«دکتر ایرج حریرچی» قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سخنگوی این وزارتخانه در پاسخ به پرسش خبرنگار پایگاه خبری لقمه درباره ارتباط وزات بهداشت و اتحادیه اصنافی مثل رستورانها و قنادیها که تولیدات شان میتواند گاهی اوقات مضر شناخته شود، چه اندازه است تا تغییراتی در این تولیدات پدید آید؟ توضیح داد: وزارت بهداشت کنشگریهایی را در ارتباط با سازمانها و اصنافی که زیرمجموعهاش محسوب میشوند، داشته است؛ برای مثال ما با صنف نانواییها صحبتهایی داشتهایم و قرار شده که نمک نانها را کاهش دهند. همچنین با تولیدکنندگان غذاهای بستهبندی مثل نوشابه و نوشیدنیها مذاکراتی داشتهایم و پیشنهاد دادهایم که مقدار شیرین کنندههای آنها را کاهش دهند و امثال اینها.
وی در مورد اینکه آیا این مذاکرات در روند بهبود سلامت مردم موثر بوده یا خیر، گفت: بسیار موثر بوده است، همچنان که کاهش نمک در نانها، کاهش مواد شیرین کننده در نوشیدنیها و کاهش مصرف روغنهای مضر در برخی فرآوردههای غذایی و قنادیها را شاهد بودهایم.
گفتوگو: محمدصالح حجتالاسلامی