به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ماه مبارک رمضان که می شود همه ما به دنبال همان غذاهایی مرسوم و متداولی می رویم که هر ساله معمولا در ایام روزه داری تهیه می کنیم. مهم ترین ویژگی آنها این است که مقوی هستند و در ساعات روزه داری به اصطلاح، ما را خوب نگه می دارند.
اگر از این غذاهای تکراری خسته شدهاید و دلتان افطاری های متنوع می خواهد با ما همراه شوید. در این مطلب سراغ غذاهای سفره افطار کشور همسایه، ترکیه رفته ایم. با توجه به اینکه ذائقه ترکیه ای ها به ما بسیار نزدیک است، این غذاها می توانند سفره افطار امسال ما را متنوع کنند.
نانک ژامبون و گوجه فرنگی
راضیه عمادی
مواد لازم (6 الی 8 نفر):
خمیر نان: 2 عدد
ژامبون (خرد شده): 130 گرم
گوجه فرنگی خشک شده (خرد شده): 7 الی 8 عدد
برگ آویشن (تازه): 4 عدد
تخم مرغ (کمی زده شده): 1 عدد
طرز تهیه:
1. ژامبون و گوجه فرنگی خشک خرد شده را با هم مخلوط کنید برگ آویشن خرد شده را اضافه و مخلوط کنید برگ آویشن خرد شده را اضافه و مخلوط کنید.
2. خمیرهای نان را ورز داده و به گلوله های کوچکی تقسیم کنید. هر یک از گلوله های خمیر را کف دست خود پهن کنید و مقداری از مواد، داخل آنها قرار دهید و ببندید.
3. آنها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید و تخم مرغ را با برس روی آنها بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.
کوفته مافین اسفناج
ستایش پاکدل
مواد لازم(6 نفر):
برگ اسفناج (خرد شده): 200 گرم
گوشت گوساله (چرخ کرده): 700 گرم
تخم مرغ: 2 عدد
پیاز (رنده شده): 1 عدد
سیر (له شده): 3 حبه
پودر نان خشک یا پودر سوخاری: 4 ق س
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
مواد میانی:
سیب زمینی (پخته): 4 عدد
شیر: یک دوم پیمانه
کره: 2 ق س
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، پیاز رنده شده، سیر له شده و برگ اسفناج خرد شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
2. نان خشک پودر شده، نمک، زیره و فلفل سیاه را اضافه و مخلوط کنید. گلوله هایی از مخلوط به دست آمده جدا کنید.
3. آنها را در داخل کاپ های قالب مافین (با کره چرب شده) قرار داده و فشار دهید تا شکل کاپ ها را به خودشان بگیرند. قالب را به مدت 30 الی 35 دقیقه در فر از قبل گرم شده به دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا مافین ها بپزند.
طرز تهیه مواد میانی:
1. سیب زمینی ها را در آب بپزید. سپس پوست آنها را جدا کرده و له کنید. کره، شیر، سیب زمینی را اضافه کرده حدود 2 دقیقه به خوبی مخلوط کنید، نمک را بیفزایید.
2. مافین ها را پس از کمی خنک شدن از قالب جدا کنید. پوره سیب زمینی را در قیف قنادی بریزید داخل مافین ها پایپ کنید. سپس سرو کنید. نوش جان...
پلوی نخود و گندم
راضیه عمادی
مواد لازم (6 نفر):
گندم پوست کرده: 2 پیمانه
نخود (پخته): 1 پیمانه
آب: به مقدار لازم
کره: 4 ق س
شبت: 2 ق س
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. گندم پوست کنده را از شب قبل در آب قرار دهید تا خیس بخورد. آن را به همراه 3 پیمانه آب در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
2. سپس نخود پخته، نمک و کره را اضافه کنید. در صورت نیاز مقداری آب داغ اضافه کنید و به پخت ادامه دهید تا گندم کاملا نرم شود. ظرف را از روی حرارت بردارید. شبت خردشده را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه پلو را سرو کنید.
رول خرما
ستایش پاکدل
مواد لازم(8 نفر):
خرما: 8 عدد
خمیر هزارلا: به مقدار لازم
فندق (خرد شده): یک دوم پیمانه
گردو (خرد شده): یک پیمانه
شکر دانه ریز: یک دوم پیمانه
سفید تخم مرغ: 2 عدد
عسل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. هسته خرماها را جدا کرده و خرد کنید و در ظرف مناسبی قرار دهید. فندق، گردو، شکر دانه ریز و سفیده های تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید.
2. خمیر هزارلا را روی سطح کار پهن کنید و مخلوط خرما را روی آن پخش نمایید. سپس خمیر را رول کنید.
3. رول خمیر را به ابعاد کوچک برش دهید و در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید. سینی را به مدت 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا رول ها طلایی و برشته شوند. روی آنها عسل بریزید و سرو کنید.
تارت پسته
غزاله خالدی
مواد لازم میانی(6 الی 8 عدد):
پنیر ریکوتا: 200 گرم
تخم مرغ: 1 عدد
وانیل: 1 ق چ
شکر دانه ریز: 4 ق س
پسته (پودر شده): 4 ق س- مقداری برای تزیین
مواد لازم خمیر:
تخم مرغ: 1 عدد
کره: 125 گرم
ماست: یک دوم پیمانه (110 گرم)
آب لیمو سنگی: نصف یک عدد
روغن: یک چهارم پیمانه
بکینگ پودر: 2 ق چ
آرد: به مقدار لازم
زرده تخم مرغ: 1 عدد
طرز تهیه:
1. برای تهیه مواد میانی، تخم مرغ، وانیل، پنیر ریکوتا، شکر و پسته پودر شده را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید.
2. برای تهیه خمیر، تخم مرغ، کره، ماست، روغن، آب لیمو ترش و بکینگ پودر را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید.
3. آرد را به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا خمیر نرمی حاصل شود. خمیر را ورز داده و حدود 10 دقیقه استراحت دهید. سپس گلوله های کوچکی از خمیر جدا کنید. آنها را کف دست خود کمی پهن کنید و لبه ها را بالا آورده و مانند تصویر به آنها شکل دهید.
4. داخل هر یک را با حدود یک قاشق سوپ خوری از مواد میانی پر کنید. زرده تخم مرغ کمی زده شده را با برس روی لبه های خمیر بمالید و تارت ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد (325 درجه فارنهایت) قرار دید تا طلایی و برشته شوند. روی تارت ها را با کمی پسته پودر شده تزیین کرده و سرو نمایید.
نقل از :ماهنامه سفره ایرانی