پشت پرده مخالفت و موافقت با تولید تراریخته در کشور


پایگاه خبری لقمه: مخالفان تراریخته در کشور همه حقیقت را در مورد این محصولات نمی گویند؛ ضمن اینکه آمریکایی ها وقتی به فناوری تراریخته رسیدند، مایل نبودند دیگران هم به این فناوری دست پیدا کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، امید پیرهادی، عضو مرکز راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران در گفتگویی با بیان اینکه کشمکش‌های ایجاد شده بر سر تراریخته موجب شده برخی حقایق در این زمینه پنهان بماند، اظهارداشت: متاسفانه این مسائل باعث شده ما بسیاری فرصت‌ها را از دست بدهیم.  

 
وی تصریح کرد: موافقان و مخالفان تراریخته این بحث را سیاسی کرده و آن را تبدیل به دوقطبی آری-خیر نموده‌اند که هیچ کدام از این مواضع به طور مطلق به نفع کشورمان نیست.  
 
عضو مرکز راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران با بیان اینکه مخالفان تراریخته همه حقیقت را درباره این بحث مطرح نمی‌کنند، افزود: آنان دائم تکرار می‌کنند که تراریخت‌ها برای انسان و محیط زیست خطرناک هستند و سبب ایجاد بیماری در انسان می‌شوند اما در اصل، ادله پذیرفته شده علمی در مراجع علمی دنیا در تایید این موضوع گزارش نشده است ضمن اینکه ما سال‌هاست از سویای تراریخته استفاده می‌کنیم ولی هنوز به این نتیجه نرسیده‌ایم که تراریخته الزاما علت اصلی برخی بیماری ها در انسان ها بوده است. چون اساسا توان ارزیابی این موضوع را به دلایل فنی نداریم.
 
پیرهادی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای اروپایی نیز تولیدکننده و مصرف کننده محصولات تراریخته هستند، گفت: برخی از کشورها مانند آمریکا محصولات تراریخته تولید و مصرف می‌کنند.  
 
وی اضافه کرد: ولی در کشورهای دیگر این کار با استانداردهای کارشناسی و سختگیرانه‌ای که در حوزه غذا و دارو وجود دارد، انجام می‌شود و ما باید بپذیریم که لازم است به فناوری تولید محصولات تراریخته دست یابیم.  
 
عضو مرکز راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مخالفان تراریخته عنوان می‌کنند این محصولات باعث بروز برخی بیماری‌ها در انسان می‌شود، خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مرجع علمی نتوانسته این مساله را ثابت کند همچنین نکته بسیار مهم این است که ارزیابی تراریخته باید در شرایط هر کشور صورت گیرد تا از صحت کافی برخوردار باشد.
 
موافقان هم اغراق می‌کنند/تراریخته باعث مقاومت آفات در برخی نقاط دنیا شده است
 
پیرهادی عنوان کرد: از طرفی موافقان تراریخته نیز در این زمینه اغراق می‌کنند به عنوان مثال می‌گویند که در برخی از نقاط دنیا این محصولات کشت شده‌اند و هیچ مشکلی برایشان بوجود نیامده است اما نمی‌گویند در برخی از نقاط هم مشکلاتی اعم از مقاومت آفات و یا رشد علف‌های هرز در میان محصولات اتفاق افتاده است.
 
وی تصریح کرد: ما هنوز نتوانستیم استانداردهای کیفی تراریخته را در کشور خودمان پیاده کنیم و در این حوزه ضعف دانش فنی و تجهیزات داریم.
 
عضو مرکز راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران ادامه داد: این کار هم فرایندی زمان بر است و هم نیاز به فناوری این حوزه دارد که ما هنوز نتوانستیم به آن ورود کنیم.  
 
حمایت آمریکا از سازمان‌های مردم نهاد برای ترساندن مردم 
 
پیرهادی با بیان اینکه آمریکایی‌ها وقتی به یک فناوری مانند فناوری هسته ای دست می‌یابند خیلی خواهان این نیستند که کشورهای دیگر نیز به آن فناوری ورود کنند، افزود: درباره تراریخته نیز همین اتفاق رخ داد وقتی آمریکایی‌ها به این فناوری رسیدند، با رویکردهای مزدورانه تلاش میکنند دیگر کشورها را از این فناوری بازدارند. حمایت دولتی از برخی سازمان های مردم نهاد برای ترساندن و فریب مردم از جمله این اقدامات بود ضمن اینکه در برخی از کشورها مردم به دلیل همین جو رسانه ای مسموم، حتی از تحقیقات دانشمندان در حوزه تراریخته نیز جلوگیری کردند.
 
به حداقل رساندن مضرات و توسعه مزایای تراریخته 
 
عضو مرکز راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران تاکید کرد: اگر بخواهیم تراریخته را کامل رد کنیم یا اینکه بدون رعایت کردن استانداردهای لازم آن را بطور کامل بپذیریم؛ بازی دو سر باخت متوجه ما خواهد بود؛ چرا که ممنوعیت های مطلق، خطرات وابستگی فناوری کشور و یا توسعه غیر قانونی را در پی خواهد داشت.  ما به سازوکاری نیاز داریم که مضرات تولید و کشت محصولات تراریخته را به حداقل رسانده و مزایای آن را توسعه دهد.
 
وی با اشاره به ایجاد ممنوعیت‌هایی از سوی اروپایی‌ها که اخیرا برای محصولات تراریخته اتفاق افتاده است، گفت: ظاهرا به علت مسائل محیط زیستی و بهداشتی برخی محدودیت ها برای محصولات تراریخته اعمال شده است ولی می‌توان دلایل جدی تر اقتصادی را برای آنها عنوان کرد. در حال حاضر نیز برخی از کشورها نظیر اسپانیا و انگلستان به تولید محصولات تراریخته اقدام کرده اند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11530 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد بازدید: 1854 ساعت: 11:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
2 افزایش تولید محصولات ارگانیک در دستورکار دولت قرار گرفت/ واردات محصولات تراریخته باید ممنوع شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
3 مهندسی‌ژنتیک مانعی برای کاهش تنوع زیستی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
4 محصولات خرده‌فروشی قابل ردیابی می‌شوند/شالیزارهای برنج شناسنامه‌دار می‌شوند ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
5 ٧٠ درصد تولیدات کشاورزی تراریخته است/حجتی واردات محصولات تراریخته را تایید کرد ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ شهريور
6 ادامه تناقض گویی مسئولان درباره تولید و واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی ۱۳۹۴ دوشنبه ۲ شهريور
7 خطرات محصولات دستکاری شده ژنتیکی؛از مقاومت دارویی تا ابتلا به سرطان ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۷ خرداد
8 تولید برنج تراریخته ضد اسهال ۱۳۹۲ شنبه ۲۵ آبان
9 شیر بزهای تراریخته وارد سبد دارویی می‌شود ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۶ تير
10 تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج ۱۳۹۱ دوشنبه ۳ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دیر ناهار خوردن، خطر چاقی را تشدید می‌کند متخصصان تغذیه و سلامت در یک آزمایش جدید تاکید کردن...

  8 توصیه تغذیه‌ای برای مردان سلامت مردان جامعه به اندازه سلامت كودكان و زنان جا...

  صبح و ظهر و شب امتحان چه بخوریم؟ سال‌ها پیش، وقتی ما مثل خیلی از خواننده‌های این صف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

20 بخورید، 20 بگیرید بسیاری از دانش ‌آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می ‌پردازند و تصور می‌ کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می ‌شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می ‌توان بازده فکری را افزایش داد.
درباره سندروم روده تحریک پذیر بیشتر بدانید کارشناس زبانشناسی و متخصص بیماری های گوارشی با حضور در برنامه صبح پارسی درباره زبان مادری و بیماری های گوارشی صحبت کردند.
آویشن چاشنی معطر و ضدعفونی‌کننده گیاه آویشن کلکسیونی از خواص مفید برای سلامت بدن و حاوی انواعی از املاح معدنی و ویتامین‌ها است که برای تامین انرژی بدن و تقویت حس سلامتی سودمند هستند.
تغذیه‌ خوب علیه آلودگی هوا از همان‌جایی که نشسته‌اید، نگاهی به بیرون بیندازید. آسمان چه رنگی است؟ احتمالا رنگ اصلی آسمان هم بتدریج یادمان خواهد رفت و به همین آسمان دودگرفته عادت خواهیم کرد. جرات می‌کنید پنجره را باز کنید؟ جرات می‌کنید چند نفس عمیق بکشید و هوایی تازه کنید؟