مصرف لبنیات کم چرب ریسک ابتلا به پارکینسو را افزایش می دهد


پایگاه خبری لقمه: اگرچه تصور می شود مصرف لبنیات کم چرب سالم تر است اما تحقیق جدید نشان می دهد این عادت با افزایش نسبی ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون همراه است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، متخصصان بررسی کننده مطالعه تاکید می کنند این یافته ها ابتدایی بوده و هنوز این تاثیر جزئی است.

 

در این مطالعه، محققان داده های حدود ۱۳۰ هزار مرد و زن را بررسی کردند، و عادت مصرف لبنیات آنها را هر چهارسال یکبار و شمار افراد مبتلا به پارکینسون را نیز تحت نظر داشتند.

 

بعد از ۲۵ سال، بیش از ۱۰۰۰ نفر مبتلا به پارکینسون، بیماری عصبی پیشرونده تاثیرگذار بر هماهنگی و حرکت بدن، شده بودند.

 

محققان دریافتند افرادی که حداقل سه وعده در روز لبنیات کم چرب مصرف می کردند ۳۴ درصد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری در مقایسه با افرادی بودند که فقط روزی یکبار لبنیات می خوردند.

 

محققان با نگاه ویژه به مصرف شیر، پی بردند نوشیدن بیش از یک وعده شیر کم چرب یا فاقدچربی در روز با ۳۹ درصد افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون مرتبط است.

 

چنین ارتباطی در مورد مصرف محصولات لبنی پرچرب نظیر شیر پرچرب مشاهده نشد.

 

کاترین هیوز، محقق ارشد از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «توجه به این نکته مهم است که خطر بیماری پارکینسون همچنان پایین است، حتی در بین افرادی که در مطالعه ما مقادیر بیشتر لبنیات کم چرب یا شیر مصرف می کردند.»

 

به گفته این تیم تحقیق، از بین ۵۸۳۰ فردی که حداقل سه وعده در روز لبنیات کم چرب مصرف می کردند، تنها ۱ درصد (۶۰ نفر) در طول ۲۵ سال پیگیری مبتلا به پارکینسون شد بودند.

 

به گفته هیوز، «دلیل بروز این خطر هنوز مشخص نیست، اما این ریسک می تواند ناشی از یک عامل سوم مرتبط هم با مصرف لبنیات و هم با خود بیماری باشد.»

 

وی در ادامه می افزاید: «یک توضیح احتمالی این مطلب این است که پروتئین شیر موجب کاهش سطح اورات خون، ماده مشتق شده از اسیداوریک دفع شده در ادرار، می شود.»

 

برخی تحقیقات نشان داده اند که میزان نسبتا بالای اورات (اما نه آنقدر بالا که موجب بروز نقرس شود) با کاهش ریسک پارکیسنون مرتبط است.

 

به گفته هیوز، آلاینده های موجود در محصولات لبنی، نظیر آفت کش ها، هم ممکن است در بروز این مشکل دخیل باشند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10539 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 51 ساعت: 9:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 معاون وزیر جهاد کشاورزی:امسال رکورد جدیدی در صادرات لبنیات ثبت می کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
2 اینفوگرافی/خاصیت‌های باورنکردنی تخم مرغ ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ مرداد
3 محصولات گیاهی سرشار از کلسیم که می توان جایگزین لبنیات کرد ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۲ مرداد
4 صادرات لبنیات به آمریکا آغاز شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
5 رفع کم خونی از طریق تغذیه مناسب ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد
6 درخواستی برای افزایش قیمت لبنیات ندادیم ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
7 آیا شیر واقعا برای بدن خوب است یا نه؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير
8 پرداخت فاز سوم یارانه صادراتی تا ۱۰ روز آینده ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير
9 کودکان در روزهای گرم تابستان چه مواد غذایی مصرف کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
10 صادرات محصولات لبنی به آمریکا/ صادرات ۱۵ هزار تن مرغ و تخم‌مرغ از ابتدای امسال ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
11 صادرات ۱۵هزار تن مرغ و تخم مرغ/درخواست مشوق صادراتی از دولت ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  غذاهای آماده و كم‌خاصیت همه ما هر روز انواع و اقسام مواد غذایی آماده و نیم...

  سه ماده خوراکی محرک قوای جنسی علاوه بر استرس، فشارهای روحی و درگیری های ذهنی، نو...

  بهترین روغن چه روغنی است؟ از کره اصلا نمی‌توان برای سرخ کردن استفاده کرد و د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت