ارتقاء سلامت ۱۵محصول کشاورزی در انتظار بودجه


پایگاه خبری لقمه: یک مقام مسئول با بیان اینکه طرح ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی در انتظار تامین اعتبار است،گفت: درصورت تامین اعتبار، در سال اول۵میلیون تن محصول تولیدمی‌کنیم که آلاینده‌های آنهاکمتر ازحدمجازاست.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محسن عصار،  مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی سازمان حفظ نباتات کشور در گفتگویی، با بیان اینکه پیش از این وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده بود که میزان آلاینده ها اعم از کود، سم و فلزات سنگین در ۱۵ محصول کشاورزی بالاتر از حد مجاز است، اظهارداشت: در برنامه های پنجم و ششم توسعه دولت مکلف به کاهش آلاینده های محصولات کشاورزی شده است.

 

وی  با اشاره به تدوین طرح های مختلف برای ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی در سال های گذشته و عدم اجرای این طرح ها، افزود: ما ابتدا طرح ارتقاء سلامت محصولات  کشاورزی و کاهش آلاینده های آنها را تدوین کردیم؛ بعد از آن طرح سلامت گوجه فرنگی نوشته شد که در آن زمان فقط ۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت که متاسفانه تامین اعتبار انجام نشد.

 

مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه هم اکنون دوباره طرح ارتقاء سلامت ۸ محصول کشاورزی تدوین شده است، اضافه کرد: این طرح نسبت به طرح های قبلی مقداری پیشرفته تر است و تمامی مجموعه های مربوطه اعم از وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی  در این طرح حضور دارند ضمن اینکه اگر این طرح هم تامین اعتبار نشود ما نمی توانیم کاری انجام دهیم.

 

عصار تصریح کرد: ما تعهد کرده ایم در صورتی که بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان اعتبار در اختیار عوامل اجرایی این طرح   اعم از سازمان حفظ نباتات، وزارت بهداشت و غیره قرار بگیرد؛ در سال اول ۵ میلیون تن( ۵ میلیارد کیلوگرم)   از این ۸ محصول را تولید خواهیم کرد که  که آلاینده  های آنها پایین تر از حد مجاز است، گواهی شده اند، برچسب دارند و تمام اقدامات لازم در این زمینه روی آنها انجام شده است.

 

پیشگیری اولویت ما نیست

 

وی ادامه داد: با این حال ما نمی دانیم که چرا اولویت هیچ وقت پیشگیری نیست شاید برای این که پیشگیری نمود ندارد و  این مساله جای نگرانی دارد.

 

مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه چهارشنبه هفته گذشته جلسه ای با حضور مسئولان سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه های ذیربط  در این زمینه برگزار شده است، گفت: ما برای یکسال حدود ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که این سازمان قول اولیه را به ما داده؛ سازمان بازرسی کل کشور نیز به شدت پیگیر است تا این طرح اجرایی شود آن هم به دلیل اهمیت بالایی است که طرح مذکور دارد.

 

عصار ادامه داد: اگر این اعتبار تامین شود بعد از ۳ سال؛ ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزارتن‌ از این ۸ محصول را تولید می کنیم که کاملا سالم هستند، که هم برای مصرف داخل مناسب است و هم به لحاظ صادراتی اهمیت دارد.

 

به گفته وی اجرای این طرح با همکاری سازمان حفظ نباتات، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی، موسسه تحقیقات خاک و آب، دفتر محیط زیست و سلامت غذا، مرکز سلامت بهداشت و محیط کار و سازمان غذا و دارو انجام می شود که همه این مجموعه ها زیر نظر  شورای عالی سلامت فعالیت می کنند.

 

وی در پاسخ به این پرسش که در صورت تامین اعتبار برای این ۸ محصول سرنوشت ۷ محصول دیگر چه خواهد شد؟ اظهارداشت: ما در صورت تامین اعتبار علاوه پایش و ارتقاء سلامت ۸ محصول مورد نظر، ۷ محصول دیگر را نیز تحت پوشش قرار خواهیم داد، بدین ترتیب که شماره تماس و مشخصات و آدرس کامل کشاورزان تولیدکننده این محصولات را در اختیار وزارت بهداشت قرار می دهیم تا این وزارت خانه نمونه گیری های لازم را از تولیدات آنها به عمل آورد و اقدامات لازم را در در برخورد با متخلفین  این زمینه انجام دهد.

 

عصار اظهار امیدواری کرد: پس از ۴۹ سال آیین نامه قانون حفظ نباتات مبنی بر نمونه برداری و ممانعت از عرضه  محصولات دارای آلاینده اجرایی شود؛ ضمن این که تمام  زیرساخت های لازم برای اجرای طرح فراهم شده و نیاز به همت و حمایت مسئولان دارد. اگر بخش کوچکی  از توجه دولت ها به جای درمان  و هزینه احداث بیمارستان و آزمایشگاه به سلامت محصول و تولید و پیشگیری معطوف گردد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

 

مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی سازمان حفظ نباتات در پایان تصریح کرد: اگر تنها قسمت اندکی از صحبت هایی که درباره سموم، آلاینده ها و باقی مانده ها زده می شود تبدیل به عمل شود شرایط بسیار بهبود می یابد؛ ۳۵ میلیارد تومان برای دولت پول زیادی نیست اما همین مبلغ می تواند در سلامت محصولات کشاورزی نقش به سزایی ایفا کند و ما امیدواریم این بار این وعده پس از ۵ سال  محقق شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10579 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد بازدید: 2076 ساعت: 9:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
4 تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
5 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
7 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
8 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
10 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
11 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم غذایی و عملكرد ریه‌ها پزشكان در یك آزمایش جدید دریافته‌اند كه رژیم غذایی...

  چند توصیه برای کسانی که رژیم غذایی دارند یک متخصص تغذیه گفت: کاهش وزن تنها با کاهش انرژی در...

  نکاتی درباره رعایت بهداشت میز غذاخوری میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا رنگها بر ذائقه تاثیر میگذارند؟ نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، رنگ هایی که برای منزل انتخاب می کنید می تواند روی ذائقه اعضای خانواده تأثیر بگذارد، خواب را بهبود دهد و حتی زندگی را بانشاط کند! اما چگونه؟
با ضدچروک و لک طبیعی آشنا شوید پودر جوانه گندم سرشار از ویتامین C و E است. از همین‌رو یک ضد‌لک قوی به شمار می‌رود و مصرف آن به صورت خوراکی یا ماسک، از ایجاد لکه‌های ناشی از آفتاب جلوگیری می‌کند.
روغنی برای مقابله با آلزایمر و سرطان روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد.
دیگرشیفت‌های 12 ساعته ترس ندارد نخوردن صبحانه و غذا، ورزش نکردن و احساس خستگی درشیف‌های کاری 12 ساعته موجب مشکلات زیادی برای بدن می‌شود و این شکل زندگی آسیب‌های جدی به بدن وارد می‌کند. در مطالعات جدید عنوان شده است که شیفت‌های کاری 12 ساعته، حتی روی افزایش وزن نیز تاثیر دارند و فرد را به سمت چاق شدن سوق می‌دهند.