آشنایی با میان‌وعده‌های مناسب دانش آموزان


میوه‌ها و سبزیجات تازه و خشک‌شده، آب‌میوه‌های طبیعی، آجیل‌ها و تخمه‌ها، ساندویچ‌های خانگی، شیر و ... از جمله میان‌وعده‌های مناسب برای دانش‌آموزان است.

به گزارش لقمه، سال تحصیلی جدید که از راه می‌رسد دغدغه تهیه میان‌وعده در خانواده‌ها و مدارس بیشتر می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها خیال خود را راحت می‌کنند و با دادن پول توجیبی به دانش‌آموز تهیه میان‌وعده را بر عهده خود دانش‌آموز می‌گذارند. مسلماً دانش‌آموزان نمی‌توانند ساندویچ مفید، میوه، سبزی و یا آجیل با این پول تهیه کنند. نهایتاً اینکه اگر در رابطه با مصرف میان‌وعده‌های سالم توجیه شده باشند شیر خریداری می‌کنند؛ اما از سوپرمارکت نمی‌توان انتظار موادی با ارزش غذایی بسیار بالا داشت. علاوه بر این اکثر کودکان و نوجوانان در این سنین تمایل به مصرف هله‌هوله و میان‌وعده‌های با ارزش غذایی کم دارند. با توجه به اینکه سنین کودکی و نوجوانی از مهم‌ترین دوران رشد و بلوغ افراد می‌باشد، از این رو توجه به برنامه غذایی در این دوران از اهمیت بسزایی برخوردار است. خانواده‌های گرامی برای داشتن فرزندانی سالم و توانا باید برای تهیه میان‌وعده سالم فرزند خود کمی وقت صرف کنند. اگر دوست دارید با چند میان‌وعده سالم و مفید آشنا شوید در این مقاله با ما همراه باشید.


میوه‌ها و سبزیجات تازه

خوردن میوه‌ها و سبزیجات در زمان زنگ تفریح برای دانش‌آموزان ممکن است کمی مشکل باشد زیرا اکثر دوستانشان ممکن است این قبیل مواد غذایی را مصرف نکنند و حتی وی را مسخره کنند؛ اما اکثر افراد در دلشان چنین فردی را تحسین می‌کنند و به وی غبطه خواهند خورد و همه او را به عنوان شخصی که برای سلامتی خود ارزش قائل است خواهند شناخت.

بوفه مدارس هم بهتر است به جای فروش مواد غذایی کم اهمیت و بی‌ارزشی چون چیپس، پفک، اسنک، شکلات، کیک و ...؛ میوه خریداری نمایند و دانه‌ای به دانش‌آموزان بفروشند. موز یکی از میوه‌هایی است که دردسر کمی دارد نیاز به شستشو ندارد و به راحتی هم مصرف می‌شود. سیب هم گزینه مناسبی است. نارنگی مخصوص فصل پاییز و سرشار از ویتامین C است که نشاط و سرزندگی را برای دانش‌آموزان به همراه دارد و از ابتلا به سرماخوردگی پیش‌گیری می‌کند.

مادران دانش‌آموزان می‌توانند میوه‌ها را شب قبل شسته، پوست بگیرند و خرد کنند و در ظروف پلاستیکی بگذارند و به همراه یک قاشق یا چنگال به فرزندان بدهند تا به مدرسه ببرد. مجموعه‌ای شامل انواع مرکبات که متشکل از لیموشیرین، نارنگی و پرتقال است بسیار جذاب و زیبا به نظر می‌رسد. همچنین انار دانه شده مخصوص فصل پاییز و بسیار هوس‌انگیز برای کودکان و نوجوانان می‌باشد. سیب و گلابی و به خردشده هم پیشنهاد خوبی است. سبزیجاتی مانند گوجه‌فرنگی، خیار، هویج، مغز کاهو، کلم بروکلی و کلم بروکسل هم به صورت خردشده از جمله پیشنهادهای بسیار عالی برای کودکان و نوجوانان مبتلا به اضافه‌وزن و چاقی می‌باشد.


میوه‌های خشک‌شده و برگه‌ها

در بسیاری از آجیل‌فروشی‌ها اکنون انواع میوه‌ها به صورت خشک‌شده وجود دارد. علاوه بر این خود شما هم می‌توانید به سادگی بسیاری از میوه‌هایی را که در اختیار دارید خشک کنید سیب، گلابی، آلو، زردآلو، هلو، گیلاس، آلبالو و ... از جمله میوه‌هایی هستند که به راحتی خشک می‌شوند و در حالت خشک‌شده طعم و مزه جالبی را در دهان ایجاد می‌کند که با حالت تازه آن متفاوت است و برای بسیاری از کودکان و نوجوانان جذاب می‌باشد. برگه‌های هلو، زردآلو، انجیر خشک، توت خشک، کشمش و ... هم علاوه بر اینکه سرشار از مواد مغذی مانند روی، مس، آهن، منیزیم و ویتامین E می‌باشند؛ از ابتلا به یبوست جلوگیری می‌کند. برخی دانش‌آموزان به دلیل نشستن‌های طولانی در مدرسه و عدم فعالیت بدنی از یبوست رنج می‌برند. این میوه‌های خشک‌شده به همراه مقادیر فراوانی آب از یبوست جلوگیری می‌کنند.


آب‌میوه‌های طبیعی

آب پرتقال طبیعی یکی از بهترین و مناسب‌ترین آب میوه‌ها در فصل پاییز می‌باشد که از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری می‌کند و احساس نشاط خوبی را به دانش‌آموزان می‌بخشد. آب پرتقال را صبح قبل از رفتن دانش‌آموز به مدرسه تهیه کنید، در یک بطری کوچک بریزید و از وی بخواهید که آن را در یخچال بوفه مدرسه بگذارد و زنگ تفریح اول مصرف کند. علاوه بر آب پرتقال؛ آب هویج، آب انار، آب سیب، آب مخلوط مرکبات مانند آب پرتقال و نارنگی و گریپ‌فروت هم بسیار مناسب می‌باشند. شربت آب‌لیمو تازه، عسل، زعفران و هل نیز بی‌نظیر است و غوغا می‌کند.
 

ساندویچ‌های متنوع

در اینجا ما شما را با ساندویچ‌هایی آشنا می‌کنیم که تهیه آن راحت است و زمان زیادی نمی‌برد. درعین‌حال مواد مغذی لازم برای رشد و افزایش هوش دانش‌آموزان را دارا می‌باشد.

1. ساندویچ پنیر و سبزیجات: مخلوط نان و پنیر با سبزیجات از نظر پروتئین کامل می‌باشد و تمام نیاز پروتئین دانش‌آموزان را برآورده می‌سازد. نان، پنیر و سبزی خوردن؛ نان، پنیر و گوجه‌فرنگی؛ نان، پنیر و خیار پیشنهادهای مناسبی می‌باشند.

2. نان، پنیر و گردو: این ساندویچ سرشار از منیزیم، فسفر و مس است و برای تقویت هوش دانش‌آموزان مناسب می‌باشد.

3. نان و تخم‌مرغ و کره: ساندویچی سرشار از پروتئین و کالری می‌باشد که رشد دانش‌آموزان بالأخص در سنین رشد و دوران نوجوانی را تامین می‌کند.

4. نان و سیب‌زمینی و پنیر پیتزا: می‌توانید به این ساندویچ مقداری جعفری اضافه کنید و طعمی جدید و بی‌نظیر را برای فرزندتان ایجاد کنید.

علاوه بر مواد بالا شما می‌توانید ساندویچ‌هایی را تهیه کنید که کالری بالاتری داشته باشند. البته این ساندویچ‌ها برای دانش‌آموزانی که دارای اضافه‌وزن و چاقی می‌باشند مناسب نمی‌باشد و در عوض برای دانش‌آموزانی که از نظر جثه و قوای بدنی کمی لاغرتر می‌باشند مناسب است و به آن‌ها کمک می‌کند تا وزنشان را افزایش دهند. این ساندویچ‌ها عبارت‌اند از: نان، کره و عسل یا مربا؛ نان، خامه و کاکائو؛ نان و کره پسته یا کره بادام‌زمینی.

 

آجیل‌ها و تخمه‌ها

یک مشت آجیل سرشار از پتاسیم، منیزیم، مس، آهن، روی و ... است. البته توجه داشته باشید که از آجیل‌ها و تخمه‌های بسته‌بندی کمتر استفاده کنید زیرا طعم‌های افزودنی و نمک اضافه‌شده به آن‌ها مناسب نیست و کودکان و نوجوانان باید عادت کنند که مواد غذایی با نمک کمتر مصرف کنند. پسته، بادام، بادام‌زمینی، بادام هندی، فندق، گردو، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، تخمه هندوانه، تخمه خربزه، تخمه آفتابگردان، سویا خشک، نخودچی و ... در صورتی که خام و غیر بوداده باشند بسیار عالی می‌باشند و علاوه بر تامین ریزمغذی‌ها خطری برای سلامتی نیز ندارند.

 

میان‌وعده‌هایی بر پایه لبنیات

مصرف لبنیات در دانش‌آموزان بسیار ضروری می‌باشد؛ زیرا لبنیات بالأخص به صورت کم‌چرب علاوه بر اینکه از چاقی جلوگیری می‌کند، کلسیم مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و از ابتلا به پوکی استخوان در سنین میانسالی پیش‌گیری می‌نماید. شیر به همراه کیکی کوچک، خرما، موز و ... پیشنهاد مناسبی است. البته ماست هم برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند، می‌تواند میان‌وعده ای جذاب و مناسب باشد.


هله‌هوله‌هایی مناسب

برخی از مواد غذایی که در گروه هله‌هوله قرار می‌گیرد، به اندازه موارد ذکرشده در بالا مناسب و پر خاصیت نیستند ولی مانند میان‌وعده‌های مضر هم نیستند که خطرناک باشند. از این گروه می‌توانید به صورت متعادل مصرف کنید. البته مصرف این گزینه‌ها برای هر روز توصیه نمی‌شود هفته‌ای 1-2 مرتبه از این گروه می‌توانید مصرف کنید. این موارد عبارت‌اند از: پاپ کورن، ژله خانگی، بستنی، کاکائو و ...


میان‌وعده‌های مضر

اکثر میان‌وعده‌هایی که به راحتی در دسترس تمام افراد جامعه وجود دارند، از ارزش غذایی بسیار کمی برخوردار هستند؛ و مصرف مداوم آن‌ها مشکلاتی را به همراه می‌آورد. این گروه که در تمام سوپرمارکت‌ها به وفور یافت می‌شوند(در اکثر بوفه‌های مدارس نیز وجود دارند، به راحتی می‌توان خریداری و مصرف نمود و افراد را از گرسنگی مفرط نجات می‌دهد) عبارت‌اند از مواد غذایی که در زبان عامیانه هله‌هوله نام دارد؛ و همین نام‌گذاری نشان‌دهنده ارزش غذایی بسیار پایین آن است. این مواد عبارت‌اند از چیپس، پفک، اسنک، شکلات، ویفر، بیسکویت، کیک، اسمارتیز، پاستیل؛ نوشابه، آب‌میوه‌های صنعتی، سوسیس، کالباس و ... که سرشار از رنگ‌ها افزودنی، مواد نگه‌دارنده و در برخی موارد سدیم گلوتامات می‌باشد؛ که مصرف مداوم آن‌ها خطرات جدی برای سلامتی دارند و دانش‌آموزان را از رشد صحیح جسمی و ذهنی بازمی‌دارد؛ بنابراین برای داشتن دانش‌آموزانی فعال، پویا، باهوش بااستعداد و توانا بهتر است فروش این مواد غذایی از بوفه‌های مدارس را متوقف کنیم؛ و خانواده‌ها را برای ترغیب فرزندانشان به مصرف میان‌وعده‌های سالم آموزش دهیم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 7445 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۴ مهر بازدید: 4286 ساعت: 8:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقره داغ مستها با گرانترین جریمه رانندگی ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
2 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
3 آزمایشگاه خط مشی مشترک میان مرکز نوآوی قوه مقننه و دانشگاه تهران افتتاح شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند
4 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
5 قیمت‌های جدید میوه برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
6 بین داروهای دیابت و ابتلا به بیماری ام اس ارتباط وجود دارد ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
7 تقدیر معاون وزیر از تلاش کشاورزان برای تأمین امنیت غذایی کشور ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۱ مهر
8 بهبود رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳ شهريور
9 تفاوت قیمت ۴ محصول پرتقاضای میادین میوه و تره بار و سطح شهر چقدراست؟ ۱۴۰۰ شنبه ۶ آذر
10 افزایش طول عمر با مصرف زیاد میوه و سبزیجات ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر
11 هجده نفر از نوزده وزیر پیشنهادی رای اعتماد گرفتند ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم غذایی و عملكرد ریه‌ها پزشكان در یك آزمایش جدید دریافته‌اند كه رژیم غذایی...

  دیابت دارید؟ نان چاودار بخورید! نان چاودار به کندی در بدن تجزیه می‌شود و در نتیجه،...

  امکان تقلب در بازار گسترده داروهای لاغری پایگاه خبری لقمه: مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا عسل معجزه می کند؟ چند محصول در طبیعت وجود دارد که به اندازه ی عسل خواص درمانی داشته باشند؟ کدام محصول مانند عسل از چنین قدرت اعجاب انگیزی برخوردار است؟ بدیهی است می توان نام چند محصول را آورد، اما تعدادشان انگشت شمار است.
مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.
4 ترفند موثر برای مقابله با ضعف‌های غذایی همه‌ی ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب پذیر می‌کنند. در حوزه‌ی تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند.
کاربردهای دیگر روغن زیتون در خانه همیشه یک بطری روغن زیتون در آشپزخانه موجود است که معمولا برای سالاد و پخت و پز استفاده می‌شود با این حال روغن زیتون را می‌توان در موقعیت‌های مختلف و برای امور مختلف دیگری نیز استفاده کرد.