میزان دستمزدکارگران مشاغل منتخب کشاورزی/بالاترین و کمترین دستمزد


پایگاه خبری لقمه: متوسط دستمزد روزانه کارگران هفت شغل بخش کشاورزی نشان می‌دهد، بیشترین دستمزد برای کارگران مرد، حدود ۹۰ هزار و ۸۰۰ تومان و کمترین دستمزد نیز حدود ۲۷ هزار تومان است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بر اساس تعاریف رسمی آماری، دستمزد کارگران کشاورزی شامل وجه نقد است؛ اما در مواردی که به جای تمام یا قسمتی از این وجه نقد، غذا یا سهمی از محصول داده شده باشد، ارزش ریالی آن به قیمت روز پرداخت، برآورد و به وجه نقد اضافه می‌شود.

 
بر اساس مطالعات کارشناسان مرکز آمار و اطلاعات راهبری وزارت کار، هفت شغل در بخش کشاورزی به عنوان مشاغل منتخب در این حوزه شناخته می‌شوند که شامل کارگر میوه چین، وجین کار و تنک کار، دروگر غلات، نشاکار، نهرکش و مرزبند، بیل زن زمین زراعی و بیل زن باغی هستند.
 
بررسی نتایج این طرح در خصوص دستمزد کارگران مشاغل منتخب کشاورزی برای سال ۹۵ نشان می‌دهد، بیشترین متوسط دستمزد روزانه در میان مردان با رقم حدود ۶۵ هزار و ۱۰۲ تومان به کارگر نشاکار و کمترین متوسط روزانه به کارگر بیل زن زمین زراعی با رقم حدود ۴۵ هزار و ۵۹۸ تومان پرداخت شده است.
 
همچنین در بین زنان نیز همچون مردان، کارگران نشاکار بیشترین دستمزد روزانه را دریافت می‌کنند که این میزان، برابر با حدود ۶۸ هزار و ۲۰۷ تومان در روز است؛ همچنین کمترین دستمزد روزانه به کارگر میوه چین با رقم حدود ۳۴ هزار و ۱۱۱ تومان اختصاص دارد.
 
با توجه به متوسط دستمزد در استان‌های کشور، بالاترین و پایین ترین دستمزد برای مردان مربوط به کارگر دروگر غلات است که در این میان، استان گیلان با دستمزد حدود ۹۰ هزار و ۸۶۳ تومان، بالاترین مقدار و استان سیستان و بلوچستان با دستمزد حدود ۲۷ هزار و ۲۲۲ تومان، پایین ترین مقدار دستمزد را داشته است.
 
از سوی دیگر، بالاترین دستمزد برای زنان در بین استان‌های کشور، مربوط به کارگر میوه چین در استان اردبیل با ۷۷ هزار و ۷۷۷ تومان و پایین ترین دستمزد نیز، مربوط به کارگر وجین‌کار و تنک‌کار در استان خراسان جنوبی با ۲۰ هزار تومان بوده است. نتایج موجود نشان می‌دهد که بیشترین شکاف جنسیتی دستمزد در سال ۱۳۹۵ به کارگر میوه چین و کمترین شکاف جنسیتی دستمزد نیز در مشاغل منتخب بخش کشاورزی به کارگر نشاکار اختصاص داشته است.
 
همچنین شکاف قابل توجهی که در بین متوسط دستمزد روزانه مردان و زنان کارگر دروگر غلات در سال ۱۳۹۴ وجود داشت، در سال ۱۳۹۵ بیش از ۱۶ درصد تقلیل پیدا کرده است؛ در عین حال شکاف جنسیتی در کارگران وجین‌کار و تنک‌کار و کارگر نشاکار در سال ۱۳۹۵، رفتاری متفاوت نسبت به سال ۱۳۹۴ داشته است، به طوریکه متوسط دستمزد روزانه زنان در این دو شغل در سال مذکور بیش از متوسط دستمزد روزانه مردان بوده است.
 
با توجه به درصد تغییرات متوسط دستمزد روزانه مردان کارگر در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴ مشاهده می‌شود که متوسط دستمزد روزانه کارگر نهرکش و مرزبند، بیشترین و متوسط دستمزد روزانه کارگر وجین‌کار و تنک‌کار کمترین تغییر را داشته‌اند، این در حالی است که بیشترین تغییر در متوسط دستمزد روزانه کارگران زن مربوط به متوسط دستمزد روزانه کارگر وجین‌کار و تنک‌کار بوده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :مهر

کد: 11988 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر بازدید: 1656 ساعت: 1:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افت چشمگیر قیمت تخم مرغ درب مرغداری/ قیمت جدید هر شانه تخم مرغ برای مصرف‌کننده اعلام شد ۱۴۰۴ شنبه ۱۲ بهمن
2 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
3 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
4 برداشت ۶ هزار تن نخود از دیم‌زارهای هشترود ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
5 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
6 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
7 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
8 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
9 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
10 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
11 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تو...

  بر اساس گروه خونی‌تان غذا بخورید تحقیقات نشان داده افرادی که گروه‌های خونی مشابه دا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراک‌هایی که انگل و باکتری دارند، کدامند؟ باکتری‌ها با تمام راه‌حل‌های ما برای از بین رفتن، مبارزه می‌کنند و همچنان نقش اصلی در بیماری و مرگ‌ومیر را دارند. تا زمانی که ندانیم، این موجودات ریز کجاها و چطور زندگی می‌کنند.
بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور و نخورهای روزهای آلوده، گفت: کسانی که فقر آهن، ید و سلنیوم در بدن داشته باشند، بیشتر تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند.
هرگز از تیروئیدتان غافل نشوید چند روز پیش وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی گواتر (چهارم خرداد) نسبت به بازگشت‌ این بیماری به کشور هشدار داد و توجه رسانه‌ها و مردم را به بالا رفتن خطر بروز اختلالات تیروئیدی در افراد جامعه جلب کرد.
پیاده روی ۱۵دقیقه ای بعد از غذا، خطر بروز دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد نتایج بررسی ها نشان می دهد، پیاده روی ۱۵ دقیقه ای مدتی کوتاه پس از صرف غذا بهترین راه برای پیشگیری از بروز دیابت نوع ۲ در بزرگسالان است.در حالی که خوابیدن یا نشستن برای تماشای برنامه های تلویزیونی یکی از عوامل خطر در بروز این بیماری است.