خواص ها و مضرات استفاده از شیر سویا چیست؟


پایگاه خبری لقمه: شاید شما هم جز آن دسته از افرادی باشید که به شیر حساسیت داشته باشید و یا اصلاً شیر دوست نداشته باشید. آیا تا به حال شیر سویا مصرف کرده اید؟

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، شاید شما هم جز آن دسته از افرادی باشید که به شیر حساسیت داشته باشید و یا اصلاً شیر دوست نداشته باشید. آیا تا به حال شیر سویا مصرف کرده اید؟ طرز تهیه شیر سویا را می دانید؟ آیا می دانید شیر سویا چه خواصی دارد؟ مضرات استفاده زیاد از شیر سویا را می دانید؟ در مطلب زیر به معرفی خواص و مضرات شیر سویا می پردازیم.

 
شیر سویا چیست و چگونه تهیه می شود؟
 
با خیس کردن دانه های لوبیای سویا در آب و خرد کردن و فشار دادن سویاهای خیس خورده مایعی به دست می آید که شیر سویا نام دارد. شما می توانید در منزل نیز آن را تهیه کنید.
 
این ماده غذایی در چین بسیار مصرف می شود. شیر سویا، مزه لوبیا می دهد که چینی ها آن را دوست دارند، ولی ممکن است شما این طعم را دوست نداشته باشید. البته با روش های خاص در کارخانه می توان این طعم را کاهش داد. معمولاً در کارخانه ها برای بهتر کردن طعم شیر سویا از مواد طعم دهنده نظیر وانیل، کاکائو، نسکافه استفاده می کنند.
 
معمولاً مدت زمان نگهداری از شیر سویا طولانی تر از شیر است.
 
خواص شیر سویا چیست؟
 
• شیر سویا منبع غنی از پروتئین است
شیر سویا منبع غنی از پروتئین با کیفیت بالا است و این نوشیدنی ارزشمند نیاز بدن را به ۹ اسید آمینه ضروری تأمین می نماید. هر یک فنجان شیر سویا ۷ گرم پروتئین دارد. این نوشیدنی انرژی خوبی را برای افراد در تمامی سنین فراهم می کند.
 
• شیر سویا حاوی کلسیم و آهن است
شیر سویا به تأمین نیاز شما به عناصری نظیر کلسیم و آهن کمک زیادی می نماید. هر فنجان از این نوشیدنی ارزشمند ۲۹۹ میلی گرم کلسیم دارد که ۳۰ درصد نیاز یک فرد بزرگسال را به کلسیم تأمین می نماید. همچنین هر فنجان شیر سویا ۱٫۱ میلی گرم آهن دارد.
 
• شیر سویا نیاز شما را به ویتامین های گروه B نظیر ویتامین B2 و B12 تأمین می نماید
شیر سویا منبع غنی از ویتامین های B2 و B12 است. تأمین ویتامین B12 از برنامه غذایی افراد به بدن در ساخت ماده ژنتیک سلول‌ها، عملکرد طبیعی گلبول‌های قرمز خون و سلامت سلول‌های عصبی کمک می نماید. یک فنجان شیر سویا ۳ میکروگرم ویتامین B12 دارد.
 
همچنین یک فنجان شیر سویا ۵/. میلی گرم ویتامین B2 و یا ریبوفلاوین دارد که ۳۹ درصد از نیاز مردان به این ویتامین و ۴۶ درصد از نیاز زنان را تأمین می نماید. ویتامین B2 به تأمین انرژی برای سلول‌ها کمک می نماید و ماده ژنتیکی سلول را از آسیب در امان می دارد.
 
• شیر سویا سرشار از آنتی اکسیدان ایزوفلاون است
یکی از مهم‌ترین مزیت شیر سویا وجود ایزوفلاون در آن است. آنتی اکسیدانی که در شیر وجود ندارد. این آنتی اکسیدان ارزشمند موجود در شیر سویا از بدن افراد در برابر بسیاری از سرطان‌ها محافظت کرده همچنین در کاهش کلسترول خون، کاهش علائم یائسگی و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مؤثر است.
 
• شیر سویا از بیماری های قلبی و عروقی محافظت می نماید
شیر سویا به دلیل اینکه منشأ گیاهی دارد فاقد کلسترول است و اسیدهای چرب موجود در این نوع نوشیدنی از نوع غیراشباع می باشد و نه تنها عاملی برای پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی به حساب می آید، در کاهش کلسترول خون نیز مؤثر است. شیر سویا دوستدار قلب شما است. توصیه می شود برای سلامت سیستم قلبی و عروقی خود از این نوشیدنی در برنامه غذایی خود استفاده نمایید.
 
مضرات استفاده از شیر سویا چیست؟
 
سویا و تمام ترکیبات مشتق شده از آن مثل شیر سویا حاوی فیتواستروژن هستند یعنی ترکیبات گیاهی که مانند هورمون جنسی استروژن در بدن عمل می نمایند. همواره توصیه می شود افراد که سرطان سینه و پروستات دارند و یا سابقه خانوادگی این نوع سرطان‌ها را دارند از سویا و مشتقات آن در برنامه غذایی خود زیاد استفاده نکنند زیرا ریسک سرطان را به دلیل داشتن ترکیبات شبه استروژنی خود افزایش می دهند.
 
همچنین نتایج مطالعات جدید نشان می دهد دریافت زیاد سویا و مشتقات آن در مردان باعث بزرگ شدن سینه ها، اختلال در نعوظ و میل جنسی، کاهش تعداد اسپرم و تغییرات روحی و روانی را به دنبال دارد. البته این نتایج به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :سلامتی

کد: 11143 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير بازدید: 2373 ساعت: 1:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نوشیدن نوشابه گازدار و ۱۰ بلایی که سرمان می‌آید ۱۴۰۱ دوشنبه ۳ مرداد
2 فواید و مضرات پروتئین برای بدن ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۸ فروردين
3 سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۰ آبان
4 افزایش آسیب آئورت با این آنتی بیوتیک ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ اسفند
5 آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۷ اسفند
6 مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
7 مضرات مصرف آب و لیموترش صبح ناشتا ۱۳۹۶ جمعه ۵ آبان
8 خطرناک‌تر از فست‌فود!/ مضرات پاکت فست فود‌ها را دست کم نگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۷ مهر
9 تاثیرات مصرف قند بر بدن ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
10 عوارض مصرف نوشابه در کودکان و بزرگسالان ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  باز هم معجزه ماست روزانه چقدر ماست می خورید؟

  رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از تکرار حمله قلبی اغلب افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عر...

  همه چیز درباره سوپ لقمه: از حدود 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح كه انسا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا باید تا می توانیم میوه و سبزی بخوریم؟ آیا می دانید چرا توصیه به خوردن میوه و سبزی فراوان است؟ بیشتر حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است. همانطور که ۸۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها ماده غذایی که برطرف کننده تمام نیازهای بدن می باشد میوه است هیچ ماده غذایی وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی آب هستند.
بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
چگونه از سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟ شستن دست‌ها! ویروس سرماخوردگی از طریق قطر‌ه‌های میکروسکوپی بیمار منتقل می‌شود. بیمار عطسه می‌کند و قطره‌های ریز در هوا اسپری و روی سطوح اطراف پخش می‌شوند. یا بیمار درون دست خود عطسه می‌کند و با لمس اشیاء، ویروس به همه اشیای دوروبر منتقل می‌شود.
چربی و قند خون بالا عامل گزگز و خواب‌رفتگی پاست یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت: چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا می‌شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند.