سالمندان 1
آب،مسئله ای مهم در سالمندی


به گزارش پایگاه خبری لقمه، آب برای زندگی حیاتی است .بدون آب انسان فقط تا چند روز توانایی زنده ماندن دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، حدود 55% بدن سالمندان را آب تشکیل می دهد که نقش مهمی در زندگی و سوخت وساز سلول های بدن  و در نتیجه اندام ها دارد. وضعیت میزان آب بدن در سالمندان به راحتی می تواند مشکل ساز باشد و واقعیت ناراحت کننده این است که سالمندان به دلیل مختل شدن حس تشنگی،کاهش عملکرد کلیه ها یا افزایش دفع به دلیل مصرف دارو های ادرار آور،کاهش دریافت مایعات به دلیل ترس از بی اختیاری ادرار و وابستگی به دیگران برای آوردن مایعات در معرض کم آبی قرار می گیرند.


بر اساس راهنماهای تغذیه ای سالمندان باید روزانه  حدود 3 لیتر ( برای خانم ها) و حدود 4 لیتر ( برای آقایان) آب دریافت کنند.


علایم کم آبی در سالمندان به صورت زیر است:


-    تغییر فشار خون
-    سرگیجه،سردرد
-    خشکی دهان و بینی
-    تغییر تاثیر داروها
-    یبوست
-    ضعف و خستگی
-    تغییر در سطح هوشیاری و افتادن


راهکار های مقابله با کم آبی بدن:


-    نوشیدن منظم مایعات
-    نوشیدن آب قبل از احساس تشنگی
-    مصرف مایعات بدون شکر
-    ایجاد ساعات خوش برای ترقیب افزایش مصرف مایعات
-    نگه داشتن ظرف آب در کنار تخت
-    مصرف غذاهای سرشار از آب مثل هندوانه
-    ارائه آموزش در مورد اهمیت نوشیدن آب کافی

نویسنده: زهرا کوه زارع


منابع
1-ال.کاتلین ماهان،سیلویا اسکات-استامپ،جانیسل ریموند.(2012)اصول کلی تغذیه کراس.ترجمه فرزادشیدفر،ناهیدخلدی(1391).تهران:جامعه نگر
www.nestlenutrition-institute.org-2
 -3http://www.nutritioncaresystems.com/ensuring-adequate- hydration-in-the-elderly/

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10372 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ سه شنبه ۳۰ آذر بازدید: 1740 ساعت: 1:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
2 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان
4 تغذیه سالمندان و باید و نبایدهای آن چیست؟ ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
5 یافته‌های جدید درباره ویتامین D و سالمندان ۱۳۹۷ دوشنبه ۱ بهمن
6 اثر ساردین و قزل‌آلا در جلوگیری از کاهش بینایی سالمندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
7 چرا سالمندان باید روزانه آووکادو بخورند؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
8 سالمندان مصرف لبنیات را فراموش نکنند ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
9 پیشگیری از افسردگی سالمندان با زردآلو ۱۳۹۶ دوشنبه ۵ تير
10 خطر خونریزی معده در سالمندان با مصرف قرص آسپرین ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
11 ورزش رمز سلامتی سالمندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف «ملاتونین» پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فر...

  درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی پوکی استخوان از بیماری های شایع در ایران است که ت...

  چه کنیم تا با مصرف سبزی ها دچار نفخ نشویم؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: « ممکن است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تهران آب ندارد پرویز کردوانی، سال‌هاست که پدر علم کویرشناسی ایران است، پیرمردی 82 ساله متولد گرمسار که گرم‌ترین نقطه زمین در کویر لوت را کشف کرده است. در و دیوار خانه‌اش پراست از تقدیر‌نامه‌ها و عکس‌هایش. عکس‌هایی از زمان‌های خیلی دور و خیلی نزدیک.
اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.
همه چیز در مورد سوپ و سرماخوردگی معمولا در فصول سرد سال تمایل افراد به مصرف غذاهای گرم مانند سوپ افزایش می‌‌یابد و بیشتر خانواده‌ها سوپ رقیق، سبک و با هضم آسان را برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند و از این رو در این فصول پرسش‌های سوپی زیادی مطرح می‌شود. این‌که آیا سوپ جوجه یا سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی مفید است؟
پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.