن، ...

  این میکروب قاتل معده است در صورت عدم درمان، این میکروب 30 درصد عامل سرطان م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افرادی که برچسب مواد غذایی را می‌خوانند، لاغرتر هستند تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.
نفخ؛ نشانه بیماری‌های خطرناك هر فرد در هر دم و بازدم همراه با اكسیژن و دی‌اكسید كربن، گازهای متان، هیدروژن و نیتروژن را از طریق مری وارد دستگاه گوارش خود می‌كند، به طوری كه در دستگاه گوارش ما همیشه 200 سی‌سی هوا وجود دارد.
آشنایی با 8 خاصیت گل کلم محققان کانادایی در بررسی‌های خود دریافتند مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 52 درصد کاهش می‌دهد.
یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.