مواد اولیه : گوشت چرخكرده نیم كیلوگرم برنج یك پیمانه بلغور گندم و باقلای خرد شده و گوجه درختی ورق شده و پیاز داغ از هر کدام نصف پیمانه رب گوجهفرنگی و زعفران آب شده از هر کدام سه قاشق غذاخوری نمك، زردچوبه، فلفل سیاه وقرمز و برگ مو به میزان لازم روغن یك و نیم پیمانه سركه نصف پیمانه شكر پنج قاشق غذاخوری سبزی دلمه چهار پیمانه زرشك 1/4 پیمانه طرز تهیه: گوشت چرخكرده را در پیازداغ تفت داده، زرشك و گوجه درختی را اضافه میكنیم. بلغورگندم و برنج را چند ساعت خیس كرده و با دو قاشق غذاخوری روغن با كمی آب میپزیم و به آن زعفران میزنیم. سپس سبزیهای خردشده را به مواد اضافه كرده و باقلا را هم جداگانه آبپز میكنیم. كلیه مواد فوق را با هم در یك ظرف مناسب مخلوط كرده و طوری هم میزنیم كه خمیر نشود. سركه و شكر را مخلوط كرده و دو قاشق غذاخوری آن را به مواد بالا میافزاییم. سپس مخلوط آماده شده را در برگها قرار داده و میپیچیم. در ظرف مورد نظر دو لایه برگ خالی قرار میدهیم و بعد دلمههای خام را به صورت فشرده در كنار هم قرار میدهیم. مقداری پیازداغ، زردچوبه، فلفل، روغن و یك لیوان آب مخلوط كرده و آن را روی دلمه میریزیم و دم میكنیم. ده دقیقه قبل از تمام شدن مرحله پخت، باقیمانده سركه و شكر را اضافه میكنیم. نكات: اگر سركه را در هنگام دم گذاشتن اضافه كنیم باعث سفت شدن برگها میشود. سبزی دلمه شامل (تره، جعفری، گشنیز، پیازچه، شوید، ریحان، ترخون، مرزه و نعنا) است. می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید.