آیا غذا می تواند به غلبه بر افسردگی کمک کند؟


پایگاه خبری لقمه: برخی شواهد نشان داده اند که مصرف مواد غذایی فرآوری شده هم خطر و هم ابتلای احتمالی به افسردگی را افزایش می دهند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، آن چه می خورید شما را شکل می دهند و پژوهش های مختلف این حقیقت را تایید کرده اند، پس جای شگفتی نیست غذایی که می خورید بر سلامت روانی شما نیز تاثیرگذار باشد. با این وجود، یافتن پیوندی مستقیم بین مواد غذایی خاص و پیشگیری یا درمان افسردگی دشوار است.

 

به گزارش "یو اس نیوز"، برخی شواهد نشان داده اند که مصرف مواد غذایی فرآوری شده هم خطر و هم ابتلای احتمالی به افسردگی را افزایش می دهند، اما مشکلی که درباره این مطالعات وجود دارد این است که چیزهای دیگری مانند مسائل اجتماعی اقتصادی وجود دارند که می توانند این مساله را شرح دهند. یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده به طور معمول با جمعیت کم درآمد و همچنین آنهایی که با بسیاری عوامل استرس‌زای دیگر در زندگی خود مواجه هستند و می توانند به افسردگی منجر شوند، پیوند خورده است.

 

اما در سراسر جامعه، شیوع افسردگی طی چند دهه گذشته دقیقا همزمان با دور شدن رژیم های غذایی ما از مواد غذایی تازه و کامل افزایش یافته است. افراد بسیاری در انتهای دیگر طیف اجتماعی اقتصادی نیز رژیم غذایی سالمی ندارند. اگر فردی پر مشغله هستید و به مصرف غذاهای حاضری و فوری عادت کرده اید چون مجبور به این کار هستید، این سطح استرس موجود نیز با افسردگی مرتبط است.

 

همانند دیگر مشکلات سلامت مانند بیماری دیابت و بیماری قلبی عروقی، سلامت روان نیز تقریبا تحت تاثیر رژیم غذایی قرار می گیرد.

 

آیا غذا می تواند به غلبه بر افسردگی کمک کند؟ پاسخ به نظر مثبت می رسد.

 

دکتر درو رمزی، استادیار روانپزشکی در دانشگاه کلمبیا، تاکنون چندین کتاب و مقاله در این زمینه به رشته تحریر درآورده است. به گفته وی، جالب توجه‌ترین موضوعی که به تازگی در زمینه پژوهش های مرتبط با افسردگی خود را نشان داده رژیم غذایی است. افرادی که به میزان زیاد فست فود مصرف می کنند با خطر افزایش یافته 60 تا 80 درصدی ابتلا به افسردگی مواجه هستند و افرادی که رژیم غذایی سالم مانند رژیم مدیترانه ای را دنبال می کنند با خطر کاهش یافته 40 تا 50 درصدی ابتلا به افسردگی مواجه هستند. دکتر رمزی به این نکته اشاره داشته است که ارقامی مشابه درباره رژیم غذایی و زوال عقل نیز به دست آمده اند.

 

پنج توصیه غذایی

 

الگوهای غذایی سنتی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای، نروژی یا ژاپنی را دنبال کنید.

 

مصرف میوه ها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، مغزهای خوراکی و دانه ها را افزایش دهید.

 

مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع چند پیوندی امگا-3 را به میزان زیاد در رژیم غذایی خود جای دهید.

 

مواد غذایی ناسالم را کنار گذاشته و به جای آنها مصرف مواد مغذایی مغذی سالم و کامل را مد نظر قرار دهید.

 

مصرف مواد غذایی فرآوری شده، فست فودها، شیرینی ها و نان های تجاری را محدود کنید.

 

بدیهی است که نکته ای چشمگیر درباره این توصیه ها وجود ندارد و مواردی ساده محسوب می شوند. ما دستورالعمل هایی مشابه را برای حفظ سلامت کلی و پیشگیری از بیماری های دیگر مانند دیابت و سرطان مد نظر قرار می دهیم. اما رعایت این نکته های ساده زمانی که موضوع افسردگی مطرح می شود نه تنها ضرری ندارند، بلکه به سود ما نیز است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :عصر ایران

کد: 10808 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۳۰ ارديبهشت بازدید: 2188 ساعت: 9:14 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
11 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بالاخره ته دیگ بخوریم؟ سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اعلا...

  لزوم سالم‌سازی سبزیجات و میوه‌جات خام قبل از مصرف مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابو...

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت