ایجاد 505 شرکت دانش‌بنیان در بخش کشاورزی/معرفی 1100 آرایه جدید


پایگاه خبری لقمه: رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی را 505 شرکت ذکر کرد و گفت: این میزان برای توسعه فناوری کافی نیست و باید تعداد این شرکت‌ها به 1000 شرکت بالغ شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر اسکندر زند امروز در چهارمین همایش نانو فناوری در کشاورزی با تاکید بر اینکه باید جریان پژوهش به سمت تولید فناوری حرکت کند، افزود: بر این اساس در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تنها به گزارش نهایی پژوهش‌ها اکتفا نمی‌کنیم، بلکه برای ما خروجی پروژه‌های تحقیقاتی حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه در این راستا ما به سه نوع تحقیقات توجه می‌کنیم، اظهار کرد: تحقیقات کاربردی که یافته‌ای برای کشاورزان داشته باشد، فناوری‌هایی که قابل عرضه به صنعت باشند و تحقیقات پایه که به مرزهای دانش رسیده باشد، در این سازمان مورد توجه قرار خواهند گرفت.
 
زند، با تاکید بر اینکه تولیدات علمی که خارج از این سه نوع تحقیقات باشد، علم نافعی نخواهد بود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشور در تولید علم جهان رتبه اول را دارد، ولی در حوزه نوآوری در سال 2014 در میان 143 کشور در رتبه 120ام قرار گرفته‌ایم.
 
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه سرعت رشد علم ایران در سال 2011 رتبه اول است، یادآور شد: ولی رتبه کشور در حوزه نوآوری ضعیف است که همه دلایل آن مربوط به تولید مقالات نیست، بلکه بسیاری از فناوری‌ها در کشور تولید می‌شود که قابل عرضه به بخش‌های صنعتی نیستند.
 
وی به برخی از دستاوردهای سازمان‌های تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: به عنوان مثال ما موفق به کسب دانش فنی کشت پاییزه چغندرقند شدیم که پس از 20 سال اکنون به بهره‌برداری رسیده است. تا زمانی که نوآوری فعال نشود، قادر به تولید فناوری نخواهیم بود.
 
زند، هدف از توسعه کشاورزی را افزایش درآمد و کاهش فقر، بهبود کیفیت محصولات کشاورزی، پایدارسازی اکوسیستم و افزایش تولید ذکر کرد و یادآور شد: در گذشته تنها به افزایش درآمد کشاورزان توجه می‌شد، ولی امروزه با توجه به توسعه فناوری‌ها به افزایش تولید و همچنین بهبود کیفیت محصولات کشاورزی توجه می‌شود.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کمبود منابع آب در کشور تاکید کرد: به ازای هر واحد سطح تکنولوژی و سرمایه‌گذاری باید افزایش یابد.
 
وی با تاکید بر اینکه در سازمان تحقیقات کشاورزی به دو مقوله خدمت به مزرعه و مرز دانش به عنوان انگیزه‌های انجام پژوهش توجه شده است، یادآور شد: بر این اساس ما تاکنون 480 یافته در حوزه کشاورزی را تولید کردیم، ولی در مقابل در کشور حدود 505 شرکت دانش‌بنیان در بخش کشاورزی ایجاد شده است که این میزان کافی نیست و باید تعداد آن به 1000 شرکت بالغ شود.
 
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی رهاسازی تحقیقات بعد از رسیدن به گزارش نهایی را از دیگر چالش‌های پژوهش در کشور نام برد و گفت: این روند در این سازمان تغییر یافته است، ضمن آنکه ما برای ارتقاء و ترفیع اعضای هیات علمی شاخص‌های دیگری را مدنظر قرار دادیم.
 
به گفته وی، دستیابی به دانش فنی، ارائه یک لایحه به مجلس، ارائه لایحه قابل ترویج و معرفی ارقام اصلاح شده و جدید از جمله شاخص‌های ارتقای اعضای هیات علمی در سازمان تحقیقات کشاورزی به شمار می‌رود.
 
وی با تاکید بر اینکه بر این اساس ما تاکنون بیش از 1100 آرایه جدید به دنیا معرفی کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما در اوج انقلاب چهارم صنعتی قرار داریم که باید مسیر خود را برای رسیدن به جایگاه‌های بالا در این دوره تعیین کنیم. از این رو برگزاری چنین همایش‌هایی باید خروجی‌های مناسبی نیز داشته باشد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11096 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير بازدید: 1871 ساعت: 1:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 برداشت ۶ هزار تن نخود از دیم‌زارهای هشترود ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
5 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
6 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
7 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
8 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
9 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
10 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
11 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی خواب آور را بشناسید خوردن غذاهای بخصوص و یا ترکیبی از غذاها در وعده شا...

  خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزار...

  خوراندن غذای سفره به کودک زیر یک سال، زمینه ساز بروز آلرژی است اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.
خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.
دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
چگونه شکم خود را کوچک کنیم؟ چربی های دور کمر و ظاهر بدی که این چربی های اضافه به ترکیب بدن می دهند، ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشند. احتمالاً همه افراد دوست دارند کمری باریک، زیبا و منعطف داشته باشند. چنین خصوصیاتی علاوه بر اینکه نشان سلامتی فرد به حساب می آیند، مسلماً در ترکیب بندی بدن هم تاثیر گذار خواهند بود.