عرضه نهال‌های گواهی شده و استاندارد از ابتدای سال آینده


پایگاه خبری لقمه: یک مقام مسئول گفت: از سال ۹۶ نهال گواهی شده که هسته های اولیه و مادری آنها در گلخانه‌های قرنطینه مطابق استانداردهای بین المللی نگهداری می شود،تولید و وارد عرصه می شوند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رییس گروه نهال و بهبود ارقام معاونت امور باغبانی اصلاح باغات، کشت در اراضی شیبدار با بهره مندی آب های سبز و احداث نهالستان های مرجع متشکل از ارقام تجاری با عملکرد بالا و متحمل به شرایط اقلیمی کشور را از دیگر اهداف این معاونت در برنامه ششم توسعه عنوان کرد.

 

صغری خوشکام درباره تولید نهال شناسه دار نیز اظهار داشت: امسال نزدیک به ۴۵ میلیون اصله نهال مثمر شناسه دار در نهالستان های مجوز دار تولید شده است.

 

وی در عین حال هر گونه خرید و فروش نهال مثمر بدون شناسه و بدون گواهی بهداشت در کشور را غیر قانونی خواند و تصریح کرد: ما موافق تولید و توزیع نهال بدون شناسه نیستیم.

 

خوشکام با بیان این که تعداد ۳۴۵ نهالستان مجوز دار در سراسر کشور وجود دارد، گفت:این نهالستان ها به تایید موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال رسیده و نهال ها در این نهالستان ها به روش های متداول امروزی و یا سنتی تولید می شوند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین تعداد نهالستان های مجوز دار در استان آذربایجان غربی است و بیشترین میزان تولید نهال در استان های البرز و فارس صورت می گیرد.

 

رییس گروه نهال و بهبود ارقام معاونت امور باغبانی، تولید نهال سالم و اصیل برای اصلاح باغات و به روز کردن ارقام تجاری به منظور اقتصادی کردن فعالیت باغداری را از اهدا ف معاونت امور باغبانی برشمرد.

 

وی گفت: از سال ۹۶ نهال گواهی شده که هسته های اولیه و مادری آنها در گلخانه‌های قرنطینه مطابق استانداردهای بین المللی نگهداری می شود، تولید و وارد عرصه می شوند.

 

خوشکام پیش بینی کرد: سال آینده به منظور ایجاد تحول در تولید نهال سالم و اصیل در کشور تعداد قابل توجهی نهال گواهی شده از ارقام تجارتی درختان میوه تولید و وارد باغات تجاری کشور شود.  

 

وی در مورد حمایت از زیر ساخت های تولید نهال های گواهی شده درختان میوه اذعان داشت: برآورد ما نشان می دهد برای تولید نهال گواهی شده که پایه مادری آنها عاری از تمام آفات و بیمارگرها باشد، حمایت های دولتی و اعتباری مناسبی نیاز است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10886 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۵ اسفند بازدید: 2023 ساعت: 1:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خرید ۹ میلیون تن گندم تا ۱۲ شهریور سال جاری ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
2 سیاست دولت واگذاری فعالیت های کشاورزی و زراعی به بخش خصوصی است ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
3 برگزاری جشنواره معرفی ارقام زراعی و باغی کشور در البرز ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
4 لزوم توجه به محصولات رقابتی در حوزه کشاورزی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
5 تولید ۲۲ گونه خرما به روش کشت بافت/ ضرورت بازسازی نخلستانهای آسیب‌دیده از جنگ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۰ تير
6 واردات بذر ، پیاز ، قلمه ، پیوند ، ریشه ، میوه ، نهال و تخم نباتات از شرق آسیا ممنوع شد ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۳ آذر
7 زعفران ایران تا پایان سال 94 ثبت ژنتیکی می‌شود ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر
8 نخستین طرح تحقیقاتی کشت پاییزه چغندر قند در خراسان رضوی اجرا شد ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر
9 ساوه قطب تولید روغن زیتون کشور می‌شود ۱۳۹۱ دوشنبه ۳۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین ها، حافظ سلامتی انسان پایگاه خبری لقمه: ویتامین ها به رشد و عملکرد بدن ک...

  بهترین شیوه پخت غذا آن چه خانم های خانه دار باید به آن توجه کنند این ا...

  غذاهای سرخ‌شده احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند یک متخصص تغذیه گفت: غذاهای سرخ‌شده و روغن‌هایی که ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
کدام رژیم‌ گیاهخواری را انتخاب می کنید ک رژیم غذایی گیاهخواری با برنامه‌ریزی صحیح شیوه‌ای سالم برای تامین نیازهای تغذیه‌ای است.
طرز تهیه و خواص گلاب/چه کسانی نباید گلاب بخورند از قدیم گلاب برای مردم خواص دارویی داشت اما امروزه گلاب هم در غذا و هم در طب پزشکی و طب سنتی به کار می رود حالا با ما همراه باشید تا از فواید مصرف گلاب بگوییم.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.