استاندار‌های ۷ نوع کود کشاورزی اجباری می‌شود


پایگاه خبری لقمه: مسئول دفتر ساماندهی کود و بهبود تغذیه گیاه وزارت جهاد گفت: استاندارهای اجباری هفت نوع کود پر مصرف کشاورزی در سال جاری تصویب و اجرایی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، شمس الله ملازاده مسئول دفتر ساماندهی کود و بهبود تغذیه گیاه وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه استاندارهای اجباری هفت نوع کود پر مصرف کشاورزی در سال جاری تصویب و اجرایی خواهد شد، اظهار داشت: طی سه سال و نیم اخیر، وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان استاندارد ملی در فاز نخست مشخصات فنی و استانداردهای اجباری هفت نوع کود پر مصرف کشاورزی را تدوین کرده و اکنون طرح اجرای استانداردهای اجباری این کودها در شورای عالی استاندارد در حال بررسی و تصویب است.

 
وی در ادامه افزود: این هفت نوع کود که بیش از ۹۰ درصد کودهای مصرفی کشاورزی را تشکیل می‌دهند شامل کودهای داخلی و خارجی همچون سوپر فسفات ساده، سوپر فسفات تریپ، اوره و فسفات پتاسیم می‌شود.
 
مسئول دفتر ساماندهی کود و بهبود تغذیه گیاه وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که اجرای استانداردهای اجباری کودهای کشاورزی، ریسک عرضه کودهای تقلبی را در کشور افزایش می‌دهد، تصریح کرد: این اقدام در راستای سلامت مردم، منافع کشاورزان و تولید کنندگانی است که مایلند کودهای استاندارد تولید کنند، صورت می‌گیرد.
 
ملازاده ادامه داد: ما با اجباری کردن استانداردهای کودهای کشاورزی به دنبال آن هستیم که به لحاظ حقوقی برای متخلفان، مجازات‌های سنگین تعیین و به این ترتیب از ورود آنان به بازار کود و انجام سوء استفاده‌ها جلوگیری کنیم.
 
وی اقدام وزارت جهاد کشاورزی در زمینه ثبت و پایش و کنترل کودهای کشاورزی تولید داخلی و وارداتی را به منظور دسترسی بهره برداران به کودهای با کیفیت بسیار مهم و ارزنده خواند و گفت: تا کنون بیش از پنج هزار برند فرمول کود تولید داخلی، وارداتی و توزیعی توسط موسسه تحقیقات خاک و آب ثبت شده است.
 
مشاور معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که تا سال ۹۳ هیچ قانون یا دستورالعملی برای ثبت و کنترل کیفیت کودهای کشاورزی و برخورد با متخلفانی که کودهای غیر استاندارد و آلوده به فلزات سنگین تولید و یا وارد می‌کردند وجود نداشته است، خاطر نشان کرد: با دستور وزیر جهاد کشاورزی در سال ۹۳ دستورالعمل ثبت و پایش کودهای کشاورزی توسط موسسه تحقیقات خاک و آب تدوین وسپس به اجرا در آمد.
 
وی اذعان داشت: با اجرای این دستورالعمل، کیفیت کودهای شیمیایی، آلی و زیستی نسبت به سال‌های قبل از ۹۲ ارتقای قابل توجهی در کشور داشته و تلاش می‌کنیم با اجرای طرح‌ها و تصمیم‌های جدید، به استانداردهای اطمینان بخش در حوزه کود برسیم.
 
ملازاده با بیان این که بخشی از افزایش تولید محصولات کشاورزی و درآمد کشاورزان به کیفیت کودهای مصرفی بر می‌گردد، اظهار داشت: یک بررسی میدانی نشان می‌دهد که در گذشته به علت مصرف کودهای بی کیفیت که ماده مؤثره نداشته‌اند، عملکرد تولید محصولات کاهش یافته ضمن آن که به بهداشت خاک هم آسیب رسیده است.
 
وی پایش مستمر کودهای کشاورزی در استان‌ها را از دیگر اقدام‌های وزارت جهاد کشاورزی عنوان و تصریح کرد: کیفیت کودها توسط کارگروهی در استان‌ها که اعضای آن شامل رییس سازمان جهاد کشاورزی، نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی و کالای قاچاق هستند به طور مستمر پایش و متخلفان مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.
 
مسئول دفتر ساماندهی کود و بهبود تغذیه گیاه وزارت جهادکشاورزی در عین حال از کشاورزان خواست، کودهای مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های مجاز تهیه و به شماره ثبت بر روی بسته‌های کود توجه کنند و در صورت ملاحظه هر گونه تخلفی به سازمان جهاد کشاورزی استان خود گزارش دهند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 11276 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير بازدید: 1068 ساعت: 1:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
2 آغاز واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در تهران ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
3 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
4 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
5 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
6 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر
7 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
8 مقدار آب ارسالی به غزه چقدر است/مسئله مرگ و زندگی ۱ میلیون کودک در غزه ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۰ مهر
9 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
10 کمک به امنیت غذایی با استفاده کود شیمیایی در کشاورزی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
11 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بادام یکی از غذاهای آلرژی زا است یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی اعلام کرد: آلرژی غذایی...

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذای...

  سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟ تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت