مصرف لبنیات کم چرب ریسک ابتلا به پارکینسو را افزایش می دهد


پایگاه خبری لقمه: اگرچه تصور می شود مصرف لبنیات کم چرب سالم تر است اما تحقیق جدید نشان می دهد این عادت با افزایش نسبی ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون همراه است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، متخصصان بررسی کننده مطالعه تاکید می کنند این یافته ها ابتدایی بوده و هنوز این تاثیر جزئی است.

 

در این مطالعه، محققان داده های حدود ۱۳۰ هزار مرد و زن را بررسی کردند، و عادت مصرف لبنیات آنها را هر چهارسال یکبار و شمار افراد مبتلا به پارکینسون را نیز تحت نظر داشتند.

 

بعد از ۲۵ سال، بیش از ۱۰۰۰ نفر مبتلا به پارکینسون، بیماری عصبی پیشرونده تاثیرگذار بر هماهنگی و حرکت بدن، شده بودند.

 

محققان دریافتند افرادی که حداقل سه وعده در روز لبنیات کم چرب مصرف می کردند ۳۴ درصد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری در مقایسه با افرادی بودند که فقط روزی یکبار لبنیات می خوردند.

 

محققان با نگاه ویژه به مصرف شیر، پی بردند نوشیدن بیش از یک وعده شیر کم چرب یا فاقدچربی در روز با ۳۹ درصد افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون مرتبط است.

 

چنین ارتباطی در مورد مصرف محصولات لبنی پرچرب نظیر شیر پرچرب مشاهده نشد.

 

کاترین هیوز، محقق ارشد از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «توجه به این نکته مهم است که خطر بیماری پارکینسون همچنان پایین است، حتی در بین افرادی که در مطالعه ما مقادیر بیشتر لبنیات کم چرب یا شیر مصرف می کردند.»

 

به گفته این تیم تحقیق، از بین ۵۸۳۰ فردی که حداقل سه وعده در روز لبنیات کم چرب مصرف می کردند، تنها ۱ درصد (۶۰ نفر) در طول ۲۵ سال پیگیری مبتلا به پارکینسون شد بودند.

 

به گفته هیوز، «دلیل بروز این خطر هنوز مشخص نیست، اما این ریسک می تواند ناشی از یک عامل سوم مرتبط هم با مصرف لبنیات و هم با خود بیماری باشد.»

 

وی در ادامه می افزاید: «یک توضیح احتمالی این مطلب این است که پروتئین شیر موجب کاهش سطح اورات خون، ماده مشتق شده از اسیداوریک دفع شده در ادرار، می شود.»

 

برخی تحقیقات نشان داده اند که میزان نسبتا بالای اورات (اما نه آنقدر بالا که موجب بروز نقرس شود) با کاهش ریسک پارکیسنون مرتبط است.

 

به گفته هیوز، آلاینده های موجود در محصولات لبنی، نظیر آفت کش ها، هم ممکن است در بروز این مشکل دخیل باشند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10539 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 1523 ساعت: 9:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
2 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
3 الزام توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
4 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
5 تبعات حذف لبنیات از سبد غذایی/ هزینه درمان ۱۰ برابر یارانه شیر ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
6 دبیر انجمن صنایع لبنی ایران از کوچک شدن بازار فرآورده های لبنی خبر داد ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
7 بستنی دومینو برای دومین بار به فرابورس آمد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
8 مقابله با عفونت های تنفسی با لبنیات ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
9 قیمت روغن‌ و لبنیات در جهان کاهش یافت ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
10 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 آشنایی با مکمل های غذایی کاهش وزن و لاغری ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تابستان فصل وفور ویتامین D بیشترین مقدار ویتامین "D" موجود در بدن در اواخر تا...

  رژیم پرچربی رفتار و احساس را تغییر می‌دهد محققان کانادایی اعلام کردند که خوردن غذاهای چرب و ...

  خواص درمانی کلم بروکلی یک متخصص آسیب شناسی سلولی گفت: مصرف کلم بروکلی از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت