به گزارش پایگاه خبری لقمه ، 'عباس کشاورز' روز دوشنبه در نشست فنی تخصصی برنامه ریزی مکانیزاسیون کشاورزی که در محل معاونت آب و خاک برگزار شد، با بیان اینکه انتظارات جدیدی از مکانیزاسیون بخش خصوصی داریم، افزود: هیچ یک از تولیدکنندگان ، مسئولان و صاحبان سرمایه از وضع موجود راضی نیستیم و باید برای آینده برنامه ریزی و مشکلات را به طور مرتب رصد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما در آینده نیاز به یک مکانیزاسیون خیلی متحول تر از امروز داریم، تصریح کرد: مکانیزاسیون یکی از ارکان مهم کاهش هزینه های تولید، افزایش عملکرد تولید، تسهیل در کار و مهم تر از همه رفع مشکل کم آبی در بخش کشاورزی است.
کشاورز راهکار حل مشکل آب را مساعدت دست اندرکاران بخش آب و کشاورزی کشور عنوان کرد.
معاون تولیدات امور زراعی وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه نارسایی های زیادی در بخش مکانیزاسیون داریم از تولیدکنندگان ماشین آلات خواست تنوع بیشتری در این بخش داشته باشند .
وی عملکرد تراکتورسازان و کمباین سازان را در راستای ایجاد تغییرات متناسب با درخواست های وزارت جهادکشاورزی خوب ارزیابی کرد.
کشاورز بخشی از ضعف های بخش کشاورزی را نارسایی ها در عملیات خاکورزی دانست و گفت: این ضعف ها به بخش های تیمار خاک، مدیریت خاک ، برنامه های تناوب و بخشی به مکانیزاسیون بر می گردد.
کشاورز با بیان اینکه بخش دولتی به تنهایی نمی تواند مشکلات خاکورزی کشور را حل کند، افزود: تولیدکنندگان ماشین آلات باید با روش های مختلف برای خاک های مختلف ماشین تولید کنند.
معاون وزیر جهادکشاورزی یکی دیگر از مشکلات مهم بخش کشاورزی را نبود مکانیزاسیون دیم عنوان کرد و افزود: دیم ما به غیر از گندم و جو که ازکم آبی بهره مندند و تکنولوژی های کمی در این زمینه داریم ، در حبوبات و علوفه نیز مکانیزاسیون وجود ندارد.
به گفته وی، وضعیت کشاورزان دیم کار بسیار شکننده است و توسعه مکانیزاسیون می تواند به حل این مشکلات کمک کند.
کشاورز مشکل دیگر کشاورزی کشور را مصرف بالای بذر عنوان کرد و گفت: مصرف بذر به طور عمومی به غیر از برنج که بصورت نشایی کشت می شود، بسیار بالاست که توسعه مکانیزاسیون می تواند این مشکل را برطرف کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای نمونه در کشت گندم و جو ٧٠ تا ٨٠ کیلوگرم بذر می کاریم و 400 کیلو محصول برداشت می کنیم.
کشاورز خلاء بزرگ بخش کشاورزی را مکانیزاسیون باغبانی برشمرد و اظهار داشت: این خلاء یکی از عوامل مهم گرانی میوه است ، در حالیکه میوه یکی از منابع مهم تامین ویتامین و سلامت جامعه است.
وی یکی از برنامه های اصلی وزارتخانه را توسعه و حمایت از مکانیزاسیون نام برد و افزود: برای بهره مندی از تسهیلات و رفع موانع ارزی و تعرفه ای چانه زنی کرده ایم.
کشاورز به مخاطبان بخش کشاورزی گفت: تا ورود به چرخه مکانیزاسیون فاصله داریم و به وضع موجود نباید راضی باشیم.
وی از مجریان توسعه مکانیزاسیون کشور خواست ناوگان ماشین آلات و خدمات مکانیزاسیون کشاورزی را در کشور متناسب با شرایط اقتصادی، اجتماعی و فنی در راستای برنامه ریزی دقیق و مناسب تدارک و تجهیز کنند و بدست کشاورزان برسانند .
«کامبیز عباسی» رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی به تازگی در گفت و گو با ایرنا از اختصاص خط اعتباری 15 هزار میلیارد ریالی ( 1500 میلیارد تومان) برای توسعه و نوسازی ماشینآلات کشاورزی در سال جاری خبر داد و گفت: سالیانه 25 هزار میلیارد ریال(2500 میلیارد تومان) تقاضای تسهیلات برای توسعه و نوسازی ماشین آلات کشاورزی وجود دارد.
وی ضمن ابراز امیدواری از جذب کامل این خط اعتباری، با اشاره به اینکه فضای خوب سرمایه گذاری در قالب پرداخت مشوقها و تسهیلات در دولت به وجود آمده است؛ بیان کرد: در چهار سال گذشته بیش از 50 هزار میلیارد ریال( پنج هزار میلیارد تومان) سرمایه گذاری در حوزه مکانیزاسیون صورت گرفته و باعث افزایش تعداد تراکتور به میزان بیش از 80 هزار دستگاه و 180 هزار دستگاه انواع ادوات دیگر کشاورزی شده است.
نقل از :ایرنا